Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблеми с ток и стартер на Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Загадъчен проблем с ток и стартер...

Има още една вероятност - пластините на шалтера/релето да са нагорели/изгорели и за това да не върти. А това, че стартера е останал да върти може да се дължи на това, че ако са изгорели може да са се закачили една за друга и като пуснеш ключа пружината не може да ги върне.
    ---------------------
    Шофирайте разумно!
    [IMG]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/IMG]

Коментар

Насов - имаш ли развитие про проблема? При мен се получава същото нещо, не върти. Смених релето и след 2 дена пак спря да върти. Предполагам, че има някакво късо някаде. Някой ако се е сблъсквал, нека помага.
      Discovery 1 - 300TDI

Коментар

Що не пробвате с един кабел да дублирате масата докато някой върти? Пробвайте директно от акумулатора и до различни точки от корпуса на стартера (заден капак, корпус статор преден фланец). Ако някъде завърти или се напече кабела, може да има окиси и лош контакт между различните части на корпуса.
        Aкълa e кaтo жeнскoтo нepaзпoлoжeниe. Нe ти ли дoйдe нa вpeмe, нe гo и чaкaй!

Коментар

Някъде из темите е пуснат линк към цялата ремонтна книга на Диското. Тя съдържа всички системи и описанието им в детайли. Трудно ще я намеря, но ако искаш може да се видим и да ти я дам на някакъв носител, но е на английски. Намерих адреса.
          http://www.landrover.ee/est/varia/downloads/cars.htm

Коментар

Странна работа...

Смених шалтера на стартера. От него задуржането е гарантирано. НО, след това се оказа, че имам проблем и с пусковия кабел. КОнтактува с 2-рият +/така и не мога да разберЪ той за какво е, има + по него само ако е допрян до +а идващ директно от акомулатора/, но и при замерване без да е закачен 2-ри + няма постоянно напрежение в посковият, но като завъртя не дига над 7-8 V. Не е от клемореда на ключа, мерих с мултиметър. Сега вече пак нищо, за момент изщрака оня ден, но не вече. като е откачен 2-рия + свети лампа за свечи, ако закача и 2-т +а лампата спира да свети, на стартера се подава постоянно ток и не пали. Директно не пали. Маса би следвало да има добра почистих контактуващите повърхности, остава да е корозирала и повредена връзката към шасито. отделно реле само за паленето не намирам никаде, а изрових много и неподозирани такива. Подозирам или да е общо с това за свещите или да няма реле!?

имам ги тези http://www.landrover.ee/est/varia/downloads/cars.htm
            за следващата модификация на диско 1 са, и нищо не немирам вътре освен как да си сваля и почистя клемите на стартера, което е просто смешно...

това http://www.lrservice.ru/landrover/donl_d1/ пак е за следващата модификация, но може да има общи черти, ще дръпна да погледна, там все пак моторът е друг

Коментар

Чико, при мен не помага ако върна ключа, задържаше шалтера, има 1 пъпка вътре, на пружинка от другата страна. ако можеше да се отвори да се почисти, но уви е капсолован. аз сложих друг, но открих и проблема с кабелите. само дето са зад двигателя и е много недостъпно. но пък и директно маса не съм давал от акомулатора, ще пробвам. на директен + не реагира .
              поне докато изобщо се опитваше да пали, сега е мъртвец пак...

тук за пореден път ми липсват 1 добри крокодили, някой зане ли каде се продават, на що годе нормална цена такива, дето да стават за нещо ?

Коментар

Провери си пеперудата на контактния ключ - много вероятно тя да е повредена.
                Ако не ти се купува нова, можеш да си преправиш инсталацията с един ц/к ключ и бутон - естествено през мощни релета.

Също така, ако имаш аларма - проблема може да е в ния - я се е прецакала някоя връзка, я самата аларма... в смисъл иобилайзера й.
                "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Вторият + да не е за стопиращата намотка. Тя служи за да отлепи котвата на шалтера от силовите контакти. Този проблем прилича на лоша връзка м/у купето и ДВГ, както беше писал някой, или контактен ключ. Ако си свободен тия дни, аз съм в отпуск, може да погледнем за какво иде реч. Живея в Борово, 0888869241, Димитър
                  "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Не мисля да е ключ. Мерих го като върне спира тока. +2 не със заряд ако не е закачен заедно с +1. И двата завуват нанякаде зад двг, основният към акомулатора, а другия незнайно накаде. Аз съм свободен, но не мога да го придвижа до никаде така... при всички положения трябва нов кабел от ключа до стартера и +а на аком. през реле, бутон не е нужен, ключът си работи. странното е, че не пали директно, но може наистина пак маса да трябва да закача също.

Коментар

Крокодили големи стават от джъмпер кабели(онези за помощ при палене от колега) 10 лева са в безн-ции, БИЛА, ХИТ а ако трябват малки от ел. магазини..

РЕДАКЦИЯ след като някой ме "награди" с червени точки -
                      Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                      тук за пореден път ми липсват 1 добри крокодили, някой зане ли каде се продават, на що годе нормална цена такива, дето да стават за нещо ?
                      Пояснявам, 4 крокодила се продават с поне 3 метра дебел кабел на цена от 10тина лева в почти всеки голям магазин и бензиностанция, не знам как се казва кабела на български, малки крокодили има в магазините за електроника като на Тедо магазина например.

Поздрави,
                      Последно редактирано от BatGeorgeone; 18-07-07, 13:50.
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Преди да правиш каквото и да е провери си масата , най-добре я дублирай , може и да не е със супер дебел кабел като оригналния . Аз пуснах от акумулатора към блока на двигателя и от плюса към динамото , сега всичко е ОК , иначе съм я сърбал попарата , даже нов акумулатор си купих напразно.

Коментар

Да вържа директно + на аком-а с + на алтернатора?

инак минус утре ще сложа 2-ри да видим дали...

Коментар

Да , те са си свързани , но е вероятно някъде да се е окислило , същото и за масата.

Коментар

Такаа, днес свалих стартера, отворих го видях 2 откачени четки и бум, бидеха запоени. Сега и стартера щрака , Но не върти . скоро слизам пак да го боря

Коментар

А като дадеш на късо клемите на шалтера? Ако и тогава не върти, но товари (гълта тока, както казват) вероятно е за нови втулки. Ако не товари отново стигаме до връзката на масата на двигателя с акумулатора. Огледа ли добре намотките, защото много е вероятно щом са се разпоили четките да имаш изгоряла и окъсена намотка?
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X