Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на лампите по таблото и ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Смяна на лампи по таблото и ....

Ето и аз как си реших генерално проблема с изгорелите крушки. Там кадето липсваха добавих ето и малко снмки.Съжалявам че не са много подробни но ако някой му се играе мога да напиша всичко подробно.Имам и клипче на цялото осветление на бутоните и часовника но ако някои ми подскаже как се качва може да го сложя
    Прикачени файлове
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 02-08-09, 14:14.

Коментар

До: Смяна на лампи по таблото и ....

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
      .... това ограденото в червено е лампичката която ти осветява врътките.
      Свали първо врътките,после "мизерията" за степените на вентилатора,после винчетата който ще се покажат отдолу, издърпай панела и ... си там.
      Лампичката излиза без усилия.
      Благодаря Ви много ,днес успях да си я сменя и много се радвам.
      Jeep grand cherokee 4.0 zj

Коментар

От: Смяна на лампи по таблото и ....Диско 1

Такааа,
        Бях решил да разпитвам спецовете на ЛС, но реших, че ще е полезно да е в тази тема.
        Та, ако реши човек да загуби малко време в "Направи си сам" с цел удовлетворение от собственото си ръкотворение - "и задава се въпроса"
        1. Какви диоди да си купи:
        а) широкоъгълни;
        б) насочени
        в) с каква сила на светене ( в таблото може да са по-слаби, в плафоните -по-силни, според мен)
        2. Какво съпротивление да сложим.
        Ясно е, че може да се сметне, но при положение, че става въпрос за монтаж в автомобил, където слънцето грее с 12V, може да се дадат поне масовите примери, в зависимост от вида на диода.

Та, дарагие, обобщете в един пост цялата материя за нас, хората, за които съпротивлението съпротивлява, а кондензатора кондензира. И тогава, о богоравни, ние ще се поклоним
        LR Discovery I, 300 TDI+Grigri+велосипед и кънки+Nitrox+Icom ID-51

Коментар

От: Смяна на лампи по таблото и ....

Колеги, как се казва това зеленото, като мрежа, дето е .. ? ??
          За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
          Honda Dominator 650
          088ЧЧ93979-->Борис
          0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от Борис Хаджиценев (bob4oo) Преглед на мнение
            Колеги, как се казва това зеленото, като мрежа, дето е .. ? ??
            Монтажна платка продава се в почти всеки магазин за електроника.
            Land Rover Discovery II 3,9 V8
            Лада Нива 21214 1,7i

Коментар

Цел на занятието, габаритите и мигачите да отидат горе, на новата броня няма да ги слагам.
              "Новите" са от 200Tdi, как ще паснат на 300Tdi не знаех, бях се приготви за разане запояване НО не се получи.
              Просто само ги размених, в снопа кабели и в буксата са си пуснати и габаритите и мигачите.
              По трудно се оказа отвиването на пластмасовите гайки на "терсене място".
              Прозвъняване и надписване на кабелите от снопа в домашни условия. После демонтаж на седалките, за да се отвори място за по-добър достъп.
              И малко картинки от процеса.
              Прикачени файлове
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Малко грес по шпилките и монтаж.
                И крайния резултат, габаритите и мигачите са вече горе даже и светят.
                Прикачени файлове
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".

Коментар

От преди малко и аз съм със задни светлини от 200tdi.
                  По описания от Петракиев начин (и с любезното му съдействие, за което още веднъж му благодаря), като се лиших от светлината за задна за сметка на мигачите - търся две фасунги за да финализирам всичко.

Получи се нещо странно за моите (не)познания по ел-инсталации - мигачите си работят коректно, но аварийните не мигат, а светят непрекъснато. Някакви предположения за виновника?

Ако мога да си позволя да добавя нещо към описанието му на процедурата - трябва да се внимава с гумения маншон,

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:15.jpg
Прегледи:2
Размер:86.1 КБ
ID:5290792

който е между външната и вътрешната ламарина - някой сръчко на моето го беше подвил от външна страна на дясната коруба и вътре в кухината беше пълно с прах и жаби.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-09-11, 10:03. Причина: снимката

Коментар

Здравейте, колеги смених всички лампи по таблото, сложих свето диоди на бутоните за стъклата, след, което намерих от малките гадни лампички за бутоните и се запасих за в бъдеще. Единственото което ме мъчи все още е часовника. Според указанията извадих всички неща като поставки за чаши и т.н. Но часовника ми се опъва, не мога да исзвадя нито него, нито да си пъхна ръката зад него така, че да извадя фасунката. Някой зане ли някакъв "чалъм"за това ?
                    [B]Land Rover Discovery 300 tdi , 1995[/B]

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
                      .

