Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от гориво-подкачващата помпа на LR Discovery 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Теч на нафта

При мен се беше сцепило едната тръбичка/маркуч за обратната нафта.
    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-12-09, 08:05.

Коментар

При мене е пт помпата ама явно ще я сменям след празниците че сега няма време,утре само щемина при арабина в Княжево да видим дали не е от гарнитурката на блока все пак. Благодаря за съветите и повече свинско със винско аз ей сега си наливам

Коментар

Първоначално публикуван от dulo Преглед на мнение
        ................Благодаря за съветите и повече свинско със винско аз ей сега си наливам
        Предложи и на арабина. И после 13/00, а може първо 00-лите и после предложенията.
        За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

А да бе ще си хабя патроните за него не че не заслужава,за помпата ми каза цена от 260лв. а в падок е 18 паунда,ба..... ма....му и печелбарство казах им довиждане и ще си я сменям сам.

Коментар

Пак подкачваща помпа Discovery 300Tdi

Здравейте,малко преди празниците смених на моето Диско 1 подкачваща помпа защото течеше.Теча се оказа от едната тръбичка която влиза в помпата ,там при снадката с тялото има нещо като заварка ли е спойка ли е,нещо такова та се беше прокъсало.Днес останах неприятно изненадан от същия проблем с новата помпа,пак тече и май пак е от там не съм я свалял още да видя.Чудя се какво може да предизвиква това щото въобще не е нормално,за тези тръбички са хванати маркучетата но те не оказват усилие върху тях та да ги късат в основата.А ако залея,запоя,заваря спуканата тръбичка дали ще стане примерно с течен метал

http://www.youtube.com/watch?v=2nxbI...layer_embedded

Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-01-11, 17:25.

Коментар

До: Пак подкачваща помпа

Здравейте,малко преди празниците смених на моето Диско 1 подкачваща помпа защото течеше.Теча се оказа от едната тръбичка която влиза в помпата ,там при снадката с тялото има нещо като заварка ли е спойка ли е,нещо такова та се беше прокъсало.Днес останах неприятно изненадан от същия проблем с новата помпа,пак тече и май пак е от там не съм я свалял още да видя.Чудя се какво може да предизвиква това щото въобще не е нормално,за тези тръбички са хванати маркучетата но те не оказват усилие върху тях та да ги късат в основата.А ако залея,запоя,заваря спуканата тръбичка дали ще стане примерно с течен метал
              Не би трябвало да е проблем. А маркучите сменявани ли са? Да не са напукани?

Коментар

Здрави са

Коментар

Нетипично. Силно индивидуален проблем.

Коментар

Да не би да вибрира тази тръбичка и по този начин да оказва натиск?
                    [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Най вероятно е от вибрация но за тръбичката е хванат маркуча за нафтата който не е стационарен та да оказва напрежение

Коментар

Значи се къса една и съща тръбичка,тази към горивния филтър,може би маркучето което излиза от филтъра и се захваща за въпросната тръбичка е станало прекалено твърдо и при вибрациите къса тръбичката,друго обяснение нямам.Някой да знае дали се продават такива маркучета и колко струват,дали става от нещо друго ако няма за роувър

Коментар

Мисля,че може да се направи нов щуцер с резба и да не се сменя цяла помпа.Въпроса е стругарски/съответно и резба на помпата/
                          [SIGPIC][/SIGPIC]
                          DISCO 1-200TDI-бял...

Коментар

Значи се къса една и съща тръбичка,тази към горивния филтър,може би маркучето което излиза от филтъра и се захваща за въпросната тръбичка е станало прекалено твърдо и при вибрациите къса тръбичката,друго обяснение нямам.Някой да знае дали се продават такива маркучета и колко струват,дали става от нещо друго ако няма за роувър
                            Маркуча си е маркуч. Няма Ровер или каквото и да е там, стига да не е с запресовани накрайници. А ако кажеш и къде си базиран, ще получиш, надявам се, и по-точна информация.

Коментар

Не са запресовани,то ясно че маркуч ще се намери ами ме притеснява дали ще може да се запои тръбичката,утре ще кача снимки

Коментар

Вероятно става въпрос за дифтунги /не знам дали това е правилния термин- на английски са olives/. Това са два малки месингови пръстена, които след монтаж се приплескват при затягането и втори път много трудно биха се използвали. При смяна на помпата се слагат и нови дифтунги. Струват стотинки, но трябва да ги имаш.
                                Успех
                                Поздрави
                                Владо Рангелов
                                Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X