Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Печка за Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Печка за Land Rover Discovery

Въможно ли е да се монтира печка на Диско 98-ма ? Сутрин изминавам малко километри и докато загрее вече съм пристигнал . На двоиката мисля фабрично и монтират печка точно по тази причина и това ме наведе на мисълта да сложа и аз ако е възможно

До: Печка за Диско-1

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
    Въможно ли е да се монтира печка на Диско 98-ма ? Сутрин изминавам малко километри и докато загрее вече съм пристигнал . На двоиката мисля фабрично и монтират печка точно по тази причина и това ме наведе на мисълта да сложа и аз ако е възможно
    Естествено, че е възможно. Проблема е да намериш работеща в добро състояние (и за добри пари), която не се нуждае от профилактика, тъй като Рея МП (представителите на Вебасто в София) отказват (на практика) да обслужват стари печки/ незакупени от тях. След това някой да ти я постави грамотно и така.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Естествено, че е възможно. Проблема е да намериш работеща в добро състояние (и за добри пари), която не се нуждае от профилактика, тъй като Рея МП (представителите на Вебасто в София) отказват (на практика) да обслужват стари печки/ незакупени от тях. След това някой да ти я постави грамотно и така.
      А колко би струвала нова ?

Коментар

Около 2000лв. с ДДС.

Коментар

Около 2000лв. с ДДС.
          Уаааалллл

Коментар

Около 2000лв. с ДДС.
            И с гаранция!
            Преди 3 години ходи при тях /РЕЯ/ за моята печка. Много коректни и внимателни хора, но проблемът не беше самата печка, а дистанционното, което и досега пали от дистанция 15см А по думите на приемчика в РЕЯ, трябвало от 700-1000м.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
              И с гаранция!
              Преди 3 години ходи при тях /РЕЯ/ за моята печка. Много коректни и внимателни хора, но проблемът не беше самата печка, а дистанционното, което и досега пали от дистанция 15см А по думите на приемчика в РЕЯ, трябвало от 700-1000м.
              Цецо, сподели повече. Нова от тях ли си я взел или ти е била на колата. Ходил съм няколко пъти при тях, не мога да кажа нищо лошо за хората, но избягват да поемат ангажименти по ремонт и обслужване на стари (и незакупени от тях) печки... С неща от рода - ами то тук блока трябва да се смени, а то няма смисъл, защото струва ХХХ лв., то тогава по-добре нова....

Коментар

И аз ще слагам печка на мойто Диско1, ама при мен нещата вървят мнооооооооого бавно. Печката я имам от 03.2008 и още се моткам.
                (Трябваше да си купя струг за да врътна някой и друг преход за маркуч)
                Но едно по едно нещата си идват на място. Ей го днес получих четирипътния вентил, който си бях поръчал от Danfoss, така че за другата зимя сигурно ще я пусна.
                Ще има подробен репортаж по всички въртели по монтажа и обслужването на печката, защото мисля да я разглобя цялата и да я обслужа преди да я монтирам.
                Печката е стара, водна, Вебасто модел DBW/BBW 46 на нафта.
                Взех я за 500 лв с всичко по нея, с блок за управление, с таймер, работеща. Пусках я преди да я купя. Грее.
                Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Първоначално публикуван от Радослав Райчев Преглед на мнение
                  И аз ще слагам печка на мойто Диско1, ама при мен нещата вървят мнооооооооого бавно. Печката я имам от 03.2008 и още се моткам.
                  (Трябваше да си купя струг за да врътна някой и друг преход за маркуч)
                  Но едно по едно нещата си идват на място. Ей го днес получих четирипътния вентил, който си бях поръчал от Danfoss, така че за другата зимя сигурно ще я пусна.
                  Ще има подробен репортаж по всички въртели по монтажа и обслужването на печката, защото мисля да я разглобя цялата и да я обслужа преди да я монтирам.
                  Печката е стара, водна, Вебасто модел DBW/BBW 46 на нафта.
                  Взех я за 500 лв със всичко по нея с блок за управление с таймер, работеща. Пусках я преди да я купя. Грее.
                  Чудесно, Радо! Ще очакваме твоя репортаж, с нетърпение, макар и по Коледа 2009! Шегувам се, нядявам се по-рано.

