Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от ск.кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теч на масло от ск.кутия

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
    Наистина внимавай като сваляш/качваш раздатката от скоростната кутия,аз именно затова го сменях този семеринг защото като свалях раздатката го нараних на опашката на скоростната кутия.За това трябва да сте поне двама че бая тежи или с някакъв крик отдолу да я подпреш и да я изтеглите назад.Иначе самата смяна на семеринга е елементарно не се коси за това
    Благодаря за съвета и ще внимавам!но смъкването как става,трябвали да демонтирам барабана на ръчната?и оная голямата гаика тя отвива ли се?

Коментар

Не аз барабана на ръчната не съм го смъквал,не се сещам за коя гайка ме питаш

Коментар

Аз разглобявам всечко за преглед и незнам дали няма да пречи.
        Не съм търсил още нищо като сваля и скоростите и да вида и там какво ще трябва.
        [SIGPIC][/SIGPIC]
        RR Classic

Коментар

Не аз барабана на ръчната не съм го смъквал,не се сещам за коя гайка ме питаш
          Вътре във барабана има 1 голяма гаика която държи някакъв вал явно във раздатката!

Коментар

Тя държи фланеца на кардана. Не можеш да смениш семерингата без да махнеш гайката, но това не е проблем, защото няма реглажи. Успех.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Тя държи фланеца на кардана. Не можеш да смениш семерингата без да махнеш гайката, но това не е проблем, защото няма реглажи. Успех.
              ОК,а какво масло сложи и от къде я закупи семерингата?

Коментар

Ако говориш за гайката която е на барабана на ръчната между четерите шлици няма нужда да я развиваш нали ще сменяш семеринга който е към скоростната кутия,тази гайка наистина сигурно е за вала на раздатката и няма отношение към въпросния семеринг а него го закупих от един сервиз мисля че е като го свалиш и видиш номера ще намериш лесно от някой магазин

Коментар

Ако говориш за гайката която е на барабана на ръчната между четерите шлици няма нужда да я развиваш нали ще сменяш семеринга който е към скоростната кутия,тази гайка наистина сигурно е за вала на раздатката и няма отношение към въпросния семеринг а него го закупих от един сервиз мисля че е като го свалиш и видиш номера ще намериш лесно от някой магазин
                  Да май само семеригата ще сменям!
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-05-09, 05:19.

Коментар

Колеги като сменяте ,запишете размера на семерингите които сменяте , а не каталожните номера, пък Бирата на събора
                    [SIGPIC][/SIGPIC]
                    DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

И снимайте!!!

Коментар

След като ще сваляш разпределителната кутия, за да смениш входния й семеринг по-добре смени и изходящия семеринг на скоростната кутия защото е много вероятно теча да е от него тъй като АТФ-а е много по-рядък от диференциалното масло и нивото на маслото в скоростите е доста по-близо до семеринга отколкото нивото на маслото в разпределителната кутия.Стария семеринг се маха без да се повреди никаква повърхност като му се пробият два отвора с остро шило и чук, в отворите се навият подходящи рапидки чрез, които семеринга се изтегля с клещи. При монтиране на новия семеринг на изходящия вал на скоростната кутия е необходимо да се използва 'ръкав' (примерно срязана пластмасова чаша), за да премине семеринга през уплътняващата втулка без да се повреди в ръбовете на втулката.При демонтирането на разпределителната кутия е по-лесно и по-леко ако предварително се свали барабана на ръчната и плочата с накладките й (захванат е само с 4 болта) без да се откачва жилото й да се отмести да не пречи.

Коментар

Първоначално публикуван от Sho Преглед на мнение
                          След като ще сваляш разпределителната кутия, за да смениш входния й семеринг по-добре смени и изходящия семеринг на скоростната кутия защото е много вероятно теча да е от него тъй като АТФ-а е много по-рядък от диференциалното масло и нивото на маслото в скоростите е доста по-близо до семеринга отколкото нивото на маслото в разпределителната кутия.Стария семеринг се маха без да се повреди никаква повърхност като му се пробият два отвора с остро шило и чук, в отворите се навият подходящи рапидки чрез, които семеринга се изтегля с клещи. При монтиране на новия семеринг на изходящия вал на скоростната кутия е необходимо да се използва 'ръкав' (примерно срязана пластмасова чаша), за да премине семеринга през уплътняващата втулка без да се повреди в ръбовете на втулката.При демонтирането на разпределителната кутия е по-лесно и по-леко ако предварително се свали барабана на ръчната и плочата с накладките й (захванат е само с 4 болта) без да се откачва жилото й да се отмести да не пречи.
                          Голямо благодаря за инструкциите и за идеята за семерингата на ск.кутия!

Коментар

Дойде време и на скоростите да ги разглобя.
                            След разглобяване се оказа че лагерите са за смяна,почнало е образуването на малки язви на някои от тях.
                            Прикачени файлове
                            [SIGPIC][/SIGPIC]
                            RR Classic

Коментар

От: До: Теч на масло от ск.кутия

Здравейте,

от няколко дена имам маслено петно под джипката, прикачам снимката и със скромните ми познания, мисля че това е от разпределителната кутия?! По принцип си беше леко омаслена откакто се помня, че го карам, но всеки път в сервизите ми казват, че е нормално. Обаче сега щом прави петно, нещо не е наред. Ще съм Ви благодарен, ако ме насочите какво да правя, съвети, мнения и т.н.? Като за начало измих с пароструйка кутията и ще го покарам за да видя от къде ще се омасли. Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture.jpg
Прегледи:1
Размер:168.7 КБ
ID:5191732
                              Предварително Ви благодаря,
                              [COLOR=DarkGreen][B]Land Rover Discovery II, 2.5 td5
                              [/B][/COLOR]
                              [B][COLOR=#00b050]Помогни да опазим птиците и природата на България![/COLOR][/B][B][COLOR=navy]
                              [/COLOR][/B][B][COLOR=red]Присъедини се на:[/COLOR][/B][B][COLOR=#3333ff][URL="http://www.bspb.org/"][COLOR=blue]www.bspb.org[/COLOR][/URL][/COLOR][/B]

Коментар

От: Теч на масло от ск.кутия

Много е омазано и не се разбира. Залагам на семерингата между раздатката и кутията. Особенно ако е сваляна от човек без подготовка, колкото и да се старае, при монтажа на раздатката към кутията семеринга се наранява.

ПП. Доливай масло,за да не се срещнем скоро.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X