Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Реалните цени на ЛР в Европа и доставката до БГ

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какви са реалните цени на Ленд Ровър в Европа

А, забравих! Сложи още някакви пари отгоре заради марката, щото "тва е ланд ровер брато, нема чупене, най-здравия жип"

Както и да е. Дай да видим какво ще каже колегата Печен, щот той се занимава и има опит.

П.П.

А писали сме почти заедно.

Коментар

Първоначално публикуван от hotrod Преглед на мнение
      Преди няколко дена тая бялата 110-ка беше на 1300 паунда - поне на толкова я видях 2 часа преди края на търга. Интересна цена с доставката до България се връзва.
      Аз нямам тази информация, защото купувам само от сервизи и къщи..
      Там цените са други...не като по-търговете...
      Сигурно разбирате , че се прави преглед и се отстраняват кусури , преди да се продава от сервиз и къща, поне аз с такива имам работа...

..пък някой , някъде може да намери нещо за 1000 паунда..
      ... що не го взима , като е толкова тарикат и е изгодно..
      СИЛНИТЕ КРАДАТ ОТ ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ, СЛАБИТЕ - ОТ СВОЯТ НАРОД !

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
        ..
        Това има като оферта .......
        Ако няма мот , ..ще се мине на такъв срещу 80 паунда , и после щесе плати застраховка и роуд такс ...ето ти 500 лв.
        ../
        Е, значи просто не е добра оферта. За справка виж сивата 90-тка, която е от ентусиаст и съответно е понаправена - само булбара, джантите, шнорхела, степенките(слайдерите) са към 500лири...

...купувам само от сервизи и къщи..
        Там цените са други...не като по-търговете...
        Сигурно разбирате , че се прави преглед и се отстраняват кусури , преди да се продава от сервиз и къща, поне аз с такива имам работа...

..пък някой , някъде може да намери нещо за 1000 паунда..
        ... що не го взима , като е толкова тарикат и е изгодно..
        Е това обеснява доста неща. Тогава наистина е възможно да е стигнала 2600лири. Там труда е доста скъп(частите не) , а и освен това сервиза не работи само за чест и слава.

И още няколко въпроса, ако не са тайна разбира се.
        Какво включват тия 2500лв за докарването?
        На собствен ход (нали би трябвало да е напълно изправна?) или с камион?

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
          Е, значи просто не е добра оферта. За справка виж сивата 90-тка, която е от ентусиаст и съответно е понаправена - само булбара, джантите, шнорхела, степенките(слайдерите) са към 500лири...

Е това обеснява доста неща. Тогава наистина е възможно да е стигнала 2600лири. Там труда е доста скъп(частите не) , а и освен това сервиза не работи само за чест и слава.

И още няколко въпроса, ако не са тайна разбира се.
          Какво включват тия 2500лв за докарването?
          На собствен ход (нали би трябвало да е напълно изправна?) или с камион?
          Самолет около 300лв.
          Таксита , и храна там около 500 лв. поне 3 дни
          Спане в англия 60 паунда на вечер в евтин хотел..
          Гориво на д 1 паунд литъра..
          Влакчето , аз не ползвам фериботи .. само то е 200Е в едната посока..
          Гориво за 2700 километра.... Има задръствания, минава се през околовръсно на Будапеща , Виена... в Германия..
          Чака се по-граници на празен ход.. ...така , че горивото си отива и не е като по каталог..
          Спане във Германия - и в Унгария - около 50 евро..
          Храна...
          Винетки...
          Тол такси във Сърбия...
          Застраховка за Сърбия ... !30 Евро.
          Някакви джобни за шофьора...да дава на ченгета , ако закъса до 50 Е
          Минимум 300 лв. труд на човека...даже и повече , ако закъса..стига се до 500лв.

Смятай колега... аз съм ти нахвърлял грубо нещата...
          Затова купувам само скъпи коли със гаранция и предварително проверени...защото ако ми се счупи пао пътя... отивам във такова приключение , че 1000 евро си заминават отвсякъде...отделно нервите на човека и мен..Полиция , репатрация , и други проблеми...

Коментар

От сутрента ми пратиха по мейла следната бангия..
            ЛР. ДИФЕНДЪР - 1990г.

със мот да ноември08г.
            дизел 2.5мотор

цена : 1250 паунда
            ..но е на някъкви си 165 мили от Лондон , в Уест Йоркшир..

