Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси, проблеми и ремонт на кормилна кутия на Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Една от детските болести на Диско-1

При пълен волан се чува също но не винаги. Много по-често при неравности, когато се повдига само едната страна на колата и се получава клатене перпендикулярно на посоката на движение. Понякога се чува като удар. Гадна работа. А иначе имам съмнения не за скорости, за кормилна кутия.
    Цецо.
    За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
      Имам проблем със кормилната кутия на Диско-1. При рязък завой / даже не дотам рязък/ се чува едно странно чукане в краката на шофьора. Освен това при пълен волан на място се чува пак, но не на всяко навиване. При един оглед ми казаха, че шумът е от секторната кутия и съответно ме препратиха при "СПЕЦИАЛИСТ", който ми връзва тенекии 2 пъти и ме изкара виновен, че има много работа и вместо пари получи една ма...благословия.
      Имаше една статия от руски сайт за ремонт на 'рулевия редуктор', която четох, но не смятам, че ми е работа да прилагам.
      Дайте съвет или човек, който ще свъши работа.
      Цецо.
      Само дето в караката на шофьора нема нищо, кормилната кутия е чак отпред, пред предния мост. Провери си все пак кормилния прът- от кутията до геврека, да няма нещо хлабаво. Провери също как е хебела на кутията- аксиална и радиална хлабина, същото се отнася и за входящия и вал.
      И да не те плаша, ама ремонта на такава кутия (зависи колко е потрошена) е от 500лв, а към 700-800 май беше рециклираната. А съвсем да нямаш луфт в кутията ме съмнява- няма диско на което да няма никаква хлабина във волана- ако е пренатегната кутията е кофти.
      Освен това на място като го клатиш джипа прави ли го? Ако да , откачи щангата м/у кутията и дясното колело и пак клати.
      Казваш сменял си втулки , това онова- а болтовете? Защото някой път старите са корозирали и клопат във втулката.
      Ако с разкачена щанга тропа гледай за гнилоч по купето, за нацепена ламарина, за спукана заварка.
      Случайно да е тръгнал да се цепи ботуша на някой амортисьор?
      http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
      Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Do Asen Dezki

Ще проверя, но кажи как да те открия за консулт.
        Цецо.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Е тука е сложно - работя в МП само лятото когато някой от колегите е в отпуск, иначе през останалото време съм студент и по цял ден съм в ТУ.
          Проблема е в това, че за някои от проверките се налага ползването на подемници- 2-ву и 4-колонни, както и откачването на щанга.
          До сега ходил ли си в МП?
          Там по принцип не взимат пари за да ти огледат колата отдолу и да понапънат тук-там със щангата, да огледат хлабини в лагерите на колелата, да погледнат за разбит накрайник.
          Мога да те посъветвам да отидеш до там (Мото-Пфое в Люлин), преди това по телефона (984 2222)- тъсиш приемчик за ленд ровър (Деян-обикновено) или сервизен майстор за ЛР (инж.Георги Петров), коментирате проблема, оговаряте се да го закараш и да го погледнат на живо и да преценят какво могат да направят.
          Преди да идеш евентуално можеш да си поиграеш да хванеш при каква точно ситуация пука и скърца.
          Виж и пак това което ти казах за входящия вал- има достъп от горе, стяга се с 13-ка ако е хлабав, но има ли болт няма опасност да се извади. Хвани някой да клати джипа, а ти слушай и така.
          Успех. Ако искаш моя тел. или друго пиши на лично.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

До: Една от детските болести на Диско-1

Такъв проблем имах и се оказа задна втулка на предна лява радиална щанга. Казваш, че си сменил всички втулки, но по описание и съвети от другите съфорумци много ми прилича на моя.

Коментар

Точно това беше проблема. Втулката беше разбита и с едно притягане чукането изчезна. Обаче ми казаха, че трябва да се сменят всички тампони по окачването и аз повярвах. И като се почна - окачване, ремонт на кормилна кутия, смяна на маркучите на хидравликата, ангренажен к-т / не го бях сменял по данни на предния собственик/, а и беше дошло време за масло и филтри и така от един тампон близо 2000 разходи.
              Ама поне постегнах бръмчилката. Сега само вие хидравличната помпа.
              Цецо

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                Точно това беше проблема. Втулката беше разбита и с едно притягане чукането изчезна. Обаче ми казаха, че трябва да се сменят всички тампони по окачването и аз повярвах. И като се почна - окачване, ремонт на кормилна кутия, смяна на маркучите на хидравликата, ангренажен к-т / не го бях сменял по данни на предния собственик/, а и беше дошло време за масло и филтри и така от един тампон близо 2000 разходи.
                Ама поне постегнах бръмчилката. Сега само вие хидравличната помпа.
                Цецо
                Хидравличната помпа не вие ли поради липса на хидравлично масло или бъркам?

