Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за загуба на охладителна течност на VM мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за загуба на охладителна течност

Първоначално публикуван от nmanolov Преглед на мнение
    Здравейте и от мен. Дано некажа някоя глупост, защото непознавам в детайли вашия модел, но аз имах подобен проблем в началото, като разбрах от какво е вече е нормално. Карам Фрилендър, бензин. На няколко пъти, особено след каране извън асфалта се налагаше да доливам охлаждаща течност. Веднага сепоявих с подходящия въпрос в сервиза. От там обясняват: има радиатор за изравняване на температурата в раздатката. Като му дадеш повече зор извън пътя и започва да изпарява водата. Остава само антифриза. Решението: доливаш вода. От тогава нямам проблеми - доливам. Обаче докато се убедя в това, голямо суетене беше. (само за уточнение - това ми го каза един майстор, дето не се занимава с ровъри от вчера. бил е в дау кар и там го светнали) Та проверете дали и при вашия модел не е с такива "екстри".
    Аз също съм с Фрийлендър бензин-1.8. при мен се появи този проблем, само дето си се изпарява течност при нормално каране по асфалтТемпературата се вдига до средата на циферблата и се "заковава' там, няма прегряване. Огледах за течове отдолу, и при студен двигател, и при топъл-няма следи от изпаряване, теч..
    Има ли основание за притеснение или да си доливам вода/дейонизирана/ и да карам?На 100-150 км се губят по 100-150 грама течност.Нямам проблеми с парното, не се потят прозорците..изобщо гореописаните симптоми не съществуват.
    Някакви предположения?
    Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

Коментар

Първоначално публикуван от Giraz Преглед на мнение
      Има ли основание за притеснение или да си доливам вода/дейонизирана/ и да карам?
      Някакви предположения?
      Да си доливаш в охладителната система разреден антифриз, а дейонизираната вода да е пазиш за доливане в акумулатора
      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

До: Въпрос за загуба на охладителна течност на VM мотор

Бреййй, заядлив като дядо
        Добре, признавам-сгреших.Лаик съм в областа и не го крия, но все пак молбата ми за адекватен съвет остава.
        Мога ли сам, със голяма вероятност за успех да открия дали има теч някъде или да отивам на сервиз и там да се надлъгвам със "майсторите" ?
        До колкото можах-прегледах всички съединения и на студен и на топъл двигател-няма сълзене, теч...Наистина се нуждая от адекватен съвет, не искам да съсипя сам колата от нехайство
        Абе за к'во е цялата тупурдия, след 2 милиарда години Земята ще се взриви така или иначе.

Коментар

Липсата на течност е много малък,което говори и за малък отвор през който да излиза.Погледай по обстойно,ако се наложи и на канал отдолу.
          Няма как все от някъде трябва да има теч,или остава варианта охладителната течност да е в маслото,но сигурно няма да е това.
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Бреййй, заядлив като дядо
            Верно зла гад...ама наистина станах дядо За теча като се замисля може и да сълзи отнякъде радиатор хем е трудно да го видиш, хем като загрее изпарява водата. Ако сипваш антифриз рано или късно местото на теча ще образува зеленикава структура тип "котлен камък". Другото при такъв малък теч, е да сложиш от добавките тип "стоп лик", (има ги във всяка бензиностанция) аз съм ползвал и съм доволен, други категорично го отхвърлят за сега толкова
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Аз също съм с Фрийлендър бензин-1.8. при мен се появи този проблем, само дето си се изпарява течност при нормално каране по асфалтТемпературата се вдига до средата на циферблата и се "заковава' там, няма прегряване. Огледах за течове отдолу, и при студен двигател, и при топъл-няма следи от изпаряване, теч..
              Има ли основание за притеснение или да си доливам вода/дейонизирана/ и да карам?На 100-150 км се губят по 100-150 грама течност.Нямам проблеми с парното, не се потят прозорците..изобщо гореописаните симптоми не съществуват.
              Някакви предположения?
              Без да претендирам за компетентност и точност - Гарнитура на глава.... Предполагам мотора е от т.н. К-серии, карам подобен на Ровър 214, симптомите бяха същите. Обяснението е, че има малка кривина или леко продухана гарнитура и вкарва антифриза в маслото. Когато колата се ползва редовно, антифриза се изпарявал и за това не се забелязва в маслото. При продължителна "почивка" 4 месеца да речем, виждаш реалната ситуация т.е. боза в картера (личен опит). Ако те интересува има доста писано за този проблем във форума на Ровър.

Коментар

До: Въпрос за загуба на охладителна течност на ЛР Диско 2

Здравейте,

загуба на охладителна течност от известно време. Сипана е добавка и продължава да тече, не много. Двигателя се държи добре. Мисля, че когато работи, няма проблем, като не я карам се стича. Индикатора ми е петно под колата, а като огледам отдолу се вижда стичането по моста.
                Някакви идеи и съвети. от сервиза оглеждаха, но не видяха от къде е теча?! сипахме добаката и толкова, ама пак си тече.

Благодаря ви,
                [COLOR=DarkGreen][B]Land Rover Discovery II, 2.5 td5
                [/B][/COLOR]
                [B][COLOR=#00b050]Помогни да опазим птиците и природата на България![/COLOR][/B][B][COLOR=navy]
                [/COLOR][/B][B][COLOR=red]Присъедини се на:[/COLOR][/B][B][COLOR=#3333ff][URL="http://www.bspb.org/"][COLOR=blue]www.bspb.org[/COLOR][/URL][/COLOR][/B]

Коментар

До: Въпрос за загуба на охладителна течност на ЛР Диско 2

Първоначално публикуван от sea_eagle Преглед на мнение
                  Здравейте,

загуба на охладителна течност от известно време. Сипана е добавка и продължава да тече, не много. Двигателя се държи добре. Мисля, че когато работи, няма проблем, като не я карам се стича. Индикатора ми е петно под колата, а като огледам отдолу се вижда стичането по моста.
                  Някакви идеи и съвети. от сервиза оглеждаха, но не видяха от къде е теча?! сипахме добаката и толкова, ама пак си тече.

Благодаря ви,
                  Разгледай тази тема: http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...EF%EE%EC%EF%E0 2-ра страница,пост №37.
                  Land Rover Discovery:
                  - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                  Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Прегледай маркучите. От дясната страна на двигателя има нещо като метален цилиндър, мисла, че охладител на горивото при ТД5 . В него има едни гумени уплътнения, които се разяждат и почва да сълзи от там. При мен беше така миналата година. Виж тук http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=44542
                    [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Благодаря ви,
                      запознах се с темите в които са обсъждани подобни проблеми и утре ще ида отново до сервиза, заедно с майсторите да видим какво ще открием.

..... И изреченията започват с главни букви !!!
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 04-11-09, 17:54.
                      [/B][/COLOR]
                      [B][COLOR=#00b050]Помогни да опазим птиците и природата на България![/COLOR][/B][B][COLOR=navy]
                      [/COLOR][/B][B][COLOR=red]Присъедини се на:[/COLOR][/B][B][COLOR=#3333ff][URL="http://www.bspb.org/"][COLOR=blue]www.bspb.org[/COLOR][/URL][/COLOR][/B]

Коментар

Здравейте отново,

махнах капака на двигателя да огледам и мисля, че открих теча. Прилагам ви няколко снимки на които съм посочил въпросния теч. Утре ще ходя на сервиз.
                        Благодаря Ви предварително за мненията и коментарите.

Поздрави,
                        Е.
                        Прикачени файлове
                        [/B][/COLOR]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X