Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Водна помпа на Диско 300тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Водна помпа на Диско 300тди

Първоначално публикуван от ивайло Преглед на мнение
    Т.е според теб течът и оставането без течност предизвиква повреда на помпата ? Съгласен съм , че течът е първичния ,поне там , където го видях , но дали помпа работеща на сухо ще се повреди ?
    И аз малко късно се включвам да отговоря, но по-добре късно, отколкото никога. Помпата, която работи изцяло на сухо, няма да се повреди много по-бързо от помпа, която е изцяло работи с течна фаза. Обаче, ако помпата работи със смес от течна и газообразна фаза, ще се повреди значително по-бързо.
    Ето един линк за кавитацията на руски. Дано да е полезен на някого.http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%...86%D0%B8%D1%8F
    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
      Е....ужаса... Бе да не е джаснат тоя мотор и нещо да се изкривило?!
      Или някой много пренатяга ремъка...
      Toyota Hilux 3.0 D4D 2008
      Discovery 2.5 TD5 2000 EX
      Land Rover Discovery 2.5 TDI 1996 EX

Коментар

Не знам за джаскане - няма видими несъосия (ама думичка , а ).
        Освен това все още нещо щеше да се прояви досега - или друга шайба , или нещо подобно.
        А ремъка се натяга с пружина , не е пренатегнат.

Коментар

До: Ремонт на спукан разширителен съд на Диско1 300Tdi

Ако ми сълзи антифриз от гарнитурката на водната помпа към двигателя значи ли това че помпата е тръгнала или просто гарнитурката е прегоряла и трябва само тя да се смени?
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-06-09, 18:56.

Коментар

За гарнитурката е сигурно. Помпата като цяло е проста - има вал, лагер, работно колело, корпус и уплътнения (гарнитури и т.н.). Ако лагера е здрав и работното колело не изглежда повредено, остават уплътненията.
            Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

От: До: Водна помпа на Диско 300тди

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
              За гарнитурката е сигурно. Помпата като цяло е проста - има вал, лагер, работно колело, корпус и уплътнения (гарнитури и т.н.). Ако лагера е здрав и работното колело не изглежда повредено, остават уплътненията.
              И при мен тече от гарнитурата - много ясно се вижда че е там теча. Искам някой който е правил този ремонт да удари едно рамо със съвети и напътствия.
              Досега не се захващах че не ми се щеше да го разглобя и да остана без автомобил за известно време. Но ако е лесен ремонта - захващам се веднага че ме сърбят ръцете.
              Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-04-13, 15:11.
              Диско 300TDI
              Scott Purgatory
              0889 84 6161

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
                И при мен тече от гарнитурата - много ясно се вижда че е там теча. Искам някой който е правил този ремонт да удари едно рамо със съвети и напътствия.
                Досега не се захващах че не ми се щеше да го разглобя и да остана без автомобил за известно време. Но ако е лесен ремонта - захващам се веднага че ме сърбят ръцете.

http://www.landyzone.co.uk/lz/f8/wat...i-y-76446.html

Провери и така наречена P- образна гарнитура!

http://www.landyzone.co.uk/lz/f73/30...nt-171383.html
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Мисля че точно там е теча - в Р-образната гарнитура.Благодаря за видеото и линковете.Ще се разглобява и ще пиша какви съм ги свършил
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-04-13, 16:05.
                  Диско 300TDI
                  Scott Purgatory
                  0889 84 6161

Коментар

Първоначално публикуван от boro07 Преглед на мнение
                    Мисля че точно там е теча - в Р-образната гарнитура. Благодаря за видеото и линковете.
                    Ще се разглобява и ще пиша какви съм ги свършил
                    Когато купуваш частите:
                    -300TDI WATER PUMP STC1086
                    -WATER PUMP GASKET ERR3284
                    -GASKET WATER PUMP DISTANCE PIECE TO BLOCK PET100790

Вземи и нови болтове:
                    - BOLT FLANGED HEAD M8 X 12 FC108247 -3бр.
                    - SCREW M8 X 30 FLANGED HEAD FS108307L - 5бр.

