Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рязане на калници и монтаж на арки на Land Rover Discovery

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Рязане на калници и монтаж на арки на Land Rover Discovery

Та искам да ги орежа малко защото пречат на гумите.Накой дали е срещал някаква информация в смисъл че навсякъде разказват и показват ама никой не казва какво става с подкалниците или аз не съм разбрал.Другото което е че не намирам никаква схема или шаблон за рязането и предполагам че тя е включена в комплекта на веждите които продават ама на мен толкова пари за пласмаса не ми се дават.
    Та ще бъда много благодарен на всеки помогнал.
    M.P.

До: Рязане на калници

Предоставя ти се изключителната възможност, ти да си първия от нас който, ще извърши тази процедура. И после ще споделиш опит от "първа ръка".

С подкалниците по-принцип няма проблем, дори напротив. Ръба на калника се изрязва до ръба на подкалника, който пък се използва за закрепване на бюджетни вежди от дебела гума, големи, по цялата му широчина(на подкалника).

Доколкото си спомням обаче, при теб опираше само на задните калници, така наречения "camel cut". Англичаните обаче, са се изхитрили(пак) и вместо да режат ги огъват на вътре, щото после се възстановя лесно, при евентуална продажба...
    Търся подходяща снимка ...

Коментар

До: Рязане на калници - Диско 1

Притеснява ме отпред.Има една пластмаса която уплътнява разстоянието м/у калника и подкалника в смисъл какво се случва с нея?
      M.P.

Коментар

Ами моето няма такава пластмаса. Сигурно е махната...

А това виждал ли си го?

Подробности: http://www.eastcoastrover.com/Discotech.html

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
          Притеснява ме отпред.Има една пластмаса която уплътнява разстоянието м/у калника и подкалника в смисъл какво се случва с нея?
          И да не можеш да ги събереш (подрязания калник и подкалника), можеш да приложиш гума - продава се на листове, в различна дебелина и става идеално за подкалници.

Първоначално публикуван от Lazar
          ...А това виждал ли си го?...
          Изглежда красиво, но според мен по-добре (практично и евтино) просто от гумените разширители (на метър) или нещо подобно.

Коментар

Трябва да не пиша докато съм гладен, че изяждам цели изречения.

Та, идеята ми беше, че тия хубави вежди стават за шаблон. После от дебелата гума, естествено.

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
            ...Ръба на калника се изрязва до ръба на подкалника, който пък се използва за закрепване на бюджетни вежди от дебела гума, големи, по цялата му широчина(на подкалника)...
            Не мога да намеря снимките на технологията отгоре. Някъде из LR4x4.com трябва да са...

Коментар

Такива вежди няма от къде да се намерят за шаблон, ама може би оригиналните от Дифендър да свършат работа,а от там изниква въпроса от къде да намерим такава вежда?
              M.P.

Коментар

От тестовия Дифендър на МотоПф.

Коментар

Някак си не си представям как ще си разглобят колата заради мене.
                  M.P.

Коментар

За вежди от Дифендър за шаблон звънни на Борко (borkozin) - 0889 262 888, мисля, че ще ти свърши работа.

Коментар

До: Рязане на калници

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                      Предоставя ти се изключителната възможност, ти да си първия от нас който, ще извърши тази процедура. И после ще споделиш опит от "първа ръка".

С подкалниците по-принцип няма проблем, дори напротив. Ръба на калника се изрязва до ръба на подкалника, който пък се използва за закрепване на бюджетни вежди от дебела гума, големи, по цялата му широчина(на подкалника).

Доколкото си спомням обаче, при теб опираше само на задните калници, така наречения "camel cut". Англичаните обаче, са се изхитрили(пак) и вместо да режат ги огъват на вътре, щото после се възстановя лесно, при евентуална продажба...
                      Търся подходяща снимка ...
                      Ще бъде вторият, аз ще съм първия, че утре ще се режа отпред. При Рейнджа подкалниците са същите като при Диското. Ще режем до края на подкалника, който е около 2 сантиметра по-нагоре от края на калника. Ще сложа и от тези гумени уширители, дето се продават на метър, само чакам доставката от фирма Ликон. После ще споделя впечатления.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Това за Рейнджа искам да го видя в крайния му вариант Сигорно ще изглежда като скакалец преди скок

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
                          Това за Рейнджа искам да го видя в крайния му вариант Сигорно ще изглежда като скакалец преди скок
                          То на Злати Рейнджът и сега е като скакалец.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Първоначално публикуван от ALTIDEAD Преглед на мнение
                            Ето така ще изглежда....
                            Прикачени файлове
                            Land Rover Discovery:
                            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Вече е срязан, но само отпред, отзад няма нужда. Не чак толкова като червения. Наложи се да резнем малко и подкалника, но в умелите ръце на майсторите среза не личи. Утре ще постна снимки, но отсега ще Ви кажа, че стана страхотно.
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X