Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оборотомера не бачка - Land Rover Discovery 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оборотомера не бачка - Диско 300Тди

Здравейте и от мен. Оборотомера на дискавърито 300 ТДИ 1996 г. не работи изобщо. Наистина кабелчето е кафяво и е закачено където трябва и въпреки това не работи, не работеше и като го купих преди две години. Моля за съвет тъй като не предпочитам всеки да ми рови в МПС, от Силистра съм и пишман майстори закъсали за пари колкото искате в този град. Благодаря предварително.

Коментар

От: До: Оборотомера не бачка - Диско 300Тди

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
      Извадих буксата обърнах я и пак сложих и готово
      Браво колега, а аз вече щях да разглобявам табло.
      Благодарско.

Коментар

От: До: Оборотомера не бачка - Диско 300Тди

При мен също не работеше оборотомера,но тръгна като претегнах гайките на буксата излизаща от алтернатора за оборотомера.Към нея се включва сивия кабел с женската обувка.Мисля, че гайките бяха 8мм-осем ключ.Поздрави.

Коментар

Карам Диско от година, имаше сходен проблем. Ту имаше обортомер ту нямаше оборотомер, оказа се изгорял диоден блок на алтернатора.
          Смених го преди 2 дена и сега стрелката е като закована.
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 21-12-13, 07:59.

Коментар

Ако е изгорял диодния блок, ще зарежда ли изобщо алтернатора или няма да зарежда защото явно при мен зарежда но няма никакво изходящо напрежение към накрайника за обувката към оборотомера. Поздрави и безаварийни пътища на всички!

Коментар

Първоначално публикуван от urkov Преглед на мнение
              Ако е изгорял диодния блок, ще зарежда ли изобщо алтернатора или няма да зарежда защото явно при мен зарежда но няма никакво изходящо напрежение към накрайника за обувката към оборотомера. Поздрави и безаварийни пътища на всички!
              Ами при мен явно е зареждало по малко защото със почти умрял акумулатор изкарах близо 6 месеца, 2 от които студени!

Коментар

Проблем с обортомера и лампата за зареждане на генератора

От няколко дни имам следния проблем сутрин като запаля джипката и обортомера не работи докато не форсирам двигателя, лампата за акумулатора също свети(както се вижда на клипа). Някой знае ли къде да търся проблема?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 695.jpg
Прегледи:1
Размер:90.3 КБ
ID:5599847
                Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

От: Проблем с обортомера и лампата за зареждане на генератора

Опъни си ремъка на динамото.

Коментар

Не е от ремъка, поне при мен, и аз я имам тази аномалия. Предполагам, че генератора си заминава и на празни обороти не прави достатъчно ток. Или оборотите на празен ход са прекалено ниски. Това, което колегата описва като форсиране, при мен е съвсем леко подаване на газ, и нещата се нормализират. Пиши ако решиш проблема.

Коментар

И другото странно е че по време на движение оборотомера си пропада на моменти без да се променя работата на мотора. Според мен е нещо на вакумен принцип. На какъв принцип работи оборотомера?
                      Това което построихме през социализма, Вие дори не можете да го боядисате. Тодор Живков

Коментар

Чисто от любопитство, това на какъв двигател? Струва ми се, че говорите за дизеляци, но все пак?
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ел. техник да хвърли "поглед" на генератора.
                          -Вие можете да проверите за хлабави връзки.

Коментар

На алтернатора скоро ремонт ще правиш и четки нови в него ще поставиш... -- Учителят Йода

Коментар

Първоначално публикуван от martin_gr Преглед на мнение
                              И другото странно е че по време на движение оборотомера си пропада на моменти без да се променя работата на мотора. Според мен е нещо на вакумен принцип. На какъв принцип работи оборотомера?
                              Вакуума тук няма работа. Оборотомера взима сигнал от генератора, тънкия кабел, може и да е на обувка. Виж дали прави добър контакт.

Да, става въпрос за дизел.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                На алтернатора скоро ремонт ще правиш и четки нови в него ще поставиш... -- Учителят Йода
                                +1.
                                Имах същия проблем и се бях настроил за смяна на четки, но се оказа че четките са добре, просто бяха затъкнати с кал. След почистване всичко се оправи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X