И недей да пишеш много, повече снимай!
                    Land Rover Discovery:
                    - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                    Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

От: Водна помпа на Диско 300тди

Здравейте ,

Да съживя една стара тема и да споделя какво съм установил до сега.

Преди около 10 000км смених водната помпа след като протече (някъде бях снимал и писал), 5000км след това смених още една водна помпа, преди 200км смених поредната водна помпа.

За сега всички помпи са ми били Airtex (уж ОЕМ). Купувани от различни места: Падок, Стимо-ауто, Коссер.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151007_164857.jpg
Прегледи:1
Размер:102.1 КБ
ID:5685652

От ляво на дясно са кутиите от въпросните магазини (както съм ги подредил)

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20151007_165036.jpg
Прегледи:1
Размер:100.1 КБ
ID:5685653

От ляво на дясно са помпите (преди 10к,5к и 200км). За тази от УК замина точно на 6-тия месец и гаранция франция. Другата замина за 2месеца и съм я изпратил в момента за рекламация. Последната се надявам да издържи повече. Всичките помпи почват да текат от едно и също място. Нямат луфт. Просто текват. На обтяжната ролка преди 11-12000 съм сменил лагер. Обтяжката работи. След много търсене установих че модела който съм аз (12/95 - по талон, а по вин 96-та). Има леко засичане в интернет на номер на рама. Излизат 2 вида ремъци. 7pk1580 и 7pk1595. До сега съм бил само с 7pk1580. Разликата се определяла от шайбата на алтернатора (45мм или 61мм - май таквиа бяха размерите - по спомен).

Аз съм номер рама: TA513608

И сега какво се получава:
                      Ремък 7pk1595( ERR 3287 ) го дават до MA 163103
                      Ремък 7pk1580(ЕRR 5911 ) го дават от TA 163104
                      Е аз къде се намирам в този филм??? Реално за 1580.... е да, но не защото след многото четене попаднах на следното

also From (V) TA 501920use belt ERR3287 or PQS000030 for the non squeak version
                      П.П - последната помпа протече и с по-дългият ремък... е те тук вече немога да си го обясня. Всички лагерчета са сменени. Поне 3 ремъка съм сменил. Силно се надявам последната помпа която сложих да изкара повече от 10000км и 6м. Системата е промита тази година още 2 пъти. Общо става над 6-7 пъти. Парното май вече няма да се запушва

На някой може да му влезе в употреба тази информация ако е прецакан като мен да е някъде по средата на производството на DISCO-то

П.П.2
                      навсякъде ми казват че тия помпи са много хубави. Явно аз съм каръка, но на приятелката( Пежо 206 1.4ХДИ) и беше сложена такава водна помпа... е познайте. на 9000км и 5 месеца.... протечееееее А честито. На пежото не е като на ровърчето да се сменя лесно -> Ангренажа долу и смяна. Сервиза който прави колата я смениха и платих разликата само с новата по-скъпа водна помпа, но за ровъра има ли други? Една фирма ми предложи водна помпа R
                      uville внос от Италия. Това ще е следващата ако пак имам проблем. (Вместо 57лв е 89лв)

Само в един сайт намирам такава

https://www.euroton.si/it-it/avtodel...-p-275569.aspx

Последно редактирано от bestbg; 08-10-15, 12:15.
                      LR Discovery 300Tdi 1996
                      Subaru Outback 2.5 1998
                      Subaru Legacy 2.2GX 1995 - продадено ;(

Коментар

Дали си за дълъг или къс ремък се познава лесно - или ти е много или малко натегната ролката. Ако е много натегната - бързо й заминава пружината.
                        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Колега аз съм с италианската водна помпа,и вече 20 000км нямам проблем.Купувалсъм я от ЕВР... Поздрави.

Коментар

Рувил са добри помпи.
                            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Струва ми се, че освен качеството на помпата от значение е и качеството на това, което помпи т.е. охладителната течност и по-точно антифриза защото той има функция и да смазва подвижните детайли както и да ги предпазва от корозия имам предвид цялата охладителна система.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X