Имам водна Вебасто на малката Тойота, но честно казано не съм впечатлен от нея. Както и от тази, която ми беше на дизеловата 80-тка, която сега е с Алекс (все още ). Чудя се самите печки ли нещо не са свет или са си такива по принцип...

Имал съм и суха Еберспахер с Дифендъра и определено я предпочитам.

Коментар

Чудесно, Радо! Ще очакваме твоя репортаж, с нетърпение, макар и по Коледа 2009! Шегувам се, нядявам се по-рано.

Имам водна Вебасто на малката Тойота, но честно казано не съм впечатлен от нея. Както и от тази, която ми беше на дизеловата 80-тка, която сега е с Алекс (все още ). Чудя се самите печки ли нещо не са свет или са си такива по принцип...

Имал съм и суха Еберспахер с Дифендъра и определено я предпочитам.
                    Водните печки са си много хубави, само че масовата схема на свързване е калпава - връзва се печката-радиаточето за парното-двигателя. И ти реално имаш много слабо парно докато не стоплиш 300 килограмовия двигател.

Аз за това ще слагам четирипътен вентил, за да мога да имам 2 режима на работа на печката.
                    При първия режим ще е включена печката към парното, двигателя въобще не фигурира в схемата. Така печката ще грее само радиаторчето на парното и би трябвало да топли след 30 секунди.
                    При втория режим ще е класическата схема: Печка - радиаторче за парното - двигател, т.е. печката ще грее и парното и двигателя с недостатъка, който споделих с бавното затопляне.
                    Клуб Ленд Ровър Ентусиастс България
                    LR Discovery 1, 1993, 200 TDI с разбит лагер на раздатката към преден кардан 23.10.2009
                    Да живееш над възможностите си води до зависимости вместо до независимост.

Коментар

Преди две години купих от ebay нова немонтирана печка Webasto ThermoTop или нещо подобно. Излезе около 500 евро.
                      Пристигна си с всички чаркове и инструкции. Монтирах я сам за един ден. Вярно е, че след това бях като разглобен, но съм си виновен, че не вдигнах колата на мост ами беше лягане/ставане. Единствения зор беше да се върже обратната нафта, просто при варианта с Диско1 без да се маха резервоара трябва да работиш през отвора за датчика и си е дивно приключение.

Вече втора година печката си работи перфектно. Имаше някакъв проблем, който се оказа смачкан ауспух и в Рea MP ми го оправиха. Отначало се намусиха, но после си свършиха работата, така, че не им намирам кусур.

Имам и Ебершпахер и работа с представителя им, но сервиза им е доста по-слаб от Реа МП.

Т.
                      Good guys drive Land Rovers!

Коментар

Идеята ти е добра.
                        На следващата ми кола, мисля да сложа две печки - водна и суха, за да реши окончателно въпроса с топлото в планината зимъска.

Коментар

Като чели ще си избия тая мисъл от главата ! "Печка-2000к" Не ми е толкова студено

Коментар

Първоначално публикуван от nedialko dimitrov Преглед на мнение
                            Като чели ще си избия тая мисъл от главата ! "Печка-2000к" Не ми е толкова студено
                            Ти всъщност искаш да предотвратиш студен старт или да се стоплиш? За второто, по-добре суха... Ефекта е поразителен, вЕрвай ми...

Коментар

Ти всъщност искаш да предотвратиш студен старт или да се стоплиш? За второто, по-добре суха... Ефекта е поразителен, вЕрвай ми...
                              Искам да се стопля Като се движа добре, ама като спра в някое задръстване и става гадно
                              А сухата колко струва

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X