Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За ремонт на окачването и евентуален лифт- Диско 1, 300 Тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: За ремонт на окачването и евентуален лифт- Диско 1, 300 Тди

Окачването е поръчано, а Диското седи в бокса. И да не му е самотно реших да се погрижа за интериора. Таблото е свалено и започнаха едни мъки по лепенето му (при интерес ще кача подробна инфо, подкрепена със снимки). Това чудо не се лепи с нищо, някакви идеи за бързостягащо и здраво лепило?
    Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от tymi Преглед на мнение
      Окачването е поръчано, а Диското седи в бокса. И да не му е самотно реших да се погрижа за интериора. Таблото е свалено и започнаха едни мъки по лепенето му (при интерес ще кача подробна инфо, подкрепена със снимки). Това чудо не се лепи с нищо, някакви идеи за бързостягащо и здраво лепило?
      Колега имам същия проблем, ходих при едни дето се занимават с интериори и ми споменаха нещо за някакво силиконово лепило(ама бавно съхнело).Но за момента нищо не съм предприел, чакам инфото ти.
      <Land Rover Discovery 300 tdi> <Bearmach/Pro Comp 2"> <Extreme Evolution 32">http://arhangel.run-bg.com/bg/index.pl

Коментар

Тампоните, втулките, каретата и накрайниците са най-после сменени. Причини за забавяне, служебни ангажименти тия дни. Следва да изкажа специални благодарности на Лазар за съвета и съдействието при поръчката и доставяне на гореописаните части (едно кашонче...). Днес направих първия тест на камиончето и определено се усеща по добре (някак си мазно седи), голяма част от причукванията ги няма. Но сега се усеща все повече необходимостта от смяна на амортисьорите . За мен извода е цялото окачване ново, то така ми бяха писали по горе, но ....финансова криза.
        За тези които се интересуват от въпроса с ремонта и лепенето на таблото - до момента опитите са пълен провал. Не съм намерил правилното лепило или каквото и да е там. Два съвета преди да се предприеме тази операция:
        - Преди да намерите подходящото спойващо средство упражнението е безмислено, след три дена на силно слънце, всичко се разпада и възвръща първоначалния си вид;
        - Нама смисъл от упражнението и без да се подсигури начин или средства за притискане на залепващите се повърхности (пример по долу). Най добре е с нещо като преса, но от къде такава, а и с особенна форма...
        Свалянето на таблото е лесно, малко повече бурми са, но бих казал, че даже е удобно. За сега продължавам с опитите, при положителен резултат, ще опиша всичко подробно в отделна тема.
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от tymi; 15-04-09, 19:21.

Коментар

Като купих диското в Трейд Кар ми сложиха жълти, но не от скъпите, предполагам са като падокските. Е не издържаха много, много сякаш, в нормалното си състояние. Но имат още живот, пък са изминали бая хиляди. Знам ли, може и да бъркам. Бих сложил от скъпите ако имам пари, но няма да е скоро уви, комплект предни и задни е над 600 лева/може и да бъркам, но последно като питах, преди време бяха по толкова/.

Коментар

След като преди доста месеци поръчах и пристигна кит тампони Бритпарт /жълти, жив и здрав да е Лазар/, тези дни ги смених с 1 майстор. В резултат на това, Скитникът сега върви доста по-стегнато и напето. Нямам представа колко ще изкарат, а и майсторът ми каза да питам някоя врачка от Канал2001 или Канал3. Неприятните звуци от сътресенията из софийските улици изчезнаха и Диското още повече ме кефи и приканва към изпростяване, въпреки че моят офроуд е доста академичен, ако това може да е смислен израз.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Аз сега сложих жълти. Не знам каква артикулация им дават, ама ходовете свършват с амортисьора. Та сложих и колани.
              Ето ги.
              Прикачени файлове
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

На срещата за почистване на в. Ботев старото бойно Диско се счупи - педала на съединителя пропадна. С известен риск се прибрах и едва сега започнах отстраняването на проблема. Оказа се горна помпа на съединител и по точно счупена пружина .
                Въпросът е да се търси ремонтен комплект, или да се купува нова помпа - clutch master cylinder. Ако някой колега има изостанала и ненужна нему такава, моля да сподели срещу заплащане.

пп: С тази помпа в това състояние минах около 200 км на прибиране ...
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-08-09, 16:26.

Коментар

Сменяш пружината от Москвич или нещо от рода и става
                  [SIGPIC][/SIGPIC]
                  DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Да ама Москвича отиде на вторични, барабар с помпата ....

Коментар

И на мен ми предстои смяна на окачването. Засега ще сменя амортисьорите с евтини, докато събера пари за heavy duty.Но тампоните ми и те са за смяна. Ти доволен ли си от тези жълтите на Britpart?Някои казват, че са меки и не струват много.В Paddock има и някакви оранжеви на Deflex. А някъде срещнах оригинални гумени за 20 паунда. Ако някой има скорошни впечатления нека сподели, че трябва да поръчвам.

п.п. Знам че най-добрите са Polybush и подобни от 80-100 паунда нагоре, ама...!
                      Discovery I, 300 TDI

Коментар

Слагай гумени /черни/ и не се занимавай с глупости и снобии.
                        В момента моите /черни/ пътуват насам. Другите са дървени.
                        Освен това, за да се вижда какъв цвят са, колата трябва да е винаги чиста
                        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Хехе, а ти откъде поръча твоите черни?И кита включва ли всички тампони?
                          Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                            Хехе, а ти откъде поръча твоите черни?И кита включва ли всички тампони?
                            Аз ги поръчвах от Падок , ама един по един, т.е. няма ги като кит, но иначе ги има. И като сменяш тампоните сменяй и болта на А-рамата.
                            Тази земя, по която тъпча сега,
                            тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                            тази земя – не е моя земя,
                            тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Аз се спрях на този, за 20 лири е.
                              Прикачени файлове
                              Discovery I, 300 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от alexstoilov Преглед на мнение
                                Аз се спрях на този, за 20 лири е.
                                Това от къде ? Цената е добра. Ако и на доставката е подобна.
                                Тази земя, по която тъпча сега,
                                тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                                тази земя – не е моя земя,
                                тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X