Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Land Rover Discovery - 3.5l V8

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ЛР Диско - 3.5l V8

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    Колата е поддържана в МП. Ползвана е от дипломатическо представителство. Освен приятелчето /шофьорът/ да е "вдигал" разхода.
    Това, което казваш не отрича това, което аз написах, нито превръща МП в лумпени. Без да им адвокатствам. 'Колата е поддържана в МП' и думите на приятелчето, че харчи 36/100 нямат общо. Информацията е от рода 'една жена на опашката ми каза...'.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      Това, което казваш не отрича това, което аз написах, нито превръща МП в лумпени. Без да им адвокатствам. 'Колата е поддържана в МП' и думите на приятелчето, че харчи 36/100 нямат общо. Информацията е от рода 'една жена на опашката ми каза...'.
      Не ме разбра изобщо. Не говорим за МП. Даже цитирането им в поста ми е + /в смисъл, че подръжката не е правена в нЕ'къф си сервиз/.
      Просто исках да кажа по-интелигентно, че шофьорът краде от работодателя си. Това е.
      Ама сега право куме в очи си го казах /неинтИлигентно/. Изобщо няма никакви приятелки на лелинчовците на вуйните, които чули от шурнайката на една опашка за краставици в МОЛ-а.
      За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Та да съживим темичката с няколко въпросчета:
        Първо към колегите с осмаците - моля споделете някакви цифри относно разход и евентуално някакви проблеми?
        Друго нещо което искам да питам кой осмак е най-добър и безпроблемен -3.5;3.9;4.2 и др.
        Кой от всичките може да се куплира най-лесно с ск.к. R380 и може ли това да стане с 3.5 литровия двигател тъй като е единствения който не е акцизен май.
        Има ли Диско 300 с 3.5 мотор?
        И много важно е кой е най-подходящ за гЪзифициране защото...няма смисъл от обяснения защо.

ЕЕЕй писна ми от тия мъртви печки(изключваме ТД5,там е друга бирата).
        M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
          Та да съживим темичката с няколко въпросчета:...
          Има ли Диско 300 с 3.5 мотор?...
          И много важно е кой е най-подходящ за гЪзифициране защото...няма смисъл от обяснения защо.

ЕЕЕй писна ми от тия мъртви печки(изключваме ТД5,там е друга бирата).
          Диско 1 след фейс-лифта е с 3.9 и аз не съм виждал/ чувал за ръчка. може и да има. За да е безпроблемно газифицирането на инжекциона, аз бих заложил единствено на газов инжекцион.

В този случай (мое мнение) - бих пресметнал разноски по това да насадя един бензинов мотор + газ и да видя какво мога да подобря с 300тди в сегашната ситуация. Вярно, каквото и да го правиш, 300tdi няма да стигне the power & grunt of the V8 , но можеш да постигнеш доста прилични резултати. Глава от Turner's..., турбина + по-голям кулер и нова (по-голяма) генерация. С това ще стигнеш 150-те коня. НО ще имаш икономията на дизела, без да ти е запълнен половината багажник с газови бутилки. На всичкото отгоре, ще имаш едни нови агрегати, които при добра експлоатация ще ги ползват и децата...

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
            И много важно е кой е най-подходящ за гЪзифициране
            При добър майстор ГАЗАР всички са еднакви има разлики в цената на оборудването, ама пак си зависи от твоите финансови възможности Най-подходящ (лесен)за газ е моноинжекцията, следва карбуратора, и многоточковия инжекцион (лично мнение). При последните зависи и от колата и от електрониката......една на 5-6 коли не става добре ей така видимо без причина Принципно при големите мотори отсъствието на 1, 2 или 3 цилиндъра може и да не се хване на първо четене. Отглеждах един 12 цилиндров ягуар на който част от цилиндрите му бяха с криви клапани ( разхода беше към 30/100км газ) след много търсене и чудене компресомера разкри истината ....след ремонта разхода не падна, но върви по добре (почти 300к.с все пак) За другото да кажат колегите.
            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Не бих искал да оспорвам думите ти, Дядо Владо , но имам приятели, които имаха проблеми с обикновена газова уредба на инжекционен двигател. Дебитомери.

