Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли известни проблеми по Range Rover 4.6 HSE?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ПРОБЛЕМ С RANGE ROVER 4.6 HSE

Премерете блока за кривина, не само главите.
    http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
    Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Мерси, ще го мерят, пък то ще си покаже какъв е случая, последно може да е спукан блок, спукана глава, крива повърхност на блока или новото да е запушено някъде някой отдушник, камбана или нещо подобно.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-09, 18:02.

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
        мерси, ще го мерят, пък то ще си покаже какъв е случая, последно може да е спукан блок, спукана глава, крива повърхност на блока или новото да е запушено някъде някой отдушник, камбана или нещо подобно
        + крива глава, скапан(и) болтове за главата
        Вземи ги смени, ако до сега си бил със оригиналните.
        Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Смених ги болтовете предишния път с нови от Мото Пфое.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-09, 18:02.

Коментар

Ogledaj rezbite v bloka (sori ama pisha ot TU)

Коментар

Казах му на майстора, гледал ги е и преди и сега, наред са си.

Последно се оказа, че е спукана ризата на единия цилиндър, след един месец проверки и подобни глупости.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-09, 18:03.

Коментар

Какво ще ти струва смяната на ризата и самата риза? Грубо?

От чисто любопитство питам.. как установиха, че е спукана ризата?

това фабричен дефект ли е? или нещо си го претоварил?

предполагам са ти казали в МП
                LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Ризата не се предлага като резервна част - Ризите се залагат в леярския калъп и около тях се налива алуминия. Вариант за ремонт е набиването на "суха" риза в блока, след разстъргването на спуканата. За успеваемост на процедурата - ами да кажем 60% - зависи от шлайфбазата и материала.
                  Проблема се среща точно при 4.6 след системно претоварване на мотора - някой хора не разбират, че карат джип, а не лека кола или ниско прелитащ самолет.
                  Предпоставката на този проблем е в дебелината на ризите - 4.6 има най-тънките ризи в сравнение с 3.5, 3.9, 4.0, 4.6л Има и още по-тънки - на 5.0, ама този мотор се монтира на TVR, като там лекото купе няма как да го претовари. Просто блока е еднакъв на всички, само ризите са различни. И именно за това препоръчвам 4.0 мотора- при него вероятността за спукан блок е мн по-малка от при 4.6.
                  И колко често се среща - ами на всеки, които не се оправи с подмяна на главите и гарнитурите , следващото е блок - В МП има поне 1 на лято със спукан блок, а в дару не знам.
                  Цената на чистонов мотор е към 16к лв, сега може да ги има и по-евтино.

Коментар

Е това си е често за тоя мотор. Направи му суха втулка при специалист и няма да имаш проблеми.

Коментар

Колко ще ми струва незнам още, правя си колите от 10 години само при един майстор, в МП съм ходил само за части, отвориха двигателя след като разбраха от кой цилиндър е проблема отвориха двигателЯ
                      Там са намерили пукнатината с размер от около 4-5 см, по всички други цилиндри имаше нагар, а този беше като излъскан със сапун.

По принцип аз си имам кола и един стар джип нисан терано, имам го вече седма година, Range rover -а го купих тая година за жена ми, ама ми доставя страшно удоволствие да карам тоя джип с 200 по магистралата, та Асен може и да е прав в случая.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-12-09, 18:04.

Коментар

- 200 km/h

Евала бе пич! Ти ма утрепа! Абе, че аз съм луд.. много съм луд.. ама с джипката да се изпънеш с 200 се иска повече от лудост.

И колко ти гори добитъка като го караш с такава скорост
                        LR Disco II,'99,TD5,,HDC,ETC,R380,T-Max 9500,Safari,General AT,Light bar, CDL, 3" lift procomp
                        LR Disco II,'02,TD5,SLS,ACE,HDC,ETC,ZF4HP
                        [IMG]http://ftp.domainbg.com/SG/mydisco2logo.jpg[/IMG]

Коментар

Най-вероятно проблемите относно стабилноста свършват в диапазона 160-180 км/ч и после в над 200км/ч всичко е ок.Сори,ама не въздържах,но от нещо с такива артикулации на окачването не може да очакваме да е стабилно на високи скорости.Да,на прави участъци поради масивността си,може да дава чувство на стабилност,НО не си правете опити при такива скорости.
                          В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Има ли известни проблеми по Range Rover 4.6 HSE?

Колеги, какво ви емнението за Range Rover 4.6 HSE, мод. 2000 г. Търсих, но не успях да попадна на информация, а съм сигурен че има някъде... Форумите станаха бая необятни

Въпросът ми е дали са известни проблеми с този двигател (4,6 HSE) и изобщо с изпълнението от 2000 г. Също и всякакви общи впечатления ще са ми от голяма полза.
                            Последно редактирано от geko; 21-02-09, 08:14.

Коментар

До: Има ли известни проблеми по Range Rover 4.6 HSE?

Имай предвид че този мотор през годините е с постепенно увеличаващ се обем от 3,5 до 4,6 което разбира се се е отразило на неговата надеждност.Обикновено трудно изкарват 200 000 км без сериозен ремонт.Дори ми се струва че дизелът изкарва повече.Много добра алтерантива е мотора 4,0,но производство 2000 година ще е много трудно да се намери.
                              Иначе рейнджа с този мотор върви много добре,има хубав звук и разбира се висок разход(около 30л/100 градско).
                              В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

До: Има ли известни проблеми по Range Rover 4.6 HSE?

Благодаря колега. Нещо започнах да се разколебавам, попрочетох доста неща за този двигател и за проблемите с пукане на глави, които има при по-сериозна експоатация. Колата изглежда прекалено сложна за да е много надеждна. Колкото до разхода, 30/100 е преувеличено в сравнение с повечето оценки, но съм сигурен, че е постижимо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X