Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи 4Х4 режима при FreeLander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Как работи 4Х4 режима при FreeLander

Emanuilis, няма защо , радвам с екао съм помогнал с нещо, просто маслата с аадски важни, диференцилите са скъпи, изобщо наглеждаи си го честичко и си го караи, само с антифриз. Още едно подсказване, повечето аксесоари з аподръжка , можеш да ги намерисх и в магазините на Оустин Ровър Партс . Но смао аксесоари !

Коментар

Първоначално публикуван от Sunshines Преглед на мнение
      Emanuilis, извинявай, че до сега спах,можех да ти спестя доста ненужна информАЦИЯ. Имам Фрилендър от година и половина кажи-речи. Сменял съм както съединител, така и висящи лагери на кардана. Имам голям опит с него и на поледици и хлузгави пътища. Колегите до сега ти говориха за виско,проценти и т.н., аз ще ти го кажа както е . Да ме извиняват, но Фрилендъра си е full time 4x4 и не го казвам, защото смятам, че е прекрасен паркетник, а защото вече до болка го опознах в сервиза )). Ето и доказателства. Свалял съм кардана,защото ми виеха висящителагери, ама много. След като го махнах карах 3-4 дни без кардан. АКо ти кажа колко пъргава става. Върти гуми,чак тракшън контрола не може да му смогне. А разхода ми падна смао с 0,5 литра. И другото, дали щяха постоянно да ми вият тези лагери , ако колата е с предно през времето, в което не е затормозена от към терен