Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RANGE ROVER 2.5 DSE не иска да завърти стартера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: RANGE ROVER 2.5 DSE не иска да завърти стартера

Колега андро 160 моите перипетии идват от пишман майсторите на които попадам понеже бъкел не разбирам от ремонти.Но пък очевидно и така ще се науча.Благодаря на момчетата от WILD ROVERS за радиатора който ми продадоха.Ще спомена само че в Русе ми искаха между 890 и 1400лв и то с отстъпката.А колегите от Търново ми го продадоха за 373 лв.Има ли смисъл да коментирам русенските тарикати.Сега имам кофти проблеееем.от двата маркуча за охлаждане на ск кутия ми тече нещо като пресечено масло,като боза е.Моля ако някой му идва на акъла да сподели що за чудо е това и как да се преборя с него

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
      Сега имам кофти проблеееем.от двата маркуча за охлаждане на ск кутия ми тече нещо като пресечено масло,като боза е.Моля ако някой му идва на акъла да сподели що за чудо е това и как да се преборя с него
      Еми така....

Държи се на 6 болта.Не го карай така да не се разнесе по цялата система!Ако пък се е разнесло,лошо.Трябва да промиеш цялата кутия,а тя се промива с ново масло.Сега обаче като се замисля,от къде аджеба се е намърдала тази вода вътре?Единият вариант е през отдушника,другия е през радиатора.

Коментар

Дай боже да е през радиатора тъй като го смених хохох.Аз така и така ще сменям маслото на двигателя ще ги накарам в сервиза да ми промият и СК и да ми я напълнят.

Коментар

Чудя се да се пробвам ли сам да се справя ама чак не ми идва на акъла как точно ше стане промивката че и с какво масло да я промия,че и през радиатора трябва да мине промивката (((

Коментар

Чудя се да се пробвам ли сам да се справя ама чак не ми идва на акъла как точно ше стане промивката че и с какво масло да я промия,че и през радиатора трябва да мине промивката (((
            Нали охлаждането минаваше на стария през водния радиатор,а на новия нямаш охлаждане,как си реши проблема?

Коментар

Купих си чисто нов от WILD ROVERS накрая.Вече никакви автоморги-това са мойте хора.Новите радиатори вече всички са със изводи за охлаждането на СК и ако не ти требе си го запушваш ;-)))Че и отидох да ги вида на място.Ехеееееее кви чукърлаци ама няколко ДЕФЕНДЪРА паркирани там.Много готини бееееееее

Коментар

Купих си чисто нов от WILD ROVERS накрая.Вече никакви автоморги-това са мойте хора.Новите радиатори вече всички са със изводи за охлаждането на СК и ако не ти требе си го запушваш ;-)))
                Това вече е друг въпрос.Относно промиването,АСК се промива със същото масло с което работи и с никакво друго.Друг е въпроса,че от пробката можеш да източиш около 6 литра а цялата система събира над 9.Как точно ще стане пълно промиване хал хабер си нямам.При мен беше лесно,всичко на земята и готово.

Коментар

Аз съм с ръчка и ми дават че събира 2,7л. бъркаш масло за скоростна кутия с двигателното масло.
                  Двигателното е 9,5л
                  Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 06-09-12, 09:02.

Коментар

чек бе аз съм с ръчка и ми дават че събира 2,7л.бъркаш масло за скоростна кутия с двигателното масло.двигателното е 9,5л
                    Сигурен ли си? Що ли си мисля, че го бъркаш с разпределителната кутия?
                    По спомен няма значение ръчка или автомат събираше колкото двигателя ~10л.
                    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Ей хора не ме шашкайтеееееее-2,7л ако е празна СК http://landrover.workshop-manuals.co...dex.php?id=144 на автоматичната е 9,7 )))

Коментар

Аз съм с ръчка и ми дават че събира 2,7л. бъркаш масло за скоростна кутия с двигателното масло.
                        Двигателното е 9,5л
                        При това положение си"пей сърце".Пълниш масло,караш малко и сменяш.Автомата доста изпразва джобовете.

Коментар

Джиджо ново 20.Охлаждането било за раздатъчната кутия.Така поне ми казаха в сервиза до ОМВ Дружба.Обаче тия и те пишман майстори излязоха-неможаха да ми развият пробката на раздатката и ги добъзя да я напънат и се отказаха.Направо щях да припадна хахах

Коментар

Такааааа маслата сменени но джипа почна да загряваааааааа.Мъчи се да прегрява дори и като работи на място.Маркучите са горещи и относително твърди.Възможно ли е да не съм обезвъздушил новия радиатор въпреки че събра около 10л?Освен това перката на виското мога да я спра с ръка когато джипа е почти прегрял.Освен това ми е разкачен датчика за температурата на двигателя.Дали затова не ми се включва виското-заради грешно подавани данни ?Моля ако някой му дойдат идеи да сподели че от дни съм омазан в масла и антифризи

Коментар

Джиджо ново 20.Охлаждането било за раздатъчната кутия.
                              За пръв път чувам за охлаждане на раздатката.Колкото до пробката,напъване му е майката,и без това нямаш друг избор.
                              Такааааа маслата сменени но джипа почна да загряваааааааа.Мъчи се да прегрява дори и като работи на място.Маркучите са горещи и относително твърди.Възможно ли е да не съм обезвъздушил новия радиатор въпреки че събра около 10л?Освен това перката на виското мога да я спра с ръка когато джипа е почти прегрял.Освен това ми е разкачен датчика за температурата на двигателя.Дали затова не ми се включва виското-заради грешно подавани данни ?Моля ако някой му дойдат идеи да сподели че от дни съм омазан в масла и антифризи
                              Виското до колкото знам не взема сигнал от никъде.Най добре дигни джипа от страната на казанчето,визуално да стане по-нависоко и го запали.По този начин най-лесно се обезвъздушава.

Коментар

Ами наистина не е на раздатката понеже не бяха нейните пробки а на следващите по реда си .Много се притесних за загряването а и на място също го прави като работи.Парното ми е перфектно от което съдя че не е термостат.Твърдоста на маркучите ме притеснява,че не зная колко трябва да са твърди.Може и от налягането да ми се е нацепил радиатора,такъв случай са имали от WILD ROVERS.3 радиатора напукал клиент докато разбере че е глава хахах.Тая перка на виското защо я спирам с ръка.Хиляди въпроси без отговор !!!! А и сега не съм сложил антифриз а чиста водичка !!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X