Все още не съм карал кола, на която при монтаж на обикновена уредба, работата и на газ и на бензин е безпроблемна.
              Последно редактирано от Yaro; 12-11-08, 10:42.

Коментар

И не забравяйте, че 3.5л карбураторния , всъщност е с 2(два) карбуратора.

За работата на бензин и на газ, ще кажа само едно:

Ако искаш да върви както трябва и да не дава преразход, избери само едното гориво. После центровка на запалването само за него. Говоря за карбуретата, с инжекционите нямам опит.

П.П.
                Отдавна не съм почитател на газовите уредби.

Коментар

По принцип имам идея и за ТД5 ама нещо не се връзва много с бюджета и затова следващото е осмак като за сега се проучват нещата.
                  Колкото до 3.9 съм виждал с ръчка ама проблема е че е акцизен и трябва неква полузаконна работа да се прави.
                  Карбураторния го изключвам защото там с газта нема нагласяне,отделно за да стане вървежен му трябва мнооого гориво.
                  В тоя ред на мисли май нещата клонят към 3.5 EFI ама ще трябва и скоростна кутия.
                  Ъпгрейдването на 300ТДИ не ми се вижда добър вариант защото за да се докара до приличен вървеж трябват 5к+ пари.
                  Гледам по английско има дискота с газови инжекциони 600-1000 паунда и само мотори по около 300.
                  Колкото до бутилките мисля за вариант да застанат на мястото на резервоара с няква стабилна защита и отделно едно малко бензиново резервоарче за зор заман.
                  M.P.

Коментар

Насаждането на Тд5 на 300tdi Disco никак няма да е лесно. Да не изпадам в излишни приказки, мога да се аргументирам, но цената ще те откаже.

Казваш, че напилките по 300тди ще излязат 5к+ лв.
                    Ако мислиш, че с конверсия към бензин ще минеш с по-малко, ок.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                      Все още не съм карал кола, на която при монтаж на обикновена уредба, работата и на газ и на бензин е безпроблемна.
                      Когато ти дойде желанието и ако никой друг не ще звънни и ела да локаме кафе и да клюкаме ГАЗарите, уредбите и т.н. и ти си прав ама за писане е много дълго
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Ако ще насаждаш двигател, то изобщо не те интересува друго : http://www.automotivecomp.com/v8engines.htm http://www.automotivecomp.com/prices.html

Инак по-добре да се разлипи 200/300 тди, предавателни числа, то зависи за какво ти е.

Чак мъртви печки

Коментар

Имам едно въпросче:Всички ли 3.9 двигатели от Рейндж стават за присаждане в Диско и въобще стават ли? Много ли трябва да се преправя като захващане и въобще някой правил ли го е? Автомобилът е Диско 300ТДИ ,а донора Рейндж Класик 1992г.
                          M.P.

Коментар

Директния ми отговор на въпроса е : нямам представа...предполагам, че може. Ако обче искаш помощ, на мен ми е мерак да се зани мавам с подобни експерименти. Свиркай като решиш да започваш.
                            Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Идеята ми е да набутам маторя със се скорости и раздатка директно на моята.
                              Иначе нямаш проблеми.
                              M.P.

Коментар

Аз не си го представям да стане на куп. Ще трябва да се раздели двигателя от скоростната кутия. Най общо казано нещата опират до подемници и помещение за работа.
                                ...И цялата изпускатела уредба трябва да се присади също (ауспуха имам предвид). С токовете не мисля, че ще има някакъв проблем.

То всъщност не е голям проблем и да смениш само двигателя, ако съвпадат геометрично шпилките. Осмака има сериозен въртящ момент в ниските обороти и няма да се озори.
                                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X