Има и тънки цени, от по-далечни села и паланки, от лица..

Отивате до там...някъкси..с разходи...
            Гледате, и на късмет ...скачате в приключението....
            ...пък може и да успеете...да се приберете до БГ, и да имате истински документи..

Ако случайно не стане така, не ми се мисли какви ще са ви загубите ..на нерви , пари , и време...

Риск....какво да го правиш
            Прикачени файлове

Коментар

Самолет около 300лв.
              Таксита , и храна там около 500 лв. поне 3 дни
              Спане в англия 60 паунда на вечер в евтин хотел..
              Гориво на д 1 паунд литъра..
              Влакчето , аз не ползвам фериботи .. само то е 200Е в едната посока..
              Гориво за 2700 километра.... Има задръствания, минава се през околовръсно на Будапеща , Виена... в Германия..
              Чака се по-граници на празен ход.. ...така , че горивото си отива и не е като по каталог..
              Спане във Германия - и в Унгария - около 50 евро..
              Храна...
              Винетки...
              Тол такси във Сърбия...
              Застраховка за Сърбия ... !30 Евро.
              Някакви джобни за шофьора...да дава на ченгета , ако закъса до 50 Е
              Минимум 300 лв. труд на човека...даже и повече , ако закъса..стига се до 500лв.

Смятай колега... аз съм ти нахвърлял грубо нещата...
              Затова купувам само скъпи коли със гаранция и предварително проверени...защото ако ми се счупи пао пътя... отивам във такова приключение , че 1000 евро си заминават отвсякъде...отделно нервите на човека и мен..Полиция , репатрация , и други проблеми...
              Добре, горе-долу съм съгласен. Обаче, печалба и допълнителна "такса" за това, че е "най-якия жип" не влизат в сметката. Даже в моя случай там няма да плащам храна, местен транспорт и престой. Пък офертите са предварително набелязани и проверени, което ще спести време. Ферибота е доста по-евтин. Не че вече съм се юрнал, просто обсъждаме.

От сутрента ми пратиха по мейла следната бангия..
              ЛР. ДИФЕНДЪР - 1990г.

със мот да ноември08г.
              дизел 2.5мотор

цена : 1250 паунда
              ..но е на някъкви си 165 мили от Лондон , в Уест Йоркшир..

Има и тънки цени, от по-далечни села и паланки, от лица..

Отивате до там...някъкси..с разходи...
              Гледате, и на късмет ...скачате в приключението....
              ...пък може и да успеете...да се приберете до БГ, и да имате истински документи..

Ако случайно не стане така, не ми се мисли какви ще са ви загубите ..на нерви , пари , и време...

Риск....какво да го правиш
              Много лоши оферти ти пращат.
              Бангия било - ми добре, нека да е. Ако си го влачиш сам ще ти излезе от 5500лв ако нямаш ядове, до 6500 с непредвидените разходи. И веднага, ми идва следния въпрос:

Как стои въпроса с един автовоз с такива бангии,вкл. варианта за внос за части? Вярно, писал си по-горе, че е сложна работата, но все пак ако може да обясниш на кратко.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                Добре, горе-долу съм съгласен. Обаче, печалба и допълнителна "такса" за това, че е "най-якия жип" не влизат в сметката. Даже в моя случай там няма да плащам храна, местен транспорт и престой. Пък офертите са предварително набелязани и проверени, което ще спести време. Ферибота е доста по-евтин. Не че вече съм се юрнал, просто обсъждаме.

Много лоши оферти ти пращат.
                Бангия било - ми добре, нека да е. Ако си го влачиш сам ще ти излезе от 5500лв ако нямаш ядове, до 6500 с непредвидените разходи. И веднага, ми идва следния въпрос:

Как стои въпроса с един автовоз с такива бангии,вкл. варианта за внос за части? Вярно, писал си по-горе, че е сложна работата, но все пак ако може да обясниш на кратко.
                Колега, Дифендъри трудно се намират...и офертите за тях са такива..по-евтините..
                Има оферти , дето хептем ще Ви се видят умопомрачителни като цени!!1 - но и колите са истинска класа!!

