Автомобилът (камиончето) е Disco І 300 tdi, кара се навсякъде – асфалт, нива, гора, река. Изминати при мен10к до сега, като са сменени само ремъците и маслата. Проблемът, който се яви днес – при завой на дясно или навиване на място волана на дясно се чува силен, еднократен удър от пред, усеща се в ляво. При преглед с лягане под колата видимите дефекти са луфт в болт на фиг. 2 и хлабина на накрайник фиг. 1. Имам и други съмнения, но немога да установя в момента. Някакви предположения? Отделно от това имам 2 омаслени амортисьора + кормилен демпфер за смяна и още дреболии. Явно ще се купуват части и влиза преждевременно в бокса. Въпрос 1, по скоро молба за съдействие при поръчка по интернет. Въпрос 2 подходящ сервиз за изпълнение на процедурите или съвети при вариант „направи си сам”.
В тази връзка, така и така ще се разглобява, много ме сърбят ръцете за малък лифт -2”. Към колегите които са го правили вече, какво е поведението на Disco след лифта по асфалт, стабилност в завои, разхода на гориво повишен ли е. Говори се за проблеми с каретата и карданите – каква е истината. Още не съм решил твърдо да го правя, но ако почна ще имам нужда и от съвети. Като за начало какво/какви комплекти ще ми трябват?
В тази връзка, така и така ще се разглобява, много ме сърбят ръцете за малък лифт -2”. Към колегите които са го правили вече, какво е поведението на Disco след лифта по асфалт, стабилност в завои, разхода на гориво повишен ли е. Говори се за проблеми с каретата и карданите – каква е истината. Още не съм решил твърдо да го правя, но ако почна ще имам нужда и от съвети. Като за начало какво/какви комплекти ще ми трябват?
Коментар