Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от ск.кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теч на масло от ск.кутия

Първоначално публикуван от mater Преглед на мнение
    Мисля че бъркаш отворите.Онова на което се слага тапа при преминаване през вода е под съединителя,същата тапа се слага и под ангренажния ремък. Аз съм имал теч от там и маслото е от задната семеринга на коляновия вал. На снимката която е показана отвора макар че не е с добра переспектива е в задния край на кутията към раздатката.
    Напълно е възможно да бъркам - аз съм с автоматик и нямам подобни отвори.

Коментар

Та старото ми Дискавари бе 300tdi а сегашното е 200tdi , снимам ти сегашното и ти пускам снимките. На първата е пробката (отдушник) за която ти пише колегата а на втората е пробката за която аз мисля ,че става въпрос. Снимките са тъмни и не много ясни ама в 22,35ч да ги снимам с телефон и фенер легнал на земята толкова.
      Прикачени файлове
      Последно редактирано от banjo; 20-05-09, 21:49.
      Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
      Дий Снайдер

Коментар

Alexstoilov, не тече масло защото не си карал джипа като го покараш малко ще протече отново защото реално не си направил нищо за отстраняването на теча (болта, който си завил в показания на снимката ти отвор, е напълно ненужен и не върши нищо).По-добре почисти и измии скоростната и разпределителната кутия, след това ги обезмасли с летлив обезмаслител пр.бензин или коресилин, карай и наблюдавай откъде ще се появи капка масло и какво е маслото.
        Препоръчвам ти да отвиеш пробката за наливане на масло в разпределителната кутия и ако маслото е твърде много и изтича от тази пробка източи цялото масло на разпределителната кутия и налей ново диференциално масло защото според мен масло от скоростите АТФ е преминало в разпределителната кутия, което хич не е добре за разпределителната кутия.

Коментар

Показаното по горе не е пробка,преди малко залягах под джипката и при мен е без болт,или е отдушник или пък ми се върти нещо в главата че като сваляха майсторите скоростната кутия там си захващаха планката на крика ама за това не съм сигурен

Коментар

Колега твойта скоростна кутия трябва да е R380(задна срещу 5) а не както при мен на класика LT77(задна до първа)

Удушниците на скоростите и раздатката са от горната страна с проходен болт и щуцер с маркуч и са отведени в двигателния отсег.
            [SIGPIC][/SIGPIC]
            RR Classic

Коментар

Маслото което капеше не беше АТФ, беше кафяво!!!
              В събота мисля да го покарам 50 - 60 км по асфалт и да видя какво ще стане
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:09.
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Момчета, вчера покарах 15-на км и днес под джипката нямаше грам масло, да съм спокоен ли вече как мислите.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:09.
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Това, че е кафяво не му пречи да е ATF, който не си помни годините.
                  Провери си нивата на маслата на СК и раздатката, защото може да не капе поради нямане.

Коментар

На скоростната кутия нали налях преди три дена когато се появи проблема, и досега не е капало и капка, утре трябва да проверя раздатката.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:10.
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Здравейте,преди време четах на Лазар темата за смяната на сферата и хоп и моита се наложи да сменям~!И сега същото чета си тая тема и си мисля еее поне от там не ми тече масло на мен,да ама не !Вчера се пребирам и гледам на мястото където си седи камиончето доста голямо петно!!Наведох се и кво да видя капки масло по капака на раздатката,ужасссссссссссс!Хаиде на канала да видя точно от къде е теча ,оказа се че е точно междо скоростната и раздатката!Че въпрост мие някои сменял ли е семерингата на раздатката,течат е от там защото долях цял литър масло и не протече от пробката,интересувами как става точно смяната и дали ще мога сам да сия сменя!!
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от beljata; 25-05-09, 18:10.

Коментар

Колега мойта раздатка я свалих за два дена след работа, тежичка се е около 50-60 кг.По голямата разправия е да свалиш барчето и откачането на лоста, поне това мен ме забави един ден, а втория карданите ,ръчната и самата раздатка.
                        Тези дни е ред и на скоростите че нещо притропва от тях,да видим какво ще излезе.
                        [SIGPIC][/SIGPIC]
                        RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от ders4 Преглед на мнение
                          Колега мойта раздатка я свалих за два дена след работа, тежичка се е около 50-60 кг.По голямата разправия е да свалиш барчето и откачането на лоста, поне това мен ме забави един ден, а втория карданите ,ръчната и самата раздатка.
                          Тези дни е ред и на скоростите че нещо притропва от тях,да видим какво ще излезе.
                          О на барчето съм спец вече няколко пъти го вадя а планката която държи гуменото оплатнение също е разпробита,махнати и са нитовете някъде из италиянско!Мен ме интересу,ва самата смяна на семерингата,трябвали да отварям раздатката??

Коментар

Не не се разглобява друго но се нарянява при сваляне ако не внимаваш както при мен
                            Прикачени файлове
                            [SIGPIC][/SIGPIC]
                            RR Classic

Коментар

Първоначално публикуван от ders4 Преглед на мнение
                              Не не се разглобява друго но се нарянява при сваляне ако не внимаваш както при мен
                              Супер,сега остава и да си поръчам семеринг и я мятам!Ти от къде си го закупи и на каква цена?????А какво масло наля ,синтетика или минерално?аз долях 75х90,дали правелно не знам!
                              Последно редактирано от beljata; 25-05-09, 19:12.

Коментар

Наистина внимавай като сваляш/качваш раздатката от скоростната кутия,аз именно затова го сменях този семеринг защото като свалях раздатката го нараних на опашката на скоростната кутия.За това трябва да сте поне двама че бая тежи или с някакъв крик отдолу да я подпреш и да я изтеглите назад.Иначе самата смяна на семеринга е елементарно не се коси за това

Забравих да кажа като сглабяш после раздатката към скоростната кутия намажи болтовете с онова, лепило ли е силикон ли е не знам точно,защото един или два от болтовете са преходни ,тоест как да го кажа имат досег вътре с маслото и ако не го направиш ще почне да тече от тях.
                                Последно редактирано от dulo; 25-05-09, 19:39.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X