Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2.5 П38А (DSE)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mumbler Преглед на мнение
    Това е единия вариант, другия е да ми се обадиш и ще ти сменя езика.
    Колега, не знам как да ти се обадя, не ти намирам телефона.
    Ако искаш ми звънни ти:0886030780
    Искам да сменя маслата на диференциалите, ск. кутия и раздатката.
    Та може ли някой да каже какви масла е най-добре да взема, защото според RAVE трябва да са TEXACO, но разбрах, че за България май се продават само произведени от Приста ойл.

Колата е RR 2.5 DSE '99
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-05-10, 10:37.
    Land Rover FREELANDER 2 td4 S 2013г. Facelift
    0886030780

Коментар

До: Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЕРИ

Първоначално публикуван от babuka
      Колата е RR 2.5 DSE '99
      За диско2 ТД5, маслата са на Тексако:

1. преден и заден диф: Multigear RM premium 75W80, трябват ти 1.7 литра

2. раздатки: Multigear S 75W90, трябват ти 2.1 литра

Надявам се да съм бил полезен, за по сигурно можеш да звъннеш в представителство на тексако и да ги питаш.

На мен ми трябваше масло за хидравличната система, в мото пфое го продават за 52.30 лв литъра (марка ленд ровер), а оригиналното по книжка на тексако е около 15 лв!

Коментар

До: Range Rover 2.5 П38А (DSE)

Първоначално публикуван от babuka
        Колеги, искам да сменя маслата на диференциалите, ск. кутия и раздатката. Та може ли някой да каже какви масла е най-добре да взема, защото според RAVE трябва да са TEXACO, но разбрах, че за България май се продават само произведени от Приста ойл.

Колата е RR 2.5 DSE '99
        Аз лично бях си купил: Texaco (MTF 94 за скоростите, Texamatic 7045 (Dexron IIIG) за раздатката и хидравликата и Multigear 75W90 S за диференциалите) от Ликос Ойл.

Коментар

До: Аз също се присъединявам с Range Rover 2.5 DSE

Първоначално публикуван от hibit Преглед на мнение
          Ето и първите снимки на моята нова каляска Приемам коментари и критики. Немога да изброя марките на отделните чарколаци с които е накичена, но съм сигурен че повечето от вас ще ги познаят какви са само като ги видят Иначе го набухах веднага в големите преспи и не само че не ги усети ами дори не се замисли, което малко ме обиди
          Привет колега, много добра джипка, аз по стечение на обстоятелствата се заиграх е един подобен екземпляр. Само искам да попитам дали имаш проблем със спирачките, защото ми направи впечатление, че на снимката с таблото на колата имаш надпис "SLOW 35..." ?
          RR P38
          LZ3XA

Коментар

До: range rover 2.5 dse

Първоначално публикуван от babuka Преглед на мнение
            Здравейте, приятели!
            Наскоро(миналата седмица) си купих RANGE ROVER 2,5 DSE 99г. и бих искал някой и друг съвет(нищо не разбирам, но мерака беше голям!):
            -колата е на 200000км.?,ще ми се да направя някаква диагностика- нужно ли е и ако да-къде е най-добре?
            -колата е от Италия и съответно съобщенията са на италиански(естествено нищо не разбирам)- има ли начин да се смени с английски?
            -ако стане някакъв сакатлък(не дай си боже),в кой сервиз да ходя, щото нищо не разбирам
            Иначе колата си е много запазена и много добре се държи на пътя,не съм я пробвал OFF, единствения ми проблем за сега е италианския (дано си остане така!)
            БЛАГОДАРЯ ВИ ПРЕДВАРИТЕЛНО ЗА ВСЯКАКВИ СЪВЕТИ!
            Най-накрая канапа малко ме отпусна и реших, че е време и аз да кача малко снимки на моя камион.
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 16-05-10, 10:36.
            0886030780

Коментар

Най-накрая канапа малко ме отпусна и реших, че е време и аз да кача малко снимки на моя камион.
              С различен размер гуми ли караш отпред и отзад?
              Land Rover Discovery:
              - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
              Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
                С различен размер гуми ли караш отпред и отзад?
                Само различен модел. По размер са еднакви. За съжаление не стигнаха паричките за четири а се наложи да купувам, защото за 50км спуках две и едната не ставаше за нищо.Така, че купуването на още две предстои скоро.
                Последно редактирано от babuka; 16-05-10, 10:53. Причина: Грешка
                0886030780

Коментар

От: До: range rover 2.5 dse

Само различен модел. По размер са еднакви. За съжаление не стигнаха паричките за четири а се наложи да купувам, защото за 50км спуках две и едната не ставаше за нищо.Така, че купуването на още две предстои скоро.
                  Мога да кажа, че грешката е поправена и камиончето вече е с четири еднакви гуми
                  0886030780

Коментар

От: Range Rover 2.5 П38А (DSE)

Здравейте колеги,
                    днес сядам в скитника и гледам, че стрелката за количеството гориво в резервоара стой на нула,
                    а не трябва 'щото вътре, по мой сметки има поне 20тина литра....
                    Бръмнах до бензиностанцията и заредих още 20л., но пак без ефект,
                    та питането ми е как измерва какво е количеството гориво в резервоара и го показва на таблото?
                    Гледах в rave-то, но нещо не се ориентирах освен инструкции как се сваля резервоара и
                    как се вади гориво-подкачващата помпа в него.
                    Имам и още едно питане(моля без да ми се смеете) може ли индикатора за гориво
                    да не работи, 'щото от 3 дена(поне аз от толкова го виждам) вътре в таблото ми се е заселил един паяк
                    и си плете паяжинки около дисплея, около лампата на ABS-a и т.н. ?
                    Съвети приемам всякакви включително и как се маха таблото за да 'утепам осмокраката гадина!
                    Поздрави
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Виж в Rave кой куплунг от BeCMа управлява уреда за гориво.Паяка едва ли е навредил на таблото. Тези дни ще ходя до роднини в съседния на твоя блок и може да го включим набързо.Остави само телефон за да ти звънна!

Коментар

Уреда за гориво мисля,че беше в едно със подкачащата помпа в резевоара.
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Първоначално публикуван от valdivladi Преглед на мнение
                          ...............
                          Съвети приемам всякакви включително и как се маха таблото за да 'утепам осмокраката гадина!
                          Поздрави
                          Купи Фендона и ползвайки необходимата концентрация - напръскай! Ама надали е от това?
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Моя съвет е да го напълниш догоре и може да се оправи, ако някъде ти е запекъл поплавака на измерителния уред в резервоара. Така или иначе нищо не губиш!!!

Коментар

Ъпдейт
                              Днес сипах още 30л. в резервоара, направих един тегел по полянките на
                              Кръстова вада и Манастирски ливади, та в един прекрасен момент стрелката си дойде на мястото.
                              Сега остава на дневен ред разглабянето на таблото и 'утепването на гадината.
                              Цецо, благодаря за съвета, но така или иначе искам да махна творенията на паяка от таблото,
                              та все пак ще трябва да го разглобя.
                              Поздрави
                              "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Адаш, свалянето на таблото беше елементарно - няколко болта и се вади, но как ще бръкниш вътре, не знам, защото май е капсоловано.
                                sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X