Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за загуба на охладителна течност на VM мотор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за загуба на охладителна течност на VM мотор

Моля колеги дайте възможни варианти за отсраняване на проблема - RR Classic VM Disel

видимо не се виждат никакви течове

Още едно въпросче от мен за RR Classic VM Diesel

Нормално ли е при работа на двигателя, маркуча който излиза от капаците на цилиндровите глави да пуши постоянно. RR Classic VM Diesel.

Коментар

До: Въпрос за загуба на охладителна течност

Аз имах същия проблем но при Патрул.Около два месеца гледах,доливах,пак гледах,пак доливах,но не открих теча.Сипах една добавка която ми я препопъча моя майстор,мисля,че бише Холтц или нещо подобно и спря да тече.

Коментар

Имаше тук една тема за Диско с подобен проблем. За радост на собственика се оказа, че ,,невидимия" теч си е доста видим. Т.е. спри някъде на сухо, налей необходимото количество антифриз, остави двигателя да поработи за да вдигне налягането. Премести колата след това и гледай за натичания под мястото където е била. Дано да намериш...
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Трябва да се огледа целия двигател ( изключвам лошите вариянти като пукнатини и гарнитура ) случвало ми се е да тече само при загрял мотор върху двигателя и ауспуха струята на вентилатора разпръсква парата и остава да се пулиш и да се чешеш виждаше се само отдолу на канал Канал имам, ако нямаш друга алтернатива, може да се дотъркаляш да го правим заедно По въпроса от другата ти тема, май говориш за вентилацията на картера, при загрял мотор и на студено е нормално да пуши (пара)
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Огледай двигателя много внимателно когато работи и е загрял както съветват колегите.Ако стъклата в купето ти се запотяват много често е възможно да е от радяторчето на парното в такъв случай пробвай с добавка за запушване преди да започнеш голямото разглобяване.А и внимавай каква добавка ще ползваш,някои правят големи бели
            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

До: Още едно въпросче от мен

В студено време ако е пара,нормално е.Ако обаче е пушек,не е много добре
              [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Здравейте и от мен. Дано некажа някоя глупост, защото непознавам в детайли вашия модел, но аз имах подобен проблем в началото, като разбрах от какво е вече е нормално. Карам Фрилендър, бензин. На няколко пъти, особено след каране извън асфалта се налагаше да доливам охлаждаща течност. Веднага сепоявих с подходящия въпрос в сервиза. От там обясняват: има радиатор за изравняване на температурата в раздатката. Като му дадеш повече зор извън пътя и започва да изпарява водата. Остава само антифриза. Решението: доливаш вода. От тогава нямам проблеми - доливам. Обаче докато се убедя в това, голямо суетене беше. (само за уточнение - това ми го каза един майстор, дето не се занимава с ровъри от вчера. бил е в дау кар и там го светнали) Та проверете дали и при вашия модел не е с такива "екстри".
                LR Freelander 1.8
                Toyota RAV4

Коментар

Първоначално публикуван от nmanolov Преглед на мнение
                  Здравейте и от мен. Дано некажа някоя глупост, защото непознавам в детайли вашия модел, но аз имах подобен проблем в началото, като разбрах от какво е вече е нормално. Карам Фрилендър, бензин. На няколко пъти, особено след каране извън асфалта се налагаше да доливам охлаждаща течност. Веднага сепоявих с подходящия въпрос в сервиза. От там обясняват: има радиатор за изравняване на температурата в раздатката. Като му дадеш повече зор извън пътя и започва да изпарява водата. Остава само антифриза. Решението: доливаш вода. От тогава нямам проблеми - доливам. Обаче докато се убедя в това, голямо суетене беше. (само за уточнение - това ми го каза един майстор, дето не се занимава с ровъри от вчера. бил е в дау кар и там го светнали) Та проверете дали и при вашия модел не е с такива "екстри".
                  Хм, това е интересно. Нека и други споделят за този механизъм...
                  Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                  „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                  LZ1EMS

Коментар

извинявам се за тъпия въпрос, ама що пара - маслени изпарения или какво

Коментар

За съжаление под колата вода няма има само масло което е сравнително нормално за тези модели - поне така съм чувал - ако няма сутринта масло под колата, значи не е достатъчно. Прозорците не се потят. Ако има пукнатини в главите ми се струва ,че не може да губи толкова бързо такова количество течност.

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение
                        Трябва да се огледа целия двигател ( изключвам лошите вариянти като пукнатини и гарнитура ) случвало ми се е да тече само при загрял мотор върху двигателя и ауспуха струята на вентилатора разпръсква парата и остава да се пулиш и да се чешеш виждаше се само отдолу на канал Канал имам, ако нямаш друга алтернатива, може да се дотъркаляш да го правим заедно По въпроса от другата ти тема, май говориш за вентилацията на картера, при загрял мотор и на студено е нормално да пуши (пара)
                        то тоя маркуч не трябва ли да е вързан към кутията на въздушния вилтър, при мен е пуснат свободно да си пуши

Коментар

Първоначално публикуван от lubobunker Преглед на мнение
                          то тоя маркуч не трябва ли да е вързан към кутията на въздушния вилтър, при мен е пуснат свободно да си пуши
                          Теоретично да, ама .... на практика у нас, а и не само, "доработки" всякакви, за това трябва да се гледа, ама не на боб, клавиатура и кристална сфера, а на живо нямали кутия от този модел и сложили от другия ...ама маркуча по-къс, нищо да завива надолу да не се вижда....и т.н. На ВМ дизел (на РР) съм виждал капак на клапаните с пробка за наливане на масло под прозореца (най-отвътре) имаше и правдоподобни обяснения, че на този модел, в една много малка серия са си така от завода
                          Това с губенето на вода в по-големи количества може и да е на добре - пукнатина която се отваря много при топъл двигател (не глави и гарнитура).....ама пак трябва да се гледа
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от lubobunker Преглед на мнение
                            извинявам се за тъпия въпрос, ама що пара - маслени изпарения или какво
                            Извинявай под думата "пара"това имах впрадвид,маслени изпарения
                            [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

До: Въпрос за загуба на охладителна течност на VM мотор

VM ..... има само един проблем.....

Патология!

Казано по друг начин - гарнитури, глави ....
                              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X