Имам ЛР 90 от около 4 години и до този момент не съм успял да реша проблема с отоплението на купето.Ако някои има опит с решаването на този проблем,ще му бъда безкраино благодарен,ако реши да сподели!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Варианти за отопление на Land Rover Defender
Свий
X
-
До: Варианти за отопление на Land Rover 90
Принципно ако нямаш проблем със парното, а е изправно, но слабо, значи остава да си монтираш допълнителна печка. Има доста изписано по темата, та няма да влизам в детайли. Обаче, диското е сякаш една идея по-голямо от 90-ка, а се стопля бая, след като загрее. Ако проблемът ти е, не бързото а трайното затопляне и парното ти е виняги слабо, може да има проблем, който трябва да се реши. Незнам как е положението с изолацията също, може би някой изолационен продукт, може да ти помогне също... Пак има доста информация, разрови се в съответния раздел.
-
С парното си имам проблем,но при консултациите в сервизи ми отговориха,че това му е нормалното състояние и по принцип е слабо.Изолация се постарах а направя и има някакъв резултат,но незадоволителен.Може би наистина трябва да мисля за печка.
Коментар
-
С кой двигател си? Като си сложиш ръката топло ли духа, до горещо или по-скоро хладко? Говорим след 10-15 минути движение, за да загрее, инак няма много парно. При мен като загрее става силно и в машината става сауна
200тди...
Коментар
-
Термостата е проверен,даже сменен-ефект никакъв.Двигателя е 2,5D и когато загрее духа топло,но много слабо.Предполагах,че проблема идва от ключето за парното,но се оказа,че и това не е.Молбата ми е,ако може да ми пуснете препратки към дискусии на тема печки,че два дни се ровя и нищо не открих.
Коментар
-
... понякога опитвай и така.Първоначално публикуван от viknrg Преглед на мнениеТермостата е проверен,даже сменен-ефект никакъв.Двигателя е 2,5D и когато загрее духа топло,но много слабо.Предполагах,че проблема идва от ключето за парното,но се оказа,че и това не е.Молбата ми е,ако може да ми пуснете препратки към дискусии на тема печки,че два дни се ровя и нищо не открих.
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Коментар
-
Ето ти мой опитПървоначално публикуван от viknrg Преглед на мнениеако може да ми пуснете препратки към дискусии на тема печки,че два дни се ровя и нищо не открих.
помощ от колега,
мнение за други...напиши "парно" в търсачкат и ще четеш два дни
Последно редактирано от дядо владо; 20-02-09, 18:24.0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Кой по-точно 2.5D (всички са 2.5d в последните 25г.)? Или от коя година е 90-тката? две думи при всичките парното е проблем, трудно загрява, но пък и двигателите нямат проблеми с греене. Проблема се решава по няколко начина:Първоначално публикуван от viknrg Преглед на мнениеТермостата е проверен,даже сменен-ефект никакъв.Двигателя е 2,5D и когато загрее духа топло,но много слабо.Предполагах,че проблема идва от ключето за парното,но се оказа,че и това не е.Молбата ми е,ако може да ми пуснете препратки към дискусии на тема печки,че два дни се ровя и нищо не открих.
1) Монтаж на въздушна печка. Такава, която топли само купето. Изключетелно ефективна, много икономична. Ползвал съм такава на 110-тка и при положение, че Дифендъра няма никаква изолация стандартно, вътре топлеше перфектно. Най-добрите са на Webasto и Eberspacher. Като нови, около 2000лв., на старо трудно се намират.
2) Монтаж на водна печка. Подгрява двигателя и духа и вътре. По-добре от гледна точка на това, че ако се пусне известно време преди старт на двигателя, затопля мотора и се избягва студен старт. По-неефективна откъм отопляне на салона. Не толкова икономична. Фирмите са пак тези, цените са пак тези, като се намира доста по-лесно втора ръка на цени от 300-350лв. нагоре.
3) Всякакви други решения от рода на картон пред радиатора и прочие.
Коментар
-
90-тката е 86-та година.Незная как се води този двигател.Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнениеКой по-точно 2.5D (всички са 2.5d в последните 25г.)? Или от коя година е 90-тката? две думи при всичките парното е проблем, трудно загрява, но пък и двигателите нямат проблеми с греене. Проблема се решава по няколко начина ...
Не бързай да дублираш пуликацията си,тя подлежи на одобрение от Модератор,затова се забавя.
Коментар
-
Обещал съм снимки и утре ще ги имате!Иначе аз съм от София и до този момент се кефех на джипчето само използвайки го за лов и риболов.Откакто се разрових в този форум,други дяволи ми влязоха в главата!
Напиши си го в твоя личен профил, става ето така. ЦЪК
Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-02-09, 22:14.
Коментар
-
Изрежи една дупка в преградата задглезените. Там ти е акумулатора. Вземи един радиатор за парно, кво да е, сложи го отвътре. 2 вентилатора като за компютър ама от по-големите, дай му вода и гледай кво става. Ще ти опече топ...те.
За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.
Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.
Коментар
-
Aз не мога да се отърва от чувството, че нещо му има на парното. Може би запушване? Може би радиаторчето на парното /ако има такова/... Това не е 110ка, та да е трудно да се затопли. Моторите не прегряват, но това не означава, че и хич не загряват. Има нещо гнило, но може и да не съм прав.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар