Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водна помпа на Диско 300тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водна помпа на Диско 300тди

Първоначално публикуван от tymi Преглед на мнение
    Колега, имам същия проблем като теб - теч от гарнитура (11). Веднъж я смених (един ден работа, като за начинаещ), но после се оказа, че продължава да тече. При мен течът не е постоянен, явява се предимно след като загася мотора. Та с две думи, моето мнение (да не те отчайвам) че проблемът ни може да се окаже "другата" гарнитура или капачката на охладителния съд (аналогия от VW/Ауди - при тях се появяват такива течове главно от тази капачка). Днес ще купя друга капачка за проба и дано стане, защото за "другата" гарнитура не ми се мисли......
    ... при мен си личеше че изпускаше от капачката на разширителният съд и от там губеше антифриз. Смених я и работата заспа...

Коментар

Ккава е логиката "другата" гарнитура да води до теч от 11 , и то като загасиш двигателя? Нали , ако надува , ще е и докато работи ?
      А наистина ли се сменя лесно - освен водната помпа друго сваляш ли за да махнеш конзолата ?

Коментар

Тя и другата се сменя лесно. Но бавно. Има бая за разкостване докато се докопаш до нея. Но това да не те плаши. Аз лично бих си я сменил ако бях на твое място. Струва ми се, че излишно има паника около главата. Да и се смени гарнитурата си е нещо нормално, тя няма как да е вечна. Виж ако от страх не я попипнеш, след време може и да има основания за притеснение. Това, което искам да кажа е, че гарнитурата е 100-тина лева максимум и за работа още 0 ако се захванеш сам или 100-200. А една глава и смяната и вече се измерва в 4 цифрени числа. Това го казвам за по-принцип. Ти лесно ще познаеш как е при теб. Ако има проблем там и от това охладителната система се побърква, то ще има или масло във водата, или бели пушеци, а най-вероято ще кипва на отворена капачка... По-вероятно е да се оправиш само с гарнитурата на водната помпа. Колегата, който я е сменял безрезултатно, най-вероятно е карал доста време така, че да се изкриви нещо, някаде там и да не прилепва добре.

Коментар

Наистина се сменя лесно, но бавно. Разкостваш цялата предна част от страна на водната помпа - алтернатор, помпа на хидравлика, махаш водната помпа заедно с тялото и т.н. за да стигнеш до тази гарнитура. Колкото до логиката, незнам каква е. Правил съм опити - карам, спирам (гася колата вечер), развивам капачката на разширителния съд да изпусне въздух. На сутринта няма нищо текло от тази гарнитура. Ако не направя тази процедура, винаги има теч (някой път малък, друг път по голям). От къде и как надува - незнам, възможно е да имам някакъв малък проблем с гарнитурата на главата, защото няма логика от друго място да влиза въздух. А и другото, както казах - такъв проблем съм имал с VW/audi, докъто не смених капачката на разширителния съд с читава такава (и работещ клапан) все си течеше от някъде -предимно от елементи, монтирани на блока. Сега ще пробвам и на Диското да сменя капачката, та да видим...

Коментар

Гарнитура за главата в падок е 10 лири.
            Лазаре , твоята неоригинална водна помпа откъде е ? Гледам , че и бриткар имат (G) за около 50 лири и (P) за 27 срещу 17 в падок. Моите двете са от падок ,сега мисля да пробвам другите.
            А събота/неделя гарантирано ще съм в гаража , поне теча да спра.

Коментар

От Падок за 25 лири.

Коментар

Ама напоследък имат само от 17.
                А ето отговора на въпроса ми към Бриткар " Каква марка е помпата от 24 лири ?"

The pattern Water pump PEB500090 will be my suppliers own brand water pump,
                probably made in China.

Т.е. работата е ясна , ами дали оригиналните няма да са оригиналДЪ...
                Последно редактирано от ивайло; 12-12-08, 07:41.

Коментар

Тия Бриткар не ги знам, ама в нищо чудно, нали са в криза. Може да са сменили дилъра. Моята е производство на Bearmach и по-евтина от 25 лири няма. А и не забравяй, че помпите на 200 и 300 тди са доста по-различни.

Коментар

200тди rulezzz

Аз не съм сигурен, че разбирам защо се получава този проблем с помпата, но ми се струва, че или е монтирана кофти или има вътрешен за охладителната система проблем...

Чуваш ли ритмично почукване в работата на двигателя, не съвсем различимо, но характерно и по-различно от типичното похлопване на дизеляка? Не тип хлопащ клапан, метал в метал, а по-скоро газове, които се опитват да минат, където не им е работата...

Коментар

www.brit-car.co.uk - поръчвал съм и друг път , мисля една раздатка за фрий или диф за моя 200тди , и беше по-евтино от падок ( конкретното нещо) .
                      Поръчах си аз помпата , GENUINE този път , да видим . Предстои ми обаче сериозна инспекция да видя защо и откъде тече , има ли други причини за скапване на помпата - въобще намерих си занимавка, да му се невиди.

Коментар

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
                        Ккава е логиката "другата" гарнитура да води до теч от 11 , и то като загасиш двигателя? Нали , ако надува , ще е и докато работи ?
                        А наистина ли се сменя лесно - освен водната помпа друго сваляш ли за да махнеш конзолата ?
                        хайде и аз да дам малко акъл. Не разбирам особено от tdi, но все пак малко термодинамика и флуидна динамика да вкараме в темата...
                        Значи помпата няма да ти хвърля антифриз по време на работа, ако теча е на смукателната страна. Иначе казано няма да НАДУВА, точно защото работи. Все пак това е центробежна помпа. И не само това, ами ще всмуква и въздух вътре в охладителната система и по-точно в помпата, от което следва и класиката в жанра - кавитация.
                        Всъщност един сериозен проблем е, че този въздух се натрупва в малкия кръг и не излиза от там. В следствие не намалява нивото в разширителния съд и не виждаш, че си останал без охладителна течност докато не ти спре парното и не ти се скапе помпата.
                        Поне аз така виждам нещата според описаните симптоми.
                        Моя извод е, че всички трябва да си отваряме от време на време обезвъздушителите, за да сми сигурни в количеството охладителна течност. Нивото в разширителния съд не е гранция.
                        Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Т.е според теб течът и оставането без течност предизвиква повреда на помпата ? Съгласен съм , че течът е първичния ,поне там , където го видях , но дали помпа работеща на сухо ще се повреди ?

Коментар

Притеснява ме друго. Този теч може да е знак за повишено налягане в системата. Нещо раздува демек. А знаеш кое е това нещо. Аз би свалил главата за ревизия. Сваляне и промиване на радиатора евентоално ако има нужда. Нов термостат, те не са ли консуматив, малко или много? За 200к км? Това са само примери, но аз бих си направил пълна ревизия на охаждането, почвайки от главата. Дето се вика да ти е мирна главата

Коментар

След като смених помпа за пореден път , този път уж оригинална , отстраних теча между конзолата и блока , засега проблем С ОХЛАДИТЕЛНАТА СИСТЕМА нямам - загрява нормално , не губи течност . Имах чувството , че веднага след смяната парното стана малко по-слабо ( но не от рода ''ту има , ту няма'') , но то съвпадна по време със студената вълна , сега като се постопли всичко е постарому.
                              За съжаление наистина всичко - още на десетия ден пак усетих луфт в помпата . Не е голям , но според мен не е нормално . Сега следя дали ще се увеличи , и междувременно подготвям една от ПАДОКСКИТЕ помпи за ремонт - ще и слагаме истински лагери , че тя за разлика от първата , която свалих от колата в началот , е с китайски лагери. Ако пак се наложи , ще слагам нея.
                              Относно гарнитура на главата - засега не дава такива симптоми , ама понеже бях занемарил темата не смея да се хваля много.

Коментар

Е....ужаса... Бе да не е джаснат тоя мотор и нещо да се изкривило?!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X