За Автовоз няма смисъл да Ви обяснявам....трябва да сте много навътре в нещата... пък и да ичмате постоянно ваши работници там..., да ви съберът колите...и да ги доставят до определена точка!!Всички на куп!!
                От там някък си ще натоварите бързо и ще тръгвате на обратно...
                Разходите са много по-различни..
                Само за Ламанша...
                Пък и за цяла Европа...зор ще видите , там има едни изисквания за вида на камионите, има едни такси ..
                ..има едни ограничения...

Само ще кажа , че шофьорите дето ще се оправят с Автовоз на Острова , не са много...
                ...дето да знаят как да карат, КЪДЕ ДА СПИРАТ и ВЛИЗАТ....

....за глобите и полицията.... дано не Ви се налага да закъсвате с Автовоз в нарушение...
                Сложи му и разхода на горивото, застраховката...
                Разходите на шофьдза ...заплати и други...

Пък и в БГ да продадете девет или седем осем коли с дясна дирекция за месец , вече е невъзможно...., дори да ги давате през 500лв печалба!!

Коментар

Добре, за човек без опит и връзки е сложно. Пък и нямам намерение да се захващам с такъв бизнес. Просто ми е любопитно, защо хората които имат изградена мрежа за внос с автовози, изобщо не внасят Дифендри. Хайде да не е от Англия, заради десния волан. Ами от Холандия, Германия или Италия примерно? Няма значение какви - и бангии и перфектни, скъпи или евтини, за всеки влак си има пътници. А тук просто няма избор! Ей в нашето мобилето има около 10-на обяви и стоят от сума ти време все едни и същи. А има много хора които биха си купили, обаче просто няма избор...

Както и да е.
                  Конкретно аз, предпочитам Дискавъри. Те са по-евтини от Дифендъра.
                  Ето една прилична оферта:

1994 'L' Discovery 3.9 V8
                  137k miles
                  Manual
                  Alloy wheels
                  Dark red

Really nice example for its year, starts first turn of the key, drives superbly (I love that V8 burble... )

In overall good condition, everything inside works, body has a few scratches as you'd expect from a 14 year old vehicle but its all straight.

Has had a number of new parts recently including battery, rear shocks, 2 tyres...

6 months tax, MOT till Nov.

Looking for 900 but I'm open to sensible offers.

Пуснато е и в ebay на по-ниска цена: http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=150302093517

Ей това примерно, е подходящо да го вземеш заради осмака, и да го поорежеш с флекса т.е. машина за по-хард изпълнения.

П.П.

Като писах Италия, та сетих...какви ли са там цените?

Коментар

Дифендърите ги няма много, пък и там кадето ги има са скъпи!!!
                    Хората си ги ценят явно....и икономически не са изгодни за внос!!

...за Италия има други колеги с опит , те да кажат.

Коментар

Апропо, подхванал съм я тази тема, защото информациите по отношение на ЛР от типа на:
                      Първоначално публикуван от wolf70 Преглед на мнение
                      .. Поразпитах познати, които се занимават с внос на коли втора употреба. Всички са единодушни да не се занимавам с Ланд Ровър Дикавъри. Изтъкват следните аргументи:
                      1. Изключително скъпа и сложна поддръжка. Скъпи части, често дефектират, а и на всичко отгоре трябвало и специални "инчови" ключове дори и за най-елементарното нещо.
                      2. Не "държи цена".
                      3. В Италия ги намирали почти без пари но не ги внасят, защото няма пазар в България...
                      и други подобни в тоя стил се оказаха пълни глупости!

Та и затова твърденията, че "нямало избор на ЛР в Англия и били мноо скъпи" ми се струват поредните митове и легенди. Ние също знаем английски, поддържаме контакти в UK, пътуваме и правим проучвания. И изводите са, че нещата отново опират до лакомията на повечето автотърговци. Печен, не го приемай лично, напротив - благодаря ти, че се включи по темата с полезна информация.
                      Просто се сещам за поговорката за лудия и баницата(зелника)

Коментар

Къде в диското има инчови ключове ? Че аз за четири години не видях?

Коментар

Ей от тука съм го копирал. Пресен пример

Коментар

Иво .... ти не се обаждай ......

Утре като ти хвърля един инчов ключ под капака ..... та да видиш дали няма ...
                            Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Аха, в Находката може би има такива изненади.

Коментар

Името на Находката е ДЯДОТО ....
                                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X