Получи се нещо странно за моите (не)познания по ел-инсталации - мигачите си работят коректно, но аварийните не мигат, а светят непрекъснато.
                      Махнах мигачите от бронята и при включени аварийни вече всичко си свети и мига коректно. Още се почесвам по главата, но пък вече не ме интересува - имам си горни, работещи светлини и нямам притеснения за онова недоразумение в бронята

Коментар

Хайде, добавих на задните светлини защита, домашно производство

Име:1.JPG
Размер:99.8 КБ
ID:5302462Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.JPG
Размер:100.5 КБ
ID:5302461Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.JPG
Размер:89.6 КБ
ID:5302460Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.JPG
Размер:111.2 КБ
ID:5302459Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.JPG
Размер:102.9 КБ
ID:5302458Натиснете снимката за да я уголемите

Име:6.JPG
Размер:97.4 КБ
ID:5302463

Коментар

Първоначално публикуван от smi Преглед на мнение
                          Единственото което ме мъчи все още е часовника. Според указанията извадих всички неща като поставки за чаши и т.н. Но часовника ми се опъва, не мога да исзвадя нито него, нито да си пъхна ръката зад него така, че да извадя фасунката. Някой зане ли някакъв "чалъм"за това ?
                          И аз имам същият проблем Range Rover P38. И понеже всички други лампички по таблото си светят от както е купих си мислех че може би са му спестили осветлението на този часовник. Някой има ли предстаза свети ли часовника и ако да случайно да знае как се сменя лампичката. Благодаря.
                          Последно редактирано от nicobelic; 23-09-11, 22:48. Причина: провописни грешки
                          Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

Първоначално публикуван от nicobelic Преглед на мнение
                            И аз имам същият проблем Range Rover P38. И понеже всички други лампички по таблото си светят от както е купих си мислех че може би са му спестили осветлението на този часовник. Някой има ли предстаза свети ли часовника и ако да случайно да знае как се сменя лампичката. Благодаря.
                            Малко е пипкаво и ако не те дразни по-добре го остави така,
                            но ако искаш това е начина

Име:clock light bulb.jpg
Прегледи:1
Размер:74.0 КБ
ID:5304841
                            Поздрави и успех
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                              Малко е пипкаво и ако не те дразни по-добре го остави така,
                              но ако искаш това е начина
                              [ATTACH=CONFIG]364795[/ATTACH]
                              Поздрави и успех
                              Благодаря за полезното инфо.
                              Range Rover (P38A) 2.5 L BMW M51 Turbodiesel I6

Коментар

От: Смяна на лампи по таблото и ....Диско 1

Първоначално публикуван от Pacific Преглед на мнение
                                Такааа,
                                Бях решил да разпитвам спецовете на ЛС, но реших, че ще е полезно да е в тази тема.
                                Та, ако реши човек да загуби малко време в "Направи си сам" с цел удовлетворение от собственото си ръкотворение - "и задава се въпроса"
                                1. Какви диоди да си купи:
                                а) широкоъгълни;
                                б) насочени
                                в) с каква сила на светене ( в таблото може да са по-слаби, в плафоните -по-силни, според мен)
                                2. Какво съпротивление да сложим.
                                Ясно е, че може да се сметне, но при положение, че става въпрос за монтаж в автомобил, където слънцето грее с 12V, може да се дадат поне масовите примери, в зависимост от вида на диода.

Та, дарагие, обобщете в един пост цялата материя за нас, хората, за които съпротивлението съпротивлява, а кондензатора кондензира. И тогава, о богоравни, ние ще се поклоним
                                Майка, може да избягаш от тази "гимнастика" вече, днес ги смених с тези.
                                Отпред плочките може да са две!

Име:50.jpg
Размер:260.9 КБ
ID:5493168

Име:51.jpg
Размер:299.6 КБ
ID:5493169

Име:52.jpg
Размер:174.1 КБ
ID:5493170

Име:53.jpg
Размер:155.1 КБ
ID:5493171

Име:54.jpg
Размер:157.5 КБ
ID:5493172

Име:55.jpg
Размер:163.3 КБ
ID:5493173

Име:56.jpg
Размер:167.2 КБ
ID:5493174

Име:57.jpg
Размер:170.8 КБ
ID:5493175
                                Land Rover Discovery:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X