Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водна помпа на Диско 300тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водна помпа на Диско 300тди

Бе щом си долял 2 литра в охладителната система, значи има нещо друго...

Относно ремъците, напълно нормално е старият да се е удължил малко. И аз наскоро сменях и двата(200тди) и понеже беше студено и не ми се цапаха ръцете, минах през кварталния сервиз. Давам новите ремъци на момъка и викам сменяй. Оня ми вика, че новите не ставали, щото били по-къси, та ми идваше да го тупна с тресчотката по главата... След две седмици отидох да ги донатегне, че се бяха поотпуснали малко.

Коментар

Сега се сетих - на найткроулъра не бяха ли му монтирали наобратно нещо във водната помпа или говоря глупости? Сега ще се поразтърся.

Коментар

Недей търси. Бяха му обърнали термостата.

Коментар

Лазаре , ти не си ли с 200тди ? Там обтегачите се натягат на ръка , на 300 е с пружинен обтегач.
          А на помпата няма какво да и обърнеш.

Коментар

Да, с 200Тди съм. И аз имах проблем със загуба на охладителна течност и проблема се оказа хлабав маркуч от радиатора към помпата.
            Под "ревизия" имах предвид визуален преглед на всички маркучи, както и промивка на цялата система.

Коментар

И аз на това се "надявам" , ей сега се прибирам да го гледам.

Коментар

Мммтака ...
                Течът е открит - между блока и конзолата на помпата , там където е гарнитура No 11 на първата картинка , макар че в действителност е малко по-различна (снимката). Ясно се виждат следи от антифриз , и като запаля се вижда и самия той (после спира да се вижда , виждат се само изпаренията му).
                Луфт на помпата обаче също има , този път по оста , така и не запомних кой е радиален , кой - аксиален. Продължавам да се питам може ли липсата на вода (долях не два , а четири литра) да е повредила помпата - това ако приемем че водата тече от снимката.
                И още - как все пак да се уверя , че няма проблем с глава/гарнитура?
                Прикачени файлове

Коментар

Оф, кефиш! Минус 4 литра вода, разбита водна помпа, но не прегрява! Е ако това не е Мотора, кой е?!

Че няма проблем с глава/гарнитура, ще увериш след като смениш въпросната гарнитура.

За проблема с помпата, дали липсата на водя я е повредила - не мога да ти отговоря.

Коментар

Е да де , ама не ми се отваря глава ей така , за проба...

Коментар

И к'во да прегрява бе , той едвам загря

Коментар

Не бе човек, няма да отваряш. След като смениш гарнитурата, ако продължава да губи течност или ако пуши бяло(дори и сега), тогава ще разглобяваш. По-вероятно за гарнитура на глава.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                          ........... По-вероятно за гарнитура на глава.
                          Опазил господ!
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Пак забравих да допиша. Трябваше така: По-вероятно за гарнитура на глава, отколкото глава.

Коментар

Искрено се надявам Лазара да има предвид да сменя гарнитурата от картинката ( 11) , нали ?
                              Макар че не се знае кое ще е по-лесно .

Коментар

Колега, имам същия проблем като теб - теч от гарнитура (11). Веднъж я смених (един ден работа, като за начинаещ), но после се оказа, че продължава да тече. При мен течът не е постоянен, явява се предимно след като загася мотора. Та с две думи, моето мнение (да не те отчайвам) че проблемът ни може да се окаже "другата" гарнитура или капачката на охладителния съд (аналогия от VW/Ауди - при тях се появяват такива течове главно от тази капачка). Днес ще купя друга капачка за проба и дано стане, защото за "другата" гарнитура не ми се мисли......

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X