Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Може ли бензинов двигател да стане сигурен колкото дизелов?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Може ли бензинов двигател да стане сигурен колкото дизелов?

След последните няколко дни темата отново е актуална. Някой може ли да направи няколко снимки на това как е решил проблема със делкото. защото при мен нещата стоят така колата е правена за Арабите и се кара само като не вали.

Коментар

Можеш да приложиш руската методика: смених всичко и запали.

Сменяй всичко по високото напрежение.

Коментар

Първоначално публикуван от stanislav13 Преглед на мнение
        След последните няколко дни темата отново е актуална. Някой може ли да направи няколко снимки на това как е решил проблема със делкото. защото при мен нещата стоят така колата е правена за Арабите и се кара само като не вали.
        Я, Тойота-джия изрови темата.Аз я пуснах като давах за пример делкото на Тойота.Ти нямаш ли въпросните щуцери по делкото?Ако можеш го снимай!

Коментар

Сменил съм Дит.Капачка,палец,кабели,свещи, чакам само колегата 75 turbodelta да прати снимки на неговата капачка и ще сменям и релето. Днес за малко да остана по средата на една локва ,водата беше над гумите .Движех се много бавно ,оборотите взеха да стават неустойчиви ,центровката и тя /а пък аз да си мисля че ботушите са по ниски от водата/.Добре че бях напръскал де що има ток със електроизолатор на Мотип че се закрепиха някак нещата и бавно бавно се излузих из локвата пред погледите на кибиците.А пък бях излязъл за хляб и мляко от магазина ама не издържах.

Имам отдушник на капачката пробвал съм да карам и с маркуч и без все тая.Като види вода и почва да хълца арабката.Тая черната капачка я махам и на неин място нахлузвам маркуч. На едната капачка маркуча е 5мм ,а другата която имам е 8 мм.
          Прикачени файлове
          Последно редактирано от stanislav13; 28-05-12, 23:14.

Коментар

Сега пстава да смениш и бобина, и токувиж всичко си дошло на мястото. Ако искаш да си сигурен че е това - чаша вода от локвата пред блока, палиш, отваряш капака, и поливаш едно по едно местата, в които се съмняваш, но начело с бобината, понеже има навика да прави тия неща.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Станиславе моята капачка изглежда като тази кафявата която си показал . Мое мнение понеже спомена , че бобината ти е руска като за начало я смени с някоя по надеждна нискоомна бобина от реномиран производител и не е за подценяване идеята на Спарки за поливане на дадени компоненти .Аз никога не съм прекъсвал по локви единственото подобрение което съм направил е защитна пластмасова капачка от мерцедес върху бобината !Ето и снимка на делкото Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Снимка0393.jpg
Прегледи:2
Размер:97.1 КБ
ID:5379320
              2012 GL350 Bluetec & 2012 Audi A6 Quattro 3.0T & 2013 Audi S6 Quattro 4.0 Biturbo
              ex-Toyota Land Cruiser FZJ-80 Triple Locked 4.5EFI 1FZ-FE petrol/lpg

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                Ей момци,недейте да пишите по-късни доби,че вижде на къде отиват работите.Темата е за сигурноста на бензина,на там на където я отвяхте ще ни трябват презервативи и една сюрия булки.
                И гумени ръкавици !
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от 75 turbodelta Преглед на мнение
                  Станиславе моята капачка изглежда като тази кафявата която си показал . Мое мнение понеже спомена , че бобината ти е руска като за начало я смени с някоя по надеждна нискоомна бобина от реномиран производител и не е за подценяване идеята на Спарки за поливане на дадени компоненти .Аз никога не съм прекъсвал по локви единственото подобрение което съм направил е защитна пластмасова капачка от мерцедес върху бобината !Ето и снимка на делкото
                  Интересното е, че тези методи със поливането съм ги пробвал,поливал съм ги на светло, след това вечерта за да видя дали някъде не прескача искра и от никъде нищо.Работи си нормално , прекарвал съм кабелите през пръстите на гумена ръкавица и след това съм завивал делкото, бубината съм я слагал в пластмасова бутилка да не се мокри,но като мина през локва и пак старата песен. А се вижда ,че бубината е суха не е намокрена ,а прекъсва.Може ли да губя маса от някъде и за това да прекъсва като мина през повече вода.
                  Прикачени файлове

Коментар

Това е защото си ги поливал с вода от чЪшмата, а не от гьола пред блока.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: Може ли бензинов двигател да стане сигурен колкото дизелов?

Вентилаторът разпрашава водата и я завира на неподозирани места.
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

От: Re: Може ли бензинов двигател да стане сигурен колкото дизелов?

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
                        Вентилаторът разпрашава водата и я завира на неподозирани места.
                        Мда, а делкото е разположено много "удобно" за тая работа, доколкото виждам от снимката.

Коментар

На гранда ми има една гумена капачка на капака на делкото и нищо повече. Газил съм в локви и рекички, не съм имал проблеми с прекъсвания, хем оная железната перка отпред прави всичко под капака като в съдомиялна.
                          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
                            На гранда ми има една гумена капачка на капака на делкото и нищо повече. Газил съм в локви и рекички, не съм имал проблеми с прекъсвания, хем оная железната перка отпред прави всичко под капака като в съдомиялна.
                            И аз това щях да питам, нямаше ли едни такива гумени/силиконови "капачки" за дистрибуторните капачки и накрайниците на кабелите на свещите?
                            Почти съм сигурен, че съм виждал за осмака на Ленд Роувър.
                            "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Има, ама са специфични за всеки автомобил. Някога продаваха и жълти силиконови кабели в комплект с универсална такава капачка, но файдата беше нулева. Делкото трябва да работи и без такава капачка. Просто трябва да се види от къде влиза влага.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X