Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиционен Ленд Роувър

Не е баш така. Моя 3,5 карбуратор на бензин гореше 24 градско. Вероятно пак ще ги изгори. Чудех се в какво съм се забъркал? На газ вече е 20 л и понякога изнервям голфаджийте. Извън града 18л със скорост около 90. Ама аз така си карам.
    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Яро, благодаря , ето за това говорех и мнението на Михаил ми в много полезно.
      Тарга на мен ми попадна едно 3.9 пълен инжекцион , по характеристики го дават доста поносимо от към разход , въпреки че за града аз си имам колело и лек автомобил с газова уредба и малък разход .
      Идеята за джип е туристически разходки из страната без да се притеснявам от малко сняг , кал или стръмни баири, като мога да взема 4-5 човека с мен . Не съм състезател и не мисля че дърпането на светофара ще ми вдигне самочувствието , ако някой иска да се мери с колата ми има писти , нека да дойде там да пробваме
      Наистина си мисля за газов инжекцион , даже съм проучил цената в Русе и както отбеляза колегата Михаил в момента проучвам нещата относно данъци и застраховки
      Още веднъж благодаря за помощта ви колеги
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

От: Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Проверката показа че разликата в цената на застраховката гражданска отговорност е 2 лева в полза на дизела , а цената на данъка 60 лева в полза на дизела )

A1+

Коментар

От: Въпроси и мнения за двигателите на Рейндж Ровър и Дискавъри

Аз няма да коментирам и да давам съвети,защото съм много пристрастен,но само ще ти кажа,че когато дизеловото Диско достигне максимална скорост нашият Рейндж 3.9 още не е включил 4 скорост.
          sigpic
          Land rover lightweight-series 3
          Range Rover V8
          Range Rover Classic Vouge SE V8
          Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
            Не е баш така. Моя 3,5 карбуратор на бензин гореше 24 градско. Вероятно пак ще ги изгори. Чудех се в какво съм се забъркал? На газ вече е 20 л и понякога изнервям голфаджийте. Извън града 18л със скорост около 90. Ама аз така си карам.
            И аз съм долу горе така,но в калта подминава 50така и пита за още.
            Звука обаче не може да се замени с друг
            Георги Владимиров

Land Rover ‎Discovery 1 v8 3.5

Коментар

Така си е.
              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

От: Land Rover Discovery - 3.5l V8

Колеги , вече ми пуши празната кратуна от ровене в този форум ... и не мога да намеря тема в която да се обсъждат разликите между 3,5 (инжекцион) и 3,9 двигателите на Дискавъри . Всяка помощ ме задължава да черпя с бири и кебапчета

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от RUDECANCEL Преглед на мнение
                  ....... разликите между 3,5 (инжекцион) и 3,9 двигателите на Дискавъри .........
                  Почти няма разлика. Само .......60 коня. Ъъъъъъъъъъ ..... и разликата между карбъратор и инежекцион. Туйто.
                  За жалост продадох старото муле след 12 годишна езда. Утехата е, че отива при ловец.

Коментар

Разликата...3.9 е по- нов , ако това има значение. Но за коли над 10 годишна възраст не мисля, че е определящо.
                    Аз бих казал: Качи се покарай малко и ще усетиш коя е твоята кола.
                    Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev
                      Разликата...3.9 е по- нов , ако това има значение. Но за коли над 10 годишна възраст не мисля, че е определящо.
                      Аз бих казал: Качи се покарай малко и ще усетиш коя е твоята кола.

Нямам възможност да ги пробвам и двата .
                      Питах , защото ми казаха , че 3,9 правел проблеми с гарнитурите и затова 3,5 бил по надежден. Аз никъде не можах да намеря писано такова нещо и за това питах

A1+

Коментар

Всички правят проблеми с гарнитурите, но зависи кои. От 4.0 нагоре се слагат на главите едни композитни гарнитури които при прегряване дават малко фира.
                        На 3.5 и 3.9 се слагат листови метални. На всички осмаци им страдат основно 2 звена и в последствие 3. Или ангренажната верига се отпуска в следствие на износване,
                        разпределителния вал се износва и колата започва да губи мощност. Износват се хидравлични повдигачи в следствие на износения вал. Като се износят последните ... в маслената система
                        започват да се носят микро частици които износват кобиличките. Та за това хората казват че е хубаво да си проверите разпределенителния вал. Тъй като това не е лесно, се дава съвет
                        да се свалят капаците на клапаните и да се гледа цвета. Ако е при покупка -да се отвори капачката на маслото и да се гелда вътре какъв е цвета. АКо е чисто- СУПЕР, ако е леко кафяво- двигателя е работил, и се нуждае от смяна на масло. Ако е черно но без налепи- може и да е добре; ако е черен с налепи- нуждае се от отваряне почти задължително.
                        Друго което трябва да се провери е как изглеждат свещите. Вадят се свещите и се гледа цвета им. Трябва да е шоколадов- светло шоколадов. Ако са черни и мазни - не е добре.
                        Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Това звучи полезно. На какъв пробег се препоръчва смяна на веригата?
                          Само моториста знае защо кучето си показва главата през прозореца.

Коментар

Първоначално публикуван от SIMOCOREX
                            Всички правят проблеми с гарнитурите, но зависи кои. От 4.0 нагоре се слагат на главите едни композитни гарнитури които при прегряване дават малко фира.
                            На 3.5 и 3.9 се слагат листови метални. На всички осмаци им страдат основно 2 звена и в последствие 3. Или ангренажната верига се отпуска в следствие на износване,
                            разпределителния вал се износва и колата започва да губи мощност. Износват се хидравлични повдигачи в следствие на износения вал. Като се износят последните ... в маслената система
                            започват да се носят микро частици които износват кобиличките. Та за това хората казват че е хубаво да си проверите разпределенителния вал. Тъй като това не е лесно, се дава съвет
                            да се свалят капаците на клапаните и да се гледа цвета. Ако е при покупка -да се отвори капачката на маслото и да се гелда вътре какъв е цвета. АКо е чисто- СУПЕР, ако е леко кафяво- двигателя е работил, и се нуждае от смяна на масло. Ако е черно но без налепи- може и да е добре; ако е черен с налепи- нуждае се от отваряне почти задължително.
                            Друго което трябва да се провери е как изглеждат свещите. Вадят се свещите и се гледа цвета им. Трябва да е шоколадов- светло шоколадов. Ако са черни и мазни - не е добре.
                            Благодаря Ето този пост се записва и разпечатва
                            Дано някой ден се срещне че да се реванширам

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от c_gul Преглед на мнение
                              Почти няма разлика. Само .......60 коня. Ъъъъъъъъъъ ..... и разликата между карбъратор и инежекцион. Туйто.
                              3,5 ЕFI-162 к.с(различните степени на сгъстяване променят с някоя и друга конска сила).
                              3,9 EFI-182 к.с.

3,9 определено е по-добрия мотор.
                              3,5 също не е лош.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от grgeorgiev Преглед на мнение
                                Това звучи полезно. На какъв пробег се препоръчва смяна на веригата?
                                Препоръчва се честата смяна на маслото. Иначе казват че за около 80-120 к мили си е за смяна барабар с разпределителния вал и повдигачите.
                                Има и шанс и да е читаво всичко но си иска отваряне. казват също че не може да се установи по вървенето. Бавно и плавно спада мощността.
                                Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X