Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Има ли известни проблеми по Range Rover 4.6 HSE?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

поддръжка на моя range rover P38 4.6

ЗдравеЙте скоро си купих Range Rover P38 4.6, но никога не съм имал тАкова чудо и не знам как точно се поддръжа.
    Какво се сменя на колко километра каква профилактика да правя.
    Затова ще сЪм благодарен на всеки които може да помогне. Може Да споделите какво сте сменяли по вашия RR.
    За какво да внимавам специално за 4.6 защото за него няма много информация във форума (освен че пука глава ) извинявам се ако има тАкава тема, но аз не можах да намерия.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 14-11-11, 19:56.

Коментар

От: Има ли известни проблеми по Range Rover 4.6 HSE?

Пука главата на собственика обикновено.Мотора си е много читав, е има си кусури ама не повече от другите и сравнение с дизела си е екстра.Пукането на глава се получава обикновено,когато драйвера не следи температурата на водата и понякога се преебава капачката и от там изхвърля водата и като загрее пука кво ли не.
      Много безаварийни километри от мен!
      M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
        Пука главата на собственика обикновено.Мотора си е много читав, е има си кусури ама не повече от другите и сравнение с дизела си е екстра.Пукането на глава се получава обикновено,когато драйвера не следи температурата на водата и понякога се преебава капачката и от там изхвърля водата и като загрее пука кво ли не.
        Много безаварийни километри от мен!
        Мерси за пожеланието и ас се надявам. Мисля да отида при колегата dignatov има доста добри коментари за него да направи една цялостна диагностика.

Коментар

Я да поизтупам прахта от темата.
          От както работя сам и го няма "Великия американски" да гони "неправилните", ме налази всякаква неДжипска гад.
          Патологията за днес е Пе38 4.6 около 2000г. с примигваща на празен ход лампа на маслото.
          Сменено поетапно (според собственика ) датчик, масло, биелни лагери......ама мъц, и леви-леви при дядо....... това все още ми е непознат модел, та питам - налягането от датчика за маслото през какви джвъчки минава преди да светне лампата на таблото?
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
            Я да поизтупам прахта от темата.
            От както работя сам и го няма "Великия американски" да гони "неправилните", ме налази всякаква неДжипска гад.
            Патологията за днес е Пе38 4.6 около 2000г. с примигваща на празен ход лампа на маслото.
            Сменено поетапно (според собственика ) датчик, масло, биелни лагери......ама мъц, и леви-леви при дядо....... това все още ми е непознат модел, та питам - налягането от датчика за маслото през какви джвъчки минава преди да светне лампата на таблото?
            Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:70.2 КБ
ID:5700458

Име:Untitled1.jpg
Размер:62.9 КБ
ID:5700459

Да не съм лош пророк, но като го отворихте свалихте ли маслената помпа и отворихте ли я?

Тоз кош сравнително често чупи колелата на помпата (нищо че са убави и обли....) и това най вече от невнимание при предишни ремонти и монтиране на маслената помпа в не добро съосие с коляновия вал.

С помпа в подобен вид джипката си гасеше лампата или след 2 до 30 секунди след запалване ..... и отвреме на време светваше...

Име:10138d1336699074-oh-yea-one-more-pump.jpg
Размер:38.1 КБ
ID:5700460

Другото, лесно за проверка е да се изчистят плунжерите на помпата. лесно достъпни са отвън със зегерки.

Надявам се да съм бил полезен.

И още нещо дай някакъв модерен начин да ти метна един готин ПДФ за тоз двигател.

P.S. дърпай смело и прегледай страниците след 45-та...
            Последно редактирано от manta2005; 01-02-16, 21:54.

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
              Надявам се да съм бил полезен.

И още нещо дай някакъв модерен начин да ти метна един готин ПДФ за тоз двигател.
              Мерси за сега. Нищо не съм пипал аз по тази машина. В други подфоруми съм писал " За лъскавите коли има лъскави сервизи, за нормалните има нормални, патологичните-при дядо" този е типичен. Ходил тук...сменили му, ходил там ....одрали го, и най-накрая при деди, а аз първо чета (питам) после ще смятаме(дали цял от Англия) приблизителен ремонт, после и то ако се върне.........и те така при мен.
              Меси още веднъж, ако потрябва ще свиркам
              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X