Обява

Свий
Няма добавени обяви.

RANGE ROVER 2.5 DSE не иска да завърти стартера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• RANGE ROVER 2.5 DSE не иска да завърти стартера

Здравейте колеги от 2 седмици насам джипа ми ми прави номера.От време на време не иска да завърти стартера въобще.Дори и не се помъчва даже.Ток има,като ме дръпнат пали веднага.Имал ли е някой такъв проблем моля да сподели.Че ме е страх да тръгна на път .Дали ми се губи маса или.................... знам ли вече.Че и като индианец гледам и не виждам дей тоз стартер

От: RANGE ROVER 2.5 DSE не иска да завърти стартера

Погледни покрай щеката за маслото на скоростите и ще го видиш
    За да си най-сигурен го закарай дето правят стартери и алтернатори и виж какво ще ти кажат.
    Мен ми е правил мизерии, но само в големите студове.
    Поздрави
    "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Бавареца ми имаше същия проблем. Не искаше да завърти. Майсторчето го удари леко с чука докато се опитвах да го стартирам и запали. Каза че са втулките. Смени ги и вече няма проблем. Ако искаш пробвай така.

Коментар

Колко е напрежението на акумулатора, докато се опитва да върти стартера? И преди това?

Коментар

Аз имах точно същия проблем на Г-класата,оказа се включватела(бубинката)на стартера,сменя се за минута,купих я от косера за 25 лв.,играчката беше свалянето и качването на стартера

Коментар

Най вероятно втулки на стартера но, му направи една пълна профилактика да ти е мирна главата през зимата.А щом даже не го знаеш къде е карай в сервиз!
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Когато се износи плюсовата четка на стартера го прави същия мурафет и като го чукнеш четката мърда леко и опира в колектора и така завърта , но след време спира и има опасност да нагори колектора (като моя, Джаксан знае как все го чуках да запали) и хвърляш и ротор .Без сваляне няма да мине , има два варианта на твоята повреда 1.Лоша връзка на кабелите с бубината (клеясали или замърсени) това е най лекото и можеш да почнеш от него и да замериш тънкия кабел дали дава ток при завъртян ключ за запалване, ако няма ток там ,или кабела е прекъснат или клемореда е здал багажа 2.Четки на стартера ,и те не са болка за умералка .Бубината я изключвам като вариант защото казваш че от време на време не иска да завърти(тя или работи или не,средно положение няма) ,но ако се мъчи с зор да върти тогава вече са втулки , за сега по твоите обяснения не са те.Аз залагам 90% за износени четки и 9% за клеморед и лоша връзка и 1% Други изненади
              Теч?! Какъв теч? Това под колата е просто потта на всички коне под капака!

Коментар

Благодаря колеги но се оказа хлабава връзка плюс ли минус ли не видях.Затегнах кабела на стартера и съм 6.Сега обаче друг проблем-от известно време ми загрява повечко и като погледнах ми се цепи пластмасата на радиатора.Сега се пробвам да го залепя отгоре ама не ми се вярва да стане.Ако някой има за продажба радиатор нека пише моля,че само за пластмасата ми искат 200лв с труда по поставянето и

Коментар

Значи си се вписал в 9% Минал си метър.За радиатора ,знам че ги отремонтират в Сливен ама не е никак евтино ,ако е за друга марка ,има много евтини нови ,ама за тези енгелизги изтории се съмнявам , но не е проблем да попитам утре (ако не забравя де)

Коментар

Е колко му е да се разходя до Карнобат.А междувпрочем имам съмнение че радиатора е като на БМВ 2,5 tds.А БМВ-та такива бол )))

Коментар

До колкото знам ,по новите модели на ровъра са с двигател на бмв х5 ,даже и доста от частите са едентични с хикса ,това ми е споделено от един приятел с сервиз ,виж измери го и ако си пасва и на изходите на маркучите ,направо слагай без да се замисляш .А между другото пиши и годината на производство , да питам за цена на новия ,че не съм запознат много с моделите и модификации на ровърите

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                        Е колко му е да се разходя до Карнобат.А междувпрочем имам съмнение че радиатора е като на БМВ 2,5 tds.А БМВ-та такива бол )))
                        Колега какво разбираш под ти позагрява, стига ли до червения сектор или не? Все пак в Русе беше 42 градуса на сянка и дори на място може да ти дигне темп малко.

Коментар

Първоначално публикуван от stefan_top Преглед на мнение
                          Благодаря колеги но се оказа хлабава връзка плюс ли минус ли не видях.Затегнах кабела на стартера и съм 6.Сега обаче друг проблем-от известно време ми загрява повечко и като погледнах ми се цепи пластмасата на радиатора.Сега се пробвам да го залепя отгоре ама не ми се вярва да стане.Ако някой има за продажба радиатор нека пише моля,че само за пластмасата ми искат 200лв с труда по поставянето и
                          Щом е започнал да цепи пластмасата, сваляй и сменяй с нов. Някога бях пускал тема по този случей със снимки.
                          След като свалите радиатора, вижте състоянието на водната помпа и направете едно хубаво промиване на блока.
                          След това внимавайте с обезвъздушаването, че си малко капризен.
                          Поздрави и успех
                          "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Колеги взех си радиатор но се оказа че е различен.на моя има 2 допълнителни изхода в долната част които охлаждат може би ск кутия а новия ми ги няма.Маркучите които излизат от там са за високо налягане-завити с резба а не като горните със скоби.кажете не мога ли да приспособя новия радиатор някак че много кофти се получи ((((

Коментар

Няма невъзможни работи - примерно - монтираш новия само на водата и допълнително монтираш друг за скоростите.
                              Нещо оставам с впечатление, че стандартните ремонти при теб се превръщат в "одисеи"!?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X