Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачна помпа,Серво на Диско-1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Серво на Диско 1 200 тд

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Ако ще вариш боб в тая тенджера, свали я. Ако не-не. Първо сваляш тръбичките, че после е зор. Гледай да не превърти ключа. После ония двата болта и е твоя. Отвътре стърчи един к.р. На него маншон. Махаш маншона, гледаш зегер. Ми махни го и него. Гледай кое как е наредено, че после е интересно. Въпреки че няма нищо сложно. Успех.
    Ле ле що чаркуляци са набутали у нищо место !
    Утре я почвам по тези картинки. Как да действам с оглед на евентуално недопускание на въздух в системата ? А за изпускането на спирачна течност в някоя от гумичките ли да търся вината ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Ей Владе, ти накъдето си тръгнал, ние с Лазо оттам се връщаме. И двамата сме с ремонтитани помпи. Срам. Мойта течеше от тампоните на казанчето, а на Лазар май изпускаше буталото. И двамата се набутахме с ремонтни комплекти от БГ
      Та при Леви има 2 вида рем. к-ти : за самата помпа -160-170лв и казанче с тамопони 110лв.
      Така че поръчвай цяла помпа от Падок и не се разправяй с ремонти. Свалянето е лесно /поне отстрани така изглеждаше/
      Вземете голяма спринцовка за маслото. Лошо е ако е вкарало масло в сервото. Тогава операцията е 3 пъти по-скъпа.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
        Ей Владе, ти накъдето си тръгнал, ние с Лазо оттам се връщаме. И двамата сме с ремонтитани помпи. Срам. Мойта течеше от тампоните на казанчето, а на Лазар май изпускаше буталото. И двамата се набутахме с ремонтни комплекти от БГ
        Та при Леви има 2 вида рем. к-ти : за самата помпа -160-170лв и казанче с тамопони 110лв.
        Така че поръчвай цяла помпа от Падок и не се разправяй с ремонти. Свалянето е лесно /поне отстрани така изглеждаше/
        Вземете голяма спринцовка за маслото. Лошо е ако е вкарало масло в сервото. Тогава операцията е 3 пъти по-скъпа.
        Баф маа му. Утре ще свалям, ще гледам и ако мога и ще мисля. Та за какво ми е голямата спринцовка ? Може би да изтегля спирачната течност от казанчето преди демонтажа на помпата ? Че то май вече там няма течност........
        Май това ми трябва http://www.paddockspares.com/pp/DISC...FLA081991.html
        и никакви ремонтни комплекти. Ама една седмица без Диско.....................
        Последно редактирано от vladstudio; 08-11-09, 23:06.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio Преглед на мнение
          Баф маа му. Утре ще свалям, ще гледам и ако мога и ще мисля. Та за какво ми е голямата спринцовка ? Може би да изтегля спирачната течност от казанчето преди демонтажа на помпата ? Че то май вече там няма течност........
          Май това ми трябва http://www.paddockspares.com/pp/DISC...FLA081991.html
          и никакви ремонтни комплекти. Ама една седмица без Диско.....................
          Да изтеглиш спирачната течност от сервото, не от казанчето.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Да изтеглиш спирачната течност от сервото, не от казанчето.
            Не бе, аз за казанчето имах предвид. Смяташ ли че е вкарало маслото в сервото? То тогава май - ново серво. Аз имам един рем. к-т за серво, ама не го знам къде е. Май требе да свали помпата, иначе ще фърляме боб.
            За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Кто гледам сервото кво е омазнено, кво да мисля. Ако е протекло казанчето е малкия дявол. Ако протече помпата, спир. течност влиза директно в сервото. Вероятно може да се спаси с промиване. Ако е от скоро. А какво се прави с ремонтен комплект за серво, аз не знам. Сервото е капсуловано. Един път отворих едно , за да видя какви авточасти има вътре. После в кофата. Нещо не си го представям затварянето. Ама човек се учи докато е жив.

ПП. Схемите на помпата са от 5-ракиев.
              Последно редактирано от targa; 09-11-09, 08:20.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

.......
                ПП. Схемите на помпата са от 5-ракиев.
                Голямо благодарско на Пепи 5-ракиев, но за съжаление тука цяла сутрин вали дъжд и немога да разглабям.
                Ако спре в светлата част на деня го почвам, ако не утре в гараж.
                А това нещо дали ще ми бъде от някаква полза ?
                Прикачени файлове
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 09-11-09, 17:19.

