Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диско 2, TD5 - няма мощност над 3000 оборота

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: диско 2, TD5 - няма мощност над 3000 оборота

Освен да ти изкажа благодарности за начина по който си споделил опита си в тази тема няма какво да добавя.

Коментар

така и така сме захванали темата.. и аз имам същия проблем. след 2000 об/мин се чува свистенето на турбото, но мощността явно не е достатъчна. Сравнявах издуването на маркучите след турбото с 200 tdi на един познат - при него се усеща доста повече, отколкото при мен. Не можах да открия пропуски по маркучите, но как да проверя интеркулера???
      00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

незнам как се проверява кулера - то и кво да му се проверява - или е запушен или не - освен да е пробит ... а за липсата на мощност може да погледнеш да не е останал отворен уайстгейта и от там да не ти се върти турбинката от изгорелите газове откъм генерацията - прробвах да пораздвижишш рамото (трябва със зор да стане - има яка пружина в актиатора)

... или EGR клапан (ако имаш) ...
        LR Disco II, Td5

Коментар

Как съм се мъчил досега като грешен дявол!!! Проблемът беше скъсан маркуч на входа на интеркулера - ама скъсан от вътрешната страна и не съм го видял! Смених го и сега сякаш карам друга кола - не съм си мислил, че Диското е способно на такива ускорения - това изобщо не е предишното "камионче"!!!!!
          00359893488603

....нямам си вече LR...

Коментар

До: Диско 2, TD5 - няма мощност над 3000 оборота

Да общо взето подобни проблеми идват от маркучите, аз имах същото оказа се че като са ми слагали новот турбо някой от маркучите не е ил поставен добре. Друг подобен проблем имах при смената на въздухопроводите със силиконови, пак нещо не беше сложено добре....

Коментар

При мен се получиха почти същите синптоми: след 2000 оборота двигателя започва да реве и колата не тръгва още от 3-та скорост. Ако има малко баир не мърда и трябва да върна на втора. След компютърна диагностика дава грешка в потенциометъра на газта - педала. Също и високо налягане. След проведен разговор с Дамян и малко ръчкане по маркучите от моя страна се установи, че на моето Диско някой добър човек преди мен е направил байпаса. Смених маркуча, че се беше втвърдил и ......... промяна никъква. Ако има някакви варианти преди да се стигне до смяна на потенциометъра моля споделете
              [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Ако действително ти е повреден потенциометъра, няма кой да каже да ECU-то дали подаваш газ или отпускаш педала, следователно сместа остава бедна. Предполагам, че съпротивлението може да се измери, за да си сигурен дали е точно в потенциометъра проблема. Ако е действително там, ще трябва да го сменяш. Евентуално някой електричар може да ти помогне да го премерите.
                Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Вече нещата се изясниха. Блокирала е турбината. Перките не се въртят. Направо немам думи. Някой ако има идея за втора употреба или др. да казва.Благодаря!
                  [IMG]http://forum.offroad-bulgaria.com/attachment.php?attachmentid=79977&stc=1&d=1237313877[/IMG] Дискавъри 2 , ТД5

Коментар

Нова турбина от Падок около 400 паунда , поне на мен там някъде ми излезе, втора употреба или да я изпратиш за рециклиране твоята .. май някъде около 500 лв излиза .. ремонт не знам.

А някой от вас да има странен шум на диското около 2000 оборота нека каже

Коментар

С рециклирането и втората ръка много внимавай. Прави го само при сигурни хора.

Аз бих купил нова.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Къде ги рециклират? Някой знае ли?

Коментар

Бутона "търсене" ще помогне.

Търси "турбо рециклиране" или "турбо ремонт".
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да разгледах коментари. Доста са противоречиви. Но сигурно ще се ориантирам към нова - 1300 лв. Лошото е че сигурно месец няма да съм в движение.... нема пари

Коментар

уфф лоша работа - друга възможна опция е 'repair kit' - на td5 турбото е Garrett GT20 - на пръв поглед из нета/ebay има такива китове, с цени около 60-80 лири и лопатки само около 40 - но зависи какво се е повредило при теб и защо е блокирало ... може да са спечени лагерчета или лопатката от към генерацията да е заклинила ...
                              LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от egbelev Преглед на мнение
                                Да разгледах коментари. Доста са противоречиви. Но сигурно ще се ориантирам към нова - 1300 лв. Лошото е че сигурно месец няма да съм в движение.... нема пари
                                За справка в Мото Пфое искат 4100 лв. за турбото. 1300 е цената от Падок с доставката
                                Последно редактирано от egbelev; 02-07-09, 14:06.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X