Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 2.5tds - проблем с Electronic Suspension Circuit

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Range Rover 2.5tds - проблем с Electronic Suspension Circuit

Първоначално публикуван от iignatov Преглед на мнение
    няма проблеми колега днес ми дойдоха амовете и възглавниците в събота мисля да ги сменя някой ако има съвети за нещо специфично при смяната да се обажда а колегата краси също
    Toй само чете за сега,,,убеждавам го и да вземе да пише
    Аз не съм сменял ,но вече знам кой ,ще обеснява тук,
    FJ40 07 1984 VIVA TEL 0877 454448
    BJ42 04 1982
    FJ62 11 1983 skipe blago4x4
    LZ 2 BHB

Коментар

Здравейте Колеги,
      Преди малко ми се обади колегата Краси от Варна , заради все още неотстранен проблем.Пръчал си възглавница 600лв ,,,но след доставката се разбрало ,че неговите не били ДЪНЛОП а ФАЕРСТОН и сега се чуди какво да прави .С него редовно си говорим по телефона и ми е все по-трудно да го успокоявам човека.

Изкам да се опиши пътя по който се минава до отстраняването на проблемите с този вид окачване.
      BJ42 04 1982
      LZ 2 BHB

Коментар

В случая, не мисля, че има значение производителя, стига възглавницата да е с правилния каталожен номер.

А колкото до проблемите с този вид окачване:

1. Има доста изписано във форума.
        2. Има ремонтни ръководства в систематизирана информация.

Коментар

Няма страшно
          да слага Фаерстоуна, няма да има грижи. То цялата с-ма е на дънлоп, ама май не я произвеждат. А ако съдя по гумите, всичко, което е на Дънлоп е по-скъпо.
          http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
          Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

В www.ebay.co.uk има въздушни възглавници Дънлоп за 250 лири /нови/ и доставка до BG за още 50 лири. Item nom. 150089629152. Там има и други части на добри цени.

Коментар

Колега, как разбра, че не са на Дънлоп, като в офертата за продажбата пише , че са оригинални, а и един колега от Пловдив си ги е поръчал и той ми даде каталожния номер.
              Последно редактирано от Lazar; 28-01-08, 09:41. Причина: огромен шрифт!

Коментар

Колега щом съм писал че не са значи имам нещо в предвид и то е че си поръчх и монтирах такива и те са на Битпарт на дънлоп са оригиналните и доколкото знам не се произвеждат вече и цената им е много по.... от тези. А парт номера си е този защото са за този модел а не че са дънлоп.
                [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Здравейте,
                  Днес отново се върнах от Варна.......
                  Понеже имаше дни и беше само вода навсякъде по пътищата проблемът с това окачване не закъсня.Оказа се ,че датчиците са пълни с вода и този който правеше проблеми се предаде напълно.Нови има в изобилие и като сменихме двата задни и изчистихме грешката само може да очакваме следващия проблем

Датчика е конструиран така ,че да си го купиш е по лесно.Представлява SMD печатно съпротивление около 1,2 килоома делител с 2килоома съпротивление в средния извод.
                  BJ42 04 1982
                  LZ 2 BHB

Коментар

blago4x4 на мен лично ми писна да се занимавам с "умната' му система ЕАС и затова си нправих ръчно управление на клапаните и компресора и не ми пука за глупавите му датчици и авариини режими имам маллко доработки още и ще пусна тема ако ти е писнало обади се и нямаш проблеми. Поне докато не съм я пуснал сериино производство )
                    [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Iignatov, извинявам се ако задавам тъпи въпроси, но все пак съм нов член на форума ,а и отскоро си купих РР и вече имам проблеми с въздушното окачване. Не съм наясно с много от нещата, но чета по интернет и форумите. Това което предлагаш за ръчно управление на възд. възглавници какво представлява, защото четох в някои от сайтовете за ръчно възстановяване на системата за възд. възгл. която се казва М.А.R.S. Това същото нещо ли е?

Коментар

Марс върши точно същото.
                        В момента пияният гръцки народ се опитва да фокусира дългия лист със сметката, който му подава все по-изнервеният европейски сервитьор. А махмурлука тепърва предстои...

Коментар

Колега няма проблеми а относно системката незнам как е при марс но при мен е без никакви модификации по компресор въздуховоди и клапанни просто си ги управлявам вместо ЕАС-а и засега съм много доволен защото и компресора и клапаните си работят само когато ми трябват а не постоянно да вкл. и изкл. и после защо не ми бачка системата ами след толкова щтракане как да работи.

Коментар

Ако както казах в началото .....е моя автомобил аз също веднага му променям упревлението от автоматъчно на ръчно и даже имам идея за принципът да бъде като регулатора на височината на фаровете ......със зададени височини ,или с зададени налягания две по две ,но както са си решили хората ....докато спре да създава проблеми ще пиша тук за да се знае историята на една система и средствата необходими до успех.
                            P S този вариант с автоматична кутия заключва мотора и затова продължаваме до край. Между другото му сложиха и чип тунинг за 400 лв и имало голяма разлика ,като го пробвам ,ще драсна някой ред.
                            BJ42 04 1982
                            LZ 2 BHB

Коментар

Благо кажи как е чипа и каде го слагаха и не само като въвене но и разход ако може ...

Коментар

Молба за помощ проблем с EAS на Рейндж Ровър P38A

Здравейте колеги моля за спешна помощ за един приятел и колега с РР.Въздушното окачване му е влязло в авариен режим,а е в планината.Случвало ми се е и знам колко е гадно.Моля кажете как да я вдигне да се прибере.Благодаря предварително.
                                Бъдете здрави

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X