Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси, проблеми и ремонт на кормилна кутия на Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за кормилна уредба на Диско 200

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
    ... Отговор от монтьора-посредник: ще се обезвъздуши и ще се оправи.
    Не го познавам монтьора, ама за мен този отговор е... Ние не сме си свършили работата, виж, може да се оправи самичко...

Конкретно за кормилната кутия - на моята е сменян ремонтен комплект преди близо 2 години - пак течеше. Имаше луфт на хебела и тъй като не ми се занимаваше, направо си купих нова. Излезе 175 лири + 100 депозит за старата. Имаше вариант за 175+50 директно да си купиш нова без да връщаш старата. Тук има само един проблем. Paddock използват услугите на National Power Steering, които изобщо не са долюбвани в Англия, особено за рециклиране на кутии.

Пичовете там се кефят на Adwest, но не знам може ли оттук да се поръчва директно.
    A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

И аз днеска получих една рециклирана кормилна кутия та въпроса ми е точно определен модел ли хидравлична течност трябва да си купя за да си допълня системата или може и по финансов избор на първата бензиностанция примерно.
      идеите са навсякъде и даже не ги заключват

Коментар

Течността трябва да е ATF (Dextron II D). Оттам нататък изборът е като с ракията - и тази от 3 лв и онази от 30 лв имат еднакъв първоначален ефект. После става различно
        A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

Ремонт кормилна кутия на Диско 1

Привет на всички.
          Става въпрос за теч на кормилна кутия на Диско 300Тди 97г.
          Пускам болна тема за всички с течащи кормилни кутии
          До преди 2-3 седмици всичко беше ОК...но после петно масло и то голямо. От вала на който е хванат хебела си капе порядъчно. Попочудих се известно време, долях около 700-800гр. АТФ масло за 2-3 седмици, поръчах си комплект О-пръстени и семеринги...и се престраших.
          Свалих кутията на въздушния филтър, генератора и тръбата на турбото... след това е лесно. После имаше накисване и миене с нафта че не личеше какво има по кутията. После разглабяне и какво откривам...смърт без причина нямало... единият от двата иглени лагера на основния вал се прецакал Едната страница на лагерчето се е счупила и я извадих на части и люспи, че и надрала малко вала, съответно семеринга на вала беше цялата в миниятюрни метални люспички-как да не текне Всички иглички обаче си бяха а място и пълна бройка-43, но сега ще се издирва лагер. Хубавото е че ролката и червяка са в перфектно състояние.
          За инфо на всички двата лагера на вала са: TORRINGTON - B2020
          Ако случайно някой има или занае от къде -купувам
          Ще ви държа в течение за сагата.
          Поздрави Гошо
          Прикачени файлове

Коментар

До: Ремонт кормилна кутия на Диско 1

А провери ли, дали се клатеше вала преди да го извадиш?
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Това беше първото което направих.
              Абсолютно никакъв луфт няма и в двете посоки.
              Току що изрових и размерите на лагерчето - прехвърлено от инчове:
              външен диаметър-38.1мм
              вътрешен диаметър-3.175мм
              височина-3.175мм
              Последно редактирано от GGun4; 26-09-09, 21:34.

Коментар

До тук - добре, ама какво правим с втулката, която се намира в долната част на корпуса на кутията?

Коментар

Първоначално публикуван от GGun4 Преглед на мнение
                  Това беше първото което направих.
                  Абсолютно никакъв луфт няма и в двете посоки.
                  Току що изрових и размерите на лагерчето - прехвърлено от инчове:
                  външен диаметър-38.1мм
                  височина-3.175мм

височина-3.175мм
                  Да не си объркал мястото на точките?
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-09-09, 08:22.

Коментар

Ествествено че съм ги объркал
                    Двете лагерчета Торингтон Б2020 в долната част на кутията , където лагерува вала, са еднакви с размери:
                    външен диаметър-38.1мм - 1-1/2 инча
                    вътрешен диаметър-31.75мм -1-1/4 инча
                    височина-31.75мм - 1-1/4 инча
                    А лагерчето в горния капак с 4 те болта и обезвъздушаването, където лагерува горната част на вала е Торингтон Б 2012 с размери;
                    външен диаметър-38.1мм - 1-1/2 инча
                    вътрешен диаметър-31.75мм -1-1/4 инча
                    височина-19.05мм - 3/4 инча

Сега какво се получава- долната част на корпуса където са двата еднакви Б2020 е с дължина 64мм, а самите лагери покриват 63.5мм. Обаче в БГ има налични само Б2012 с височина 19.05мм. И сега се замислям дали да не купя 3бр. и да сложа тях вместо двата Б2020, като се получава лагеруваща дължина 57.15- тоест с 6.35мм по малко.

Докато пишех темата се оказа че в БГ има и лагер с абсолютно същите външни и вътрешен размер но е висок 1 инч тоест 25.4мм Б2016
                    Сега като смятам 25.4+19.05+19.05 = 63.5м и се покрива цялата лагеруваща дължина на вала

Не мисля че ще е проблемно но....
                    Дайте съвети как да постъпя.

Иначе за два лагера трябва да чакам около 3 седмици..евентуално
                    Поздрави на всички

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      До тук - добре, ама какво правим с втулката, която се намира в долната част на корпуса на кутията?
                      Нашенски стругар не може ли да я направи?
                      А за лагерите ако не са много скъпи що не пробваш дали ще стане според мен не би трябвало да има проблем,макар че досега винаги съм купувал лагери от SKF и там по принцип имат и от пиле мляко пък да нямат тези?
                      Последно редактирано от dulo; 29-09-09, 11:40.

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
                        Нашенски стругар не може ли да я направи?
                        А за лагерите ако не са много скъпи що не пробваш дали ще стане според мен не би трябвало да има проблем,макар че досега винаги съм купувал лагери от SKF и там по принцип имат и от пиле мляко пък да нямат тези?
                        Моята кутия е с прословутите лагери а не с втулка... не че не може да се направи с втулка ама....
                        За съжаление в SKF ме отсвириха, защото те предлагат само милиметрови лагери и са на сравнително точни размери, а моят на кормилната кутия на Диското е инчов и се получават едни... по горе съм ги описал.
                        Може би ще си поръчам един Б2016-1 инч-25.4мм + още 2бр. Б2012-3/4 инча-19.05мм и си покривам цялата лагеруваща площ 63.5мм , на вала с долната част на кутията

Коментар

Ако го направиш така ще стане вечно, ама няма да е интересно. Друго си е всяка година да я правиш.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                            Ако го направиш така ще стане вечно, ама няма да е интересно. Друго си е всяка година да я правиш.
                            Тарга, ако си се специализирал да ти пращам два броя налични за ремонт?
                            "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Аз съм по железата. Пък и се вижда, кой ще специализира.

Коментар

Първоначално публикуван от chris_vicom Преглед на мнение
                                Тарга, ако си се специализирал да ти пращам два броя налични за ремонт?
                                Здрасти Христо
                                Давай ги насам тъкмо съм набрал скорост
                                Почерпката ще е на Арбанаси
                                Да взема утре да поръчвам повече лагери....
                                Поздрави Гошо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X