Коментар

Първоначално публикуван от velio Преглед на мнение
                  Хидравличната помпа не вие ли поради липса на хидравлично масло или бъркам?
                  Казанчето е пълно на max.
                  Последно редактирано от Lazar; 22-12-07, 21:12.

Коментар

Въпрос за кормилна уредба на Диско 200

Вчера оставих жУвотното за ремонт на хидравлична кормилна кутия. Днес го взех. Отказали да ползват ремонтния кит за секторната кутия. ремонтирали я и т.н..
                    Днес взех джипката и установих тегаво управление и трудно връщане на волана след завой. Отговор от монтьора-посредник: ще се обезвъздуши и ще се оправи.
                    Та имам питане - обезвъздушава ли се хидравличната система и ако Да, то Как? Нивото се променя с около 200-300 грама, пени се, а помпата вие като прегазено псе, но това е друг въпрос.
                    Что делать?

Коментар

До: Въпрос за кормилна уредба на Диско 200

Отказали са, щото като са видели колко семеринги и втулки имат да сменят са се уплашили. Явно пак са претупали нещата...

Обезвъздушава се - отгоре на капака на кутията има една цивка като на спирачните апарати. След малко ще прочета каква е технологията, че и аз трябва да ровичкам там, но по други причини.

Коментар

И на моето Дискавари ми тече секторната кутия и за сега съм на фаза изчакване на ремонтния кит да пристигне от Германия. Въпросми е следния: Каква е процедурата за ремонт и в какво точно се състои ремонтът? Има ли подмяна на втулки поради износване или само смяната на К-маншета и другите уплътнители е достатъчен?
                        Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                        Дий Снайдер

Коментар

Незнам какво е правено по кормилната кутия / така е по-лесно/. Ако всичко мине гладко ще обявя кита за продажба на преференциални цени.

Лазаре утре сутрин ще ти се обадя. Калникът е в джипа. Не ми се пише на лични.

Коментар

1. При изключен двг, допълваш резервоарчето до максимум
                            2. Намери помощник да запали, а ти гледай нивото на течността.Бъди готов да долееш - течността може да намалее бързо.
                            3. След като нивото на течността се стабилизира, загрей двг до нормалната работна температура. След това, преди да изключиш двг, колелата трябва да останат в положение право напред.
                            4. Провери отново нивото на течността и ако е необходимо долей до максимум
                            5. Запали отново и остави на празен ход. Не трябва да вдигаш оборотите,а кормилото не трябва да го въртиш
                            6. Развий бавно цивката докато започне да изтича стабилен поток от течност без мехурчета. После затягаш пробката и избърсваш хубаво.Междувременно следи нивото в казанчето и доливай ако е необходимо, за да поддържаш нивото на максимум.
                            7. Завърти пълен ляв и задръж няколко секунди. После пълен десен и пак задържаш няколко секунди.Не задържай повече от 30 секунди. Проверяваш системата за течове.
                            8. След като се обезвъздуши, гасиш и ако е необходимо допълваш течност.
                            Това е процедурата за обезвъздушаване според ръководството.

Коментар

Първоначално публикуван от banjo Преглед на мнение
                              ..Каква е процедурата за ремонт и в какво точно се състои ремонтът?
                              Като ги гледам колко са:

мисля, че падне голямо разглобяване...

П.П
                              Напоследък взимам доста радикални решения и в случая, ако не успея да я ремонтирам със собствени сили, ще си поръчам нова.
                              Последно редактирано от Lazar; 30-07-08, 22:07. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                                Като ги гледам колко са:

мисля, че падне голямо разглобяване...
                                Защо са толкова много уплътнителите? Аз си поръчах тези със Service № STC2848 от каталога които уплътняват оста на хебела където всъщност ми е проблемния теч и там са три уплътнителя и зегер.
                                Този комплект който си показал за цялата помпа ли е ,ако можеш да ми кажеш каква е цената на същия и има ли ги някъде налични в България?
                                Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                                Дий Снайдер

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X