Коментар

Първоначално публикуван от vladstudio
                  ............А това нещо дали ще ми бъде от някаква полза ?
                  Това е ремонтният кит за сервото. Обаче варненският кит казва, че задачата няма решение

То като се сетя, някой беше ремонтирал и капсулованата вакум-помпа, въпреки че не подлежала на ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                    Това е ремонтният кит за сервото. Обаче варненският кит казва, че задачата няма решение

То като се сетя, някой беше ремонтирал и капсулованата вакум-помпа, въпреки че не подлежала на ремонт.
                    Тоя кит го имам, но като гледам кюпето на сервото, май Човека от Варна ще излезе прав.

Коментар

Може да е от гумите под казанчето. Мулетата показват еднакви дефекти. Нищо чудно да е така. Тогава визията е мазна.
                      ПС Вчера в сервиза ме качиха на валците. Не държи предно дясно и задно ляво /с нов спирачен апарат/. И монтьорът ми вика: "спирачна помпа".
                      "Ама нали вие я правихте?", "Ами Да!"

Коментар

Тва Пепи ли? Утре ше ида да му шибна един зад врата

П.П.
                        Взех ти втулките.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          Тва Пепи ли? Утре ше ида да му шибна един зад врата
                          Важно е колко отзад врата ще застанеш
                          Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          П.П.
                          Взех ти втулките.
                          А това много интимно звучи. Нъъъъъъъъъъъъ мастика

Коментар

Снощи с няколко верни другари решихме да пробаме новото вино. Пробааме, пробааме та до три без десет саабале. Ще стане винцето, още няколко проби му требат само. Та затова не съм писал по темата, но гледам как другите са я подържали, като сутиен силикон.
                            Но да си дойдем на думата. Свалих помпата /мастер цилиндъра/.Разглеждах го много внимателно, но нишо не открих нередно. Разглобих го, но не целия, само малко. Пак го сглобих. После го поставих там където му е мястото. Забравих да кажа, че в "кюпето" на сервото цареше чистота, на вид всичко си беше ОК. Налях нова спирачна течност и почнах да обезвъздушавам. Сам. Ужас. Като зайчето и жирафа.Тичам горе в кабината и помпам, после слизам доле и обезвъздушавам. Същевременно гледам откъде ще протече пустата му помпа. Не протича. Засега. Направих две-три кръгчета из маалата, ловат уеко спирачките, дори камиончето спира, но явно още си трябва обезвъздушаване. А нивото в казанчето на СТ не се променя. Довечера след работа пак ще покарам и пак ще гледам.
                            Странна работа...........

Открийте разликите................
                            Прикачени файлове
                            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 13-11-09, 10:00.

Коментар

До: Спирачна помпа,Серво на Диско-1

Продължавам, че от вчера никой не ми е обърнал внимание на темата. Днес успях да навъртя стотина километра и още си имам спирачки, даже взе да спира по-стабилно. Дали има някаква система за самообезвъздушаване ? Попитах за разликите в двете картинки понеже едната е за Диско 1, а другата е за Фри. Като ги държах в ръцете не намерих съществена разлика, но като погледнеш в Падок разликата в цената е двойна в полза на Фрито. 35 срещу 62 паунда. Правил ли е някой опит да замести едната с другата и изобщо би ли било възможно. Мисля че на практика би трябвало да стане работата. Но дали ще стане, може ли някой да даде съвет.

Не ми отговорихте на въпроса има ли система за самообезвъздушаване и ако няма защо спирачките ми се подобряват последните няколко дни?
                              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-11-09, 21:06.

Коментар

До: Спирачна помпа,Серво на Диско-1

Влади,не ти следя темата,защото нямам свободно време на последък(даже вчера бях обещал да се явя на сбирката,ама...).И аз съм на твоя хал със спирачките,ама при мен е мистерия пълна...Тука има,тука нема... Май е вакуум помпата(заминала е,тече масло като от лейка),ама знае ли се...Досега все ми задържаше предно ляво колело,загряваше спирачната течност и оставах без спирачки.Купър я гледА колата,раздвижи апарата,смени течността...и след месец същата история...А преди няколко дни ми задържа дясната накладка по същия начин...джантата не можеше да се пипне...Изстине ли,няма ядове.И не всеки път го прави пущината...Веднъж на месец,два...А най-лошото е че толкова леко задържа,че не се усеща.Та ще ти следя темата с интерес...
                                Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X