Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Теч от гориво-подкачващата помпа на LR Discovery 300Tdi

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Теч от гориво-подкачващата помпа на LR Discovery 300Tdi

Здравейте!
    От няколко дни като спра колата забелязвам силен мирис на нафта. Помислих си, че дизелите така си имат мирис на нафта. Петък вечер като тръгвах от работа и видях голямо петно на асфалта от вътрешната сртана на прено дясно колело. Огледах и видях сълзене от помпата за гориво. Незнам как точно се нарича тази помпа, намира се от дясно на мотора и е преди горивния филтър. В католога я видях "Pump-fuel mechanical". Стегнах щуцерите и реших, че проблема е приключил. Но като се прибрах огледах с фенер на работещ двигател и видях теч от долната страна на помпата и то доста силен.
    Моля за съвет, тези помпи рециклират ли се, ремонтират ли се или трябва нова?
    Ако някой знае каде може да се отремонтира дори и утре в неделя, моля да сподели.

До: Теч от горивната помпа на Диско1

Я виж това

Имай предвид, че ако трябва да се смени семеринга отнема почти един ден! Страшно много работа е: свалят се ремъците, капаците, водна помпа, перката, болта на коляновия вал, демпфера, засича се центровката....После всичко обратно + обезвъздушаване на охладителната система. Работата по самата помпа е около час-два внимателна работа... А без предварителна уговорка, едва ли ще намериш някой свободен майстор, в смисъл истински а не да дотроши каквото е останало...
    Това е за ГНП-то на 200Tdi
    Последно редактирано от Lazar; 26-01-08, 19:28.

Коментар

Не е горивонагнетателната помпа, а друга която е разположена зад нея на твойта снимка. Мисля, че е за горивото от резервоара, преди горивния филтър. Тя е капсолована. Някакви идеи каде да я ремонтирам? Ето тук може да се види стр. 121. http://www.lrservice.ru/data/182/02/02engine_2.pdf

Коментар

Уфф, гориво-подкачващата помпа...
        Не се ремонтира. Сменя се за 20 минути и струва 70лв в Дарукар.

Коментар

До: Теч от гориво-подкачващата помпа на Диско1

Мерси!!!
          Ще мина да си взема. След демонтажа/монтажа трябва ли някакво обезвъздушаване на горивната система?

Коментар

Да, трябва да се обезвъздуши. Има едно винтче, което се намира отгоре на филтъра. Трябва да го развиеш и да напомпиш ръчно докато от отвора потече нафта и докато тече, трябва да го завиеш обратно.

Коментар

Естествено, нали е дизел. Не опитвай на стартер, щото само ще съсипеш акумулатора.

Коментар

Преди няколко дена смених една такава .... никакви ядове ..
                Ама не знам колко струва, защото му бях казал на клиента да че това е проблема и той си я донесе ..... аз само я смених.
                Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Информация от днес: помпата е "към" 150лв., и срок на доставка 3-4седмици......
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 17-01-11, 17:29.

Коментар

Първоначално публикуван от rumy
                    Информация от днес: помпата е "към" 150лв., и срок на доставка 3-4седмици......
                    Ау-у-у! Ами тяхната е златна с титаниево покритие и инкрустирана с диаманти. Затова струва толкова.

Сега сериозно. Поръчвай си помпата от www.paddockspares.com
                    Ако ти е много спешно, поръчай само нея, за да ти я доствят с Royal Mail и ще дойде за три работни дни.
                    Ако ще поръчваш и други неща, ще се повиши теглото на колета и ще го пратят с камион. Тогава ще чакаш около 1 седмица.

Коментар

Теч на нафта

Поздрави на всички

От известно време Диското ми понамирисваше на нафта от двигателя и вчера като го позагледах установих че ми тече от помпичката за подкачване на нафтата,бая го олива там ,само не съм сигурен дали тече от гарнитурката към блока или от самата помпа нещо,то на тая помпа има ли кво да и се скапе по принцип и то сега баш по празниците когато трябва да пътувам

Коментар

До: Теч на нафта

Аз карах с течаща помпа близо година (така го взех Диското).

Мисля, че не може да се ремонтира, сменя с нова - в Падок е евтина, а подмяната е елементарна.
                        A Land Rover would never turn up to collect an Oscar.

Коментар

И аз така, но повече от година. Преди това течеше от спукана тръба на щуцера на сондата. После смених помпата/подкачващата/ - 180-90 лв в Дару. В Падок наполовина. Колко, не помня. Сменяй и пей. А по празниците си карай. Малко повече нафта, ама кой ти гледа разхода при тая дива дефлация.
                          За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Ако поръчваш помпата от Падок, поръчай си и 2 дифтунги -olives- и 2 гайки-nuts.
                            Поздрави
                            Владо
                            Land Rover Discovery 1-300tdi

Коментар

Аз почти два месеца си карах с теч от някъде докато един ден стегнах с гаечно ключе всички тръбета по двигателя и работата заспа. Сега като не ми мирише на нафта ми е скучно.
                              Тази земя, по която тъпча сега,
                              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
                              тази земя – не е моя земя,
                              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X