Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Смяна на лампите по таблото и ....

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Смяна на лампи по таблото и ....Диско 1

Петракиев ,тези не светят ли прекалено силно?
    Диско 300TDI
    Scott Purgatory
    0889 84 6161

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
      Във една кола никога не е прекалено осветено.Друг е въпроса колко са качествени светлините,аз като сменях моите докато не сложих такива с охлаждане не рахатясах.След по-дълго светене обикновенните започваха леко да премигват и много ме дразнеха.

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
        Ами според мен е много добре, замислям за още един плафон точно над багажника, че там е доста по-тъмно само с един страничен.
        Отпред са две плочки, може и 3бр. да се сложат!
        Ще снимам и как пасна/стана задния страничен плафон.
        Тези снимки са от сбирката на х.Бунтовна вечерта.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20.jpg
Прегледи:1
Размер:230.8 КБ
ID:5502122

Име:10.jpg
Размер:255.0 КБ
ID:5502121
        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 15-07-13, 20:03.
        Land Rover Discovery:
        - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
        Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Смяна на лампи по таблото и ....

Днес взех още един плафон за тавана над багажника.

Име:1.jpg
Размер:216.6 КБ
ID:5502359

Име:2.jpg
Размер:198.2 КБ
ID:5502360

Име:3.jpg
Размер:209.4 КБ
ID:5502361

Име:4.jpg
Размер:318.5 КБ
ID:5502362

Име:5.jpg
Размер:297.6 КБ
ID:5502363

Име:6.jpg
Размер:325.6 КБ
ID:5502364

Име:7.jpg
Размер:311.5 КБ
ID:5502365

Име:8.jpg
Размер:310.7 КБ
ID:5502366

Име:9.jpg
Размер:113.5 КБ
ID:5502367

Размер:149.4 КБ
ID:5502368
          Land Rover Discovery:
          - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".

Коментар

Почти, .... след 1год.

Име:1.jpg
Размер:153.0 КБ
ID:5587679

Име:2.jpg
Размер:94.7 КБ
ID:5587680

Име:3.jpg
Размер:88.6 КБ
ID:5587681

Име:4.jpg
Размер:78.5 КБ
ID:5587682

Име:5.jpg
Размер:227.7 КБ
ID:5587683

Име:6.jpg
Размер:126.8 КБ
ID:5587684

Име:7.jpg
Размер:120.8 КБ
ID:5587685

Име:8.jpg
Размер:113.5 КБ
ID:5587686
            Land Rover Discovery:

Коментар

Сигурен ли си че не им трябва охлаждане? По колко вата са?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Петьо, откъде ги взе.
                Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Сигурен ли си че не им трябва охлаждане? По колко вата са?
                  В интерес на истината греят по-малко от старите плочки, корпуса е алуминиев, и е като радиатор.
                  Диодите в голямата плочка са 48бр и са заляти с нещо, много интересно на пипане.
                  Даже днес се сетих за теб, видях в магазина готови кръгове за дом. плафони налепени с диодите, каквито ти правеше.

Първоначално публикуван от Анастас Анастасов (rova) Преглед на мнение
                  Петьо, откъде ги взе.
                  Днес от Пазарджик, даже ги смених пред магазина.
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-05-14, 11:28.
                  Land Rover Discovery:

Коментар

Знам за тия кръгове. Имам няколко. Ама са правени за по-висока мощност отколкото могат да понесат без охлаждане. Моите ги пускам на половин мощност, много като бройки и разпределени на голяма площ. Съответно дори при 9-те вата на единия плафон, температурата на диодите е 40-45 градуса. 9 вата, разпределени върху 72 диода.

За твоите можеш да провериш лесно - пусни ги да светят известно време и виж как са на пипане после. Ако можеш да си задържиш пруста за повече от 3-4 секунди, значи би трябвало всичко да е наред.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Знам за тия кръгове. Имам няколко. Ама са правени за по-висока мощност отколкото могат да понесат без охлаждане. Моите ги пускам на половин мощност, много като бройки и разпределени на голяма площ. Съответно дори при 9-те вата на единия плафон, температурата на диодите е 40-45 градуса. 9 вата, разпределени върху 72 диода.

За твоите можеш да провериш лесно - пусни ги да светят известно време и виж как са на пипане после. Ако можеш да си задържиш пруста за повече от 3-4 секунди, значи би трябвало всичко да е наред.
                      Определено новите COB (chips on board) LED от към температура са много по-добре.
                      Големия го дават 12V 5.5W

Размер:132.7 КБ
ID:5590720

Име:11.jpg
Размер:71.9 КБ
ID:5590721

Име:12.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5590722

Име:13.jpg
Размер:110.3 КБ
ID:5590723

Име:14.jpg
Размер:117.5 КБ
ID:5590724

По натам ще взема другия термометър от лабораторията да сверя показанията.
                      Гледам, че има и такъв модел:

Име:81zbaOz40BL._SL1500_.jpg
Размер:72.2 КБ
ID:5590725

Име:61mNH2J6FOL._SL1500_.jpg
Размер:47.2 КБ
ID:5590726
                      Land Rover Discovery:

Коментар

79 градуса, и то извън плафона, на стайна температура, и то с IR термометър, с който смятай че точността не е велика (имам и аз, и аз съм опитвал да меря с него диоди). Това за в кола е неприемливо - лятото само от слънцето вътре става примерно 50-60, тоест с 40 над стайната. Тоест отиваме на над 100 градуса работна. Като затворено в плафон - още нагоре. Търси начин да ги залепиш някак към нещо, дето да им отнема от температурата. При такива температури в колата няма да изкарат дълго - вибрациите също им влиаят негативно. В един момент ще започнат да премигват чат пат, после често, най-накрая съвсем ще спрат. Аз си имам критерии - при 20-25 градуса, след 1 час работа, трябва да мога да ги държа в ръка поне 10-ина секунди. Това е някъде 55-60 градуса при мен. И това за работа в стая. В автомобил трябва повече - примерно да не минават телесна температура с много. Например крушките ми в задните светлини - габаритите и задната не изкараха дълго. Мигачите и стоповете си живеят безгрижно - просто никога не загряват колкото другите. А говорим за мощности от по 1-2 вата, при това на значително по-проветриви места - задните светлини са ми в бронята.

Иначе - да, по-новите наистина светят доста по-добре от тия преди 2-3 години. Не само като цветна температура, а и като цветопредаване. Кажи-речи всичко, дето се прави сега, е с CRI над 80. Което значи че почти не можеш да го различиш от лампа с нажежаема жичка. В хола вкъщи съм с CRI над 90 - коренна промяна към добро спрямо енергоспестяващите. И мощност наполовина при повече осветеност от ЕСЛ. В коридора - същото - 9 вата вместо 23, и на всичкото отгоре е по-светло.

Коментар

... IR термометър, с който смятай че точността не е велика ...
                          IR термометрите особено тези с матричен "Microbolometer", а не единичен детектор са доста точни (до 0.06 ℃) а при приборите с единичен детектор "Thermopoint" (около 0.1 - 0.12 ℃) въпреки, че повечето производители посочват точност на отчитането ± 2% от отчетеното или 2 ℃.
                          Тук обаче сериозна роля за отчетената температура играе степента на чернота (ϵ) или така наречения "емисионен фактор" който характеризира изследвания материал и е константа.
                          При по-сериозните прибори софтуера позволява въвеждането му за всеки конкретен случай и автоматична корекция спрямо него, докато при по-евтините обикновено е фиксиран на 0.9 - 0.95, което в общия случай е достатъчно точно, но при някои материали, особено полирани (отразяващи) дава големи грешки.

Мисля, че в случая не е избран подходящ епсилон за конкретния материал.

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
                            ...докато при по-евтините обикновено е фиксиран на 0.9 - 0.95, което в общия случай е достатъчно точно, но при някои материали, особено полирани (отразяващи) дава големи грешки.

Мисля, че в случая не е избран подходящ епсилон за конкретния материал.
                            Твърдението ми за неточност се съдържа и в твойто мнение. Опитвал съм да меря диод върху платка - не става. Уреда ми е такъв, на който ти задаваш епсилона. Ама, диода е с един епсилон, платката с друг, светещата част на диода с трети и т.н. Някакво решение е да мериш откъм гърба, от близо, като предварително си боядисал алуминия с подходяща матова боя. Защото епсилона на алуминия от полиран до изшкурен и от гол до оксидиран е достатъчно различен за да има доволно голяма грешка.

Иначе, конкретния уред прекрасно мери температурата на котлона в кухнята и на други матови неща.

Коментар

Да така е.
                              Когато в зрителното поле попадат елементи от различен материал (различен епсилон) едно от решенията е да се зададе прибора да показава MAX температута (обикновено това се търси). Тогава обаче се гадае къде точно е измерената т-ра в зрителното поле, а тези прибори са с фиксирана оптика - зрителното поле зависи от разстоянието до обекта.
                              Друг вариант е да се залепи върху елемента на който не се знае епсилона черно изолационно тиксо (има матови подходящи за целта) и да се избере емисионен фактор 0.95 - 0.97 близък на това на тиксото - това разбира се ако температурата го позволява (под температурата на топене на тиксото).
                              Още един вариант който едва ли е уместен в случая е да се измери температурата с контактна сонда (термодвойка) и да се сменя епсилона докато термопоинта (пирометъра) покаже същата стойност. Това обаче по-скоро върши работа когато няма данни за степента на чернота на даден материал, а се предвиждат повече измерване на такива обекти ...

Коментар

Първоначално публикуван от tsb_bg Преглед на мнение
                                Още един вариант който едва ли е уместен в случая е да се измери температурата с контактна сонда (термодвойка) ...
                                Това ще е другото мерене, Спарки за почти една година проблем нямаше.
                                След една година пак ще ги погледна !
                                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 29-05-14, 17:06.
                                Land Rover Discovery:

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X