Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч на масло от ск.кутия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч на масло от ск.кутия

Здравейте колеги, вчера забелязах локва от прясно масло под джипката, яко капеше, прилагам снимки, въпроса ми е имало ли е нещо в този отвор (болт или пробка) нямам представа?
    Прикачени файлове
    Discovery I, 300 TDI

До: помощ, раздатката протече!!

Извинявай ама да не бъркаш скоростната кутия с раздатката? Защо не пуснеш снимка с по-голяма переспектива. Прилича ми много на пробката на захранващия канал на маслената помпа на скоростната кутия.
    Последно редактирано от banjo; 19-05-09, 09:12.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

Коментар

Да, сбърках
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:06.
      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Навий една тапа,сипи масло и бягай да си играеш в пясъка.
        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
        Дий Снайдер

Коментар

Значи е имало пробка, как пък може да падне, интересна работа
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:06.
          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Е случва се ,може да не е затегната,прецакана резба и т.н. Не навивай дълъг болт понеже има опастност да запушиш смукателя на помпата.
            Дий Снайдер

Коментар

Преди да 'отидеш да си играеш' в пясъка се опитай да определиш какво е маслото, което тече диференциално от раздатката или АТФ от скоростите.Показания отвор с резба до капката не е проходен и от там не може да тече масло.
              Според мен тече АТФ от семеринга на изходящия вал на скоростната кутия.

Коментар

Проблема е решен. Маслото е от скоростната кутия, източихме каквото беше останало в нея (около половин литър) и наляхме ново масло, в отвора сложихме болт с дифтунга, утре сутринта ще видя дали е капало отново.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:07. Причина: Гл.б
                Discovery I, 300 TDI

Коментар

Това въобще не е пробка и на всички ровъри има дупка там.Мисля че тече или от капака на раздатката или между скоростите и раздатката ама трябва да се огледа по-добре.
                  M.P.

Коментар

До: Теч на масло от ск.кутия

От вчера откакто сложихме тапа не съм го карал и не капе и грам масло, нищо друго не сме бутали по джипката
                    Discovery I, 300 TDI

Коментар

Мисля, че тази дупка, в която си завил болт, трябва да седи отпушена и да се затваря само при преминаване на водно препятствие.

Коментар

Защо тогава като я затулихме и маслото спря да капе
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:08.
                        Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                          защо тогава като я затулихме и маслото спря да капе
                          Отворът е отдушник. Да не си препълнил кутията? Виж в ftp-то ми има клиентското ръководство на български. Там пише. Сега ще дам линк.
                          Ето го - http://htftp.offroad-bulgaria.com/ve...very%20-%20BG/

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                            Мисля, че тази дупка, в която си завил болт, трябва да седи отпушена и да се затваря само при преминаване на водно препятствие.
                            Мисля че бъркаш отворите.Онова на което се слага тапа при преминаване през вода е под съединителя,същата тапа се слага и под ангренажния ремък. Аз съм имал теч от там и маслото е от задната семеринга на коляновия вал. На снимката която е показана отвора макар че не е с добра переспектива е в задния край на кутията към раздатката.
                            Дий Снайдер

Коментар

Незнам какво е станало, но как да а я препълня при положение, че като източихме маслото от кутията имаше около половин литър, моля ако някой колега утре си кара Диското да надникне отдолу да види дали има тапа в този отвор.
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 05-07-10, 14:08.
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X