Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Range Rover 3.9 v8 малко джокер за подредбата на кабелите на делкото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Range Rover 3.9 v8 малко джокер за подредбата на кабелите на делкото

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
    Няма как да са чисто нови , защото съм ги купувал 2006г.
    Не съм убеден, че е 24 шлицова, но е възможно. По спомен беше 24 към каретата и 10 към диференциалите.
    Ако решиш да я правиш обади се. Тази кола е уникална и на малко километри.
    Мисълта та ми беше че са като нови не съм им гледал дота , а и човека от когото я взех твърдеше чегие слагал той. Но нещо страшно се е случило с инсталацията на колата , рязано слагано . А какво имаш предвид с уникална . Поздрави

Коментар

Исталацията на мотора е от Дискавъри и затова е по-къса. Неговата е на моята бивша бегачка заедно с аспуха. Но мотора пак си беше силен преди да я продам.
      Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Аз съм с обикновена газова и за сега никакви проблеми.
        Газовата е монтирана в Италия.

Коментар

Колега два три Ровъра с в8 мотори препускат из Русенските улици . А колегите които са ти казали , че става само с газов инжекцион са прави за себе си , защото утре вдругиден като гръмне с нормалната газ и като ти потроши дебитомери въздушни пътища и филтри ще ги обвиниш че не са ти обяснили както трябва и ако са ти казали какво ще стане ти си шял да вземеш друго решение ! Това съм го гледал с очите си безброй пъти и ти го казвам без никакви лоши чувства А за ставането да става но има доста условности това да стане както трябва и една от които е да се изхвърлят кабелите от ЗИЛ да се заменят с качествени такива , но за Ровър А според мен не само тях ами цялата запалителна система трябва да бъде прегледана и при нужда заменени болните компоненти и ше е добре да не се ползват за донори социалистическите товарни машини
          2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
          ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Кабелите от ЗиЛ ги сложих като алтернативно решение за момента чакам доставка от София . Че в Русе ми обявиха цена . Не знам и не сам виждал в Русе много такива автомобили ако може с някои да се срещна и да обменим мнения . Благодаря

Коментар

Най добрия вариант е да те срещнем с Джиджо , неговия РР е машина която си заслужава да се види не само заради газовата уредба . Но нека се завърне защото в момента не е в страната
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Преди 2-3 седмици този джип беше на един приятел от Лом, а преди това на Руси От Елвис ли го купи?
                sigpic

Коментар

Честита нова година на всички . Да от Елвис го взех . Имам един проблем ,сутрин в студеното пали трудно някакви мнения ? Като запали след това няма проблем пали от четвърт .

Коментар

"Зилчето" със сигурност има история ,като чета по горните постове.Хубаво е да поразучиш...
                    За студеното палене има доста фактори за съжаление и не може да се отговори еднозначно.
                    3,9 понася обикновена газова уредба и с малко дотамъняване работи доста добре.Разхода "приличен".Естествено с ГИ има по-малко проблеми,но не е панацея.При газаджиите нямаш работа обаче
                    От тези джипки,които поддържам на Неделчо е такъв мотора с обикнована газ и работи чудесно,но след основен ремонт.
                    Мога да му издиря телефона,ако искаш подробности.Честита Нова Година и поздрави за ентусиазма!
                    Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                    Disco 1 бекъп
                    Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Това което знам за тази кола е че е на малко километри , а иначе двигателя работи чудесно . Проблема с трудното палене взе да го прави сега като застудя и не беше палена към 20 дена. И благодаря за ентусиазма но звука от този двигател ми изпълва душата . А за газаджиите сам ги отписал отдавна всичко ще се прави с помощ от приятел . Поне като си чупа главата да я чупа сам , и никого да не псувам.

Коментар

Така е най-правилно,че иначе инвестицията става космическа.Като се сетиш за голямата влага в момента и високите за сезона амплитудни разлики в температурата,най-вероятно проблема ти е в конденза ...запалителната система отново
                        Honda HR-V основно мпс Мухарски клуб "Стримерите" - Русе
                        Disco 1 бекъп
                        Disco 1 (5см.lift) бекъп на бекъпа

Коментар

Капачката е нова , свещи , кондензатора също . Но все още сам с кабелите от ЗИЛ , съмнявам се те да оказват влияние . Съмнявам се в горивната система.

Коментар

Уточни какво имаш в предвид под трудно палене? Може да имаш не точна представа за този двигател. Може да има проблем и с акумулатора.
                            При мен като не е пален 1,2 месеца пали след 5-6 завъртания на стартера и леко подаване на газ. Ако не подавам леко газ много по трудно става. Трябва да му хванеш цаката
                            sigpic

Коментар

Акумулатора е добре , върти като луд . Припалва но сякаш се чуди кои цилиндър да подхване , и наистина става по лесно с припомпване на газта . Мисля си дали с една добавка за промиване на инжекцията няма да има някакъв ефект надявам се към подобрение

Коментар

Чувал съм, че дюзите се запушват, но аз не съм имал такъв проблем. Но винаги съм го карал с добавки. Може наистина да пробваш с добавки в горивото.
                                Може пак да прегледаш и кабелите на дистрибутора дали са подредени правилно, че аз много време карах с разменени 2 кабела, без да разбера.
                                sigpic

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X