Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка за Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Печка за Диско-1

Здравей те.Имам суха печка Ебершпахер,монтирана е на един WV T2 кемпер,но не се ползва и мисля да я сложа на Диското.Парното му е добре,но сега в тези студове се кара в града на късо разстояние и докато загрее ,пристигам.Печката е монтирана ,работи ,но е без терморегулатор,пуска се и спира от копче,но не е проблем да и сложа и терморегулатор,има в магазините за кемпер аксесоари.Въпроса е къде да я сложа,има ли си място в Диско 1,къде е най-добре,някакви тънкости при монтажа на джипа.Благодаря предварително.

Коментар

Първоначално публикуван от MITKO70 Преглед на мнение
      Здравей те.Имам суха печка Ебершпахер,монтирана е на един WV T2 кемпер,но не се ползва и мисля да я сложа на Диското.Парното му е добре,но сега в тези студове се кара в града на късо разстояние и докато загрее ,пристигам.Печката е монтирана ,работи ,но е без терморегулатор,пуска се и спира от копче,но не е проблем да и сложа и терморегулатор,има в магазините за кемпер аксесоари.Въпроса е къде да я сложа,има ли си място в Диско 1,къде е най-добре,някакви тънкости при монтажа на джипа.Благодаря предварително.
      Мите снимай да я видим тази печка, че по спомен на Т2 въздухарите, печката е към 60-70 см. дълга
      Да не говорим за Т3 ?
      DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Днес ще ходя на там,ще я снимам.На синия WV Т2 1,6Д, Reimo кемпер е монтирана,има го в другия форум,но със сигурност е слагана допълнително.При теб е останала оригиналната кутия с електроника,при мен е направена допълнително,с релета и си бачка пак.

Коментар

Обещаната снимка на печката Иване,днес си я прибрах.
          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:01022012.jpg
Прегледи:1
Размер:203.5 КБ
ID:5342603
          Кемпера не е въздухар,с водно охлаждане си е,но тази печка е слагана допълнително.Сещам се май за кой модел имаш в предвид,по-големи са и са кръгли,метални от вън.Надявам се тук да намеря отговор ,от хора сложили такива печки ,къде е най-добре да се сложи в Диско1.Ако ,не ще търся помощ от приятел,има ТД5,при него я има .

Коментар

.....,къде е най-добре да се сложи в Диско1........
            Моята е зад акумулатора но е с друг габарит, а Диското е 200тди. Ако искаш да погледнеш, наблизо съм.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Обещаната снимка на печката Иване,днес си я прибрах.
              [ATTACH=CONFIG]413624[/ATTACH]
              Кемпера не е въздухар,с водно охлаждане си е,но тази печка е слагана допълнително.Сещам се май за кой модел имаш в предвид,по-големи са и са кръгли,метални от вън.Надявам се тук да намеря отговор ,от хора сложили такива печки ,къде е най-добре да се сложи в Диско1.Ако ,не ще търся помощ от приятел,има ТД5,при него я има .
              Бус Т1 - 1950 до 1967г.

Бус Т2 - 1967 до 1979г.

Бус Т3 - 1979 до 1992г.

Бърз урок по история на Фолксваген
              Печката ти е супер, дано я подкараш успешно.Кемпера от който е взета, разпродава ли се на части ?
              Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                Моята е зад акумулатора но е с друг габарит, а Диското е 200тди. Ако искаш да погледнеш, наблизо съм.
                Добра идея,не се бях замислял за коша на двигателя,ще огледам,а малко да се постопли ще погледна и при теб как е.Всъщност там с токовете,релетата ще стане много лесно захранването,нафтата може би някъде около филтъра да се хване и после въздуховода да го вкарам вътре в купето
                п.п.Иване,мерси за урока за WVНо,разпространеното поняте между хората е че първите 2 катинки са -Т1,синия с квадратните фарове -Т3,а като Т2 го водят и продават/виж мобиле.бг/този
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3287924b.jpg
Прегледи:1
Размер:31.8 КБ
ID:5342609
                E да ,ама не,значи и нашия кемпер е Т3.Кемпера си е в движение,но се ползва само лятото от дядото.
                Последно редактирано от MITKO70; 02-02-12, 07:14. Причина: правописна грешка

Коментар

.............. и после въздуховода да го вкарам вътре в купето
                  .........
                  Моята печка е водна. Грее първо антифриза и после пуска вентилаторите в купето. В смисъл, че си ползва стандартните въздуховоди. При тебе ако има чалъм и достатъчен дебит на печката може да се вкара топлия въздух направо в отоплителната система и тогава ще е песен.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ясно ,водната е на друг принцип,но това е идея,ще сваля жабката и ще огледам дали не мога да го включа във отоплителната система през някой въздуховод.

Коментар

Някой да е монтирал или да има монтирана бензинова печка на Диско-1 V8 EFI. Скоро си купих WEBASTO BW50 водна 5kw,чудя се къде да и намеря място в коша и къде да свържа бензиновата помпичка.Помпата на инжекциона мисля е в резервоара,дали трябва и тази от там да дърпа,че да не и дойде много налягането от инжекционната,ако е след нея.
                      Jeep Grand Cherokee limited LX ZJ 5.9; SUBARU VIVIO 0.66 MPI
                      Land Rover Discovery II V8
                      0898 пет 989 пет 9

Коментар

Първоначално публикуван от icofen Преглед на мнение
                        Някой да е монтирал или да има монтирана бензинова печка на Диско-1 V8 EFI. Скоро си купих WEBASTO BW50 водна 5kw,чудя се къде да и намеря място в коша и къде да свържа бензиновата помпичка.Помпата на инжекциона мисля е в резервоара,дали трябва и тази от там да дърпа,че да не и дойде много налягането от инжекционната,ако е след нея.
                        Честито за покупката,закупуването на такава печка ми е детска мечта.Не мога да ти дам съвет къде да я сложиш в двигателния отсек,но знам,че помпата на печката трябва да дърпа максимално близо от резервоара.Идеята е да няма никакво запенване на бензина,именно за това се ползва прозрачен шлаух за горивопровод.Можеш да ползваш твоя бензино провод като го разделиш с един тройник,не се притеснявай помпата на печката ще издържи(все пак за това е направена).Сега като се замисля,Диското има място от пред в ляво където стои крика ако нямаш втори акомулатор.Само трябва да си вземеш тройници които се ползват за газ и два метра маркуч 16мм и ги подвързваш към малкия воден кръг.

Коментар

От: Печка за Land Rover Discovery

Сухата печка също беше монтирана с прозрачен шлаух от резервоара,не можах да го сваля,но не е проблем.Като огледах в Диско 1,при мен печката ще е под предна дясна седелка,не открих друго място ,а и никой не даде жокер.То там я дават и според инструкцията за монтаж на тези печки,интересен линк открих.
                          http://www.thesamba.com/vw/archives/...D1L_Manual.pdf

Коментар

Иване,мерси за урока за WVНо,разпространеното поняте между хората е че първите 2 катинки са -Т1,синия с квадратните фарове -Т3,а като Т2 го водят и продават/виж мобиле.бг/този.......
                            Знам от къде идва тази заблуда, точния модел е Type 2 T3

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                              Честито за покупката,закупуването на такава печка ми е детска мечта.Не мога да ти дам съвет къде да я сложиш в двигателния отсек,но знам,че помпата на печката трябва да дърпа максимално близо от резервоара.Идеята е да няма никакво запенване на бензина,именно за това се ползва прозрачен шлаух за горивопровод.Можеш да ползваш твоя бензино провод като го разделиш с един тройник,не се притеснявай помпата на печката ще издържи(все пак за това е направена).Сега като се замисля,Диското има място от пред в ляво където стои крика ако нямаш втори акомулатор.Само трябва да си вземеш тройници които се ползват за газ и два метра маркуч 16мм и ги подвързваш към малкия воден кръг.
                              На мястото на оригиналния крик е идеално,но съм замислил монтаж на втори акумулатор и лебедка.Благодаря за останалите съвети.
                              Jeep Grand Cherokee limited LX ZJ 5.9; SUBARU VIVIO 0.66 MPI
                              Land Rover Discovery II V8
                              0898 пет 989 пет 9

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X