Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Варианти за отопление на Land Rover Defender

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Land Rover Defender - дискусии за модела от фенове на марката

И да раздвижа отново темата в правилната посока ще покажа едно по-ниско бюджетно "официално" решение, което приложих на моят Defender за да реша проблема със не достатъчно топлещото парно при зимни условия - т.нар radiator muff cover / маншон или покривало за радиаторна решетка/

Този маншон е подходящ и за защита от кал на радиатора ..

Ефекта е осезателен, маншона води до подобрение в топлинните характеристики в купето, но не очаквайте колата да се превърне в сауна - топлите дрехи продължават да са необходими
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-03-11, 13:24.

Коментар

Първоначално публикуван от Superchief Преглед на мнение
      Присъединявам се към критичните мнения на kupona и tedo .. и за да раздвижа отново темата в правилната посока ще покажа едно по-ниско бюджетно "официално" решение, което приложих на моят Defender за да реша проблема със не достатъчно топлещото парно при зимни условия - т.нар radiator muff cover / маншон или покривало за радиаторна решетка/

Този маншон е подходящ и за защита от кал на радиатора ..

Ефекта е осезателен, маншона води до подобрение в топлинните характеристики в купето, но не очаквайте колата да се превърне в сауна - топлите дрехи продължават да са необходими
      Този ниско бюджетен вариант и аз го ползвам, но оставих разстояние пред решетката, защото веднъж, на шосейно каране, забравих да отворя да влиза въздух отнякъде и без малко да направя беля.
      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 07-03-11, 13:24.

Коментар

Добре де,това върши работа,ако термостата не държи температурата,ама когато я държи има ли някакъв ефект?Тедо предполагам,че твоя веднъж загрее ли държи.Моя е като леката ми кола-като загрее-няма мърдане.Дали има смисъл и аз да слагам.Що ли питам,а не сложа един кашон и да пробвам
        2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

От: Варианти за отопление на Land Rover Defender

Сложи едни жалузи от.............нещо. Освен че ще можеш да ги отваряш и затваряш отвътре, ще можеш да пазиш радиатора от калта като се завреш в големия батак.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от stoianovm Преглед на мнение
            Добре де,това върши работа,ако термостата не държи температурата,ама когато я държи има ли някакъв ефект?Тедо предполагам,че твоя веднъж загрее ли държи.Моя е като леката ми кола-като загрее-няма мърдане.Дали има смисъл и аз да слагам.Що ли питам,а не сложа един кашон и да пробвам
            Аз лично го ползвам за по бързо загряване през зимата, иначе за термостата си прав, и за кашона си прав и за държенето си прав. Тъй като направих промени отпред, покривалото вече не ми отговаря по размери и оп - кашонааааа
            За защита от кал и треви донякъде и все пак да има някаква струя въздух към радиатора съм сложил стоманен мухарник на роубара, под номера.
            Последно редактирано от Tedo56; 07-03-11, 19:12.

Коментар

Като загрее Дефендера си има чудесно парно, това е че загрява при мен за 10км градско. Като седя на място с парно включено изстудява двигателя по-бързо.

Коментар

Много скоро ще ви кача снимки с мой вариант за отопление. Просто малко време още ми трябва да завършим проекта. Спънката е малкия радиатор за отпред понеже трябва да е вътре в купето, между таблото и скоростите, както и да е скоро ще има снимки.
                Но и двгателя ми е сменям с Toyota, и държи температура около 90 градуса, което си има голямо значение.
                Идеята за двата радиатора е че съм с дълга база,110 и с бризент по други съображения, затова ми трябва добро отопление.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 08-03-11, 08:02.
                Георги 00356/ 77777016 Малта
                Lаnd Rover 110 /Series II‎

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                  Като загрее Дефендера си има чудесно парно, това е че загрява при мен за 10км градско. Като седя на място с парно включено изстудява двигателя по-бързо.
                  Возил ли си зимата някой освен теб на дълъг път?

Коментар

Дам, всъщност гадното е че парното идва по-бавно в града /не съм му слагал досега неща пред радиатора/, на дълъг път си има доста добро парно. Обаче при спускане зимата както е вън така и вътре /вчера през нощта от пистите Алеко надолу измряхме от студ/ Без печка си е голяма мизерия на моменти.

Коментар

Първоначално публикуван от scaramouche Преглед на мнение
                      Дам, всъщност гадното е че парното идва по-бавно в града /не съм му слагал досега неща пред радиатора/, на дълъг път си има доста добро парно. Обаче при спускане зимата както е вън така и вътре /вчера през нощта от пистите Алеко надолу измряхме от студ/ Без печка си е голяма мизерия на моменти.
                      Не искам да споря, но се надявам, че знаеш за какво говориш. НЕ е коректно да заблуждаваш аудиторията при всички случаи.
                      Обиколил съм половин България с 110-тка Td5, взета нова от магазина. Само първата зима изкарахме без допълнителна печка. Зимата, при минусови температури и дълъг път, пасажерите отзад не си чувстваха краката от ходилата до под коляното. Това е твърде далеч от моята представа за "чудесно парно". Особено ако си карал и Нисан и Тойота.

Коментар

С фургона съм. С жената и детето сме отпред /три седалки/ така че духалките са ни пред нас. Определено отзад не се усеща много много парното. При това зад предните седалки е преградата. И аз съм на мнение, че за хубавото отопление на Дефендера си трябва печка. Както и ако трябва да бъдем честни и да не подвеждаме аудиторията Дефендера си е абсолютна кочина /само който е имал знае/ съвсем сериозен съм. Има дооооста недомислици по него, но аз лично го карам защото ми прави кеф, местя си мотора кануто и тн. Има си и предимства

Коментар

Не говоря за останалите неща по джипката, всички имат недомислици такъв джип се кара със сърце а не с рационално мислене.
                          Разбрахме се. Отпред и след по продължително каране в обороти, парното като цяло стига, за седящите на първия ред. За втория ред, камо ли за "monkey cage-a" (багажния отсег) можеш да си простинеш като нищо. Жоро има идеи за две печки (като при дългия Патрул и Ленд Крузер) и ще покаже по-нататък, но да не издавам повече.

Коментар

Духа горещо парното взима въздух от дупката от страни на капака и там е перката може да има шума или нещо друго и за това да не духа

Коментар

Дойде лятото и се захванахме с почистване на радиатора на отоплението-българска му работа.Цялото радиаторче е демонтирано,но нямаше нищо нередно-нито боклуци,нито листа и пак не топлеше добре.Промито и в двете посоки с машинка за високо налягане.Не излезе нищо друго освен ръждива водичка...???Последва обезвъздушаване и сега топли,ама при 25 градуса навън
                              А,забравих да кажа една от възможните причини-жилото за регулиране на топло и студено се захваща от горната страна на кутията на радиаторчето за една ос,която върти клапата за топло и студено(дали да смуче от вън или от радиаторчето).Захващането е с някаква пластинка-при мен оста си превърташе свободно в пласниката и клапата не се въртеше(или се въртеше на много малък ъгъл).Сега е заварена-да видим.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110528-00011.jpg
Прегледи:1
Размер:141.5 КБ
ID:5282495Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110528-00012.jpg
Размер:181.5 КБ
ID:5282492Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110528-00014.jpg
Размер:144.9 КБ
ID:5282494Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG-20110528-00013.jpg
Размер:172.3 КБ
ID:5282493
                              2023 Honda CRF 300 Rally,2017 Dacia Duster 1,5dci 4x4 леко пипната, 2013 Honda NT700 Deauville,ABS

Коментар

Е сега ще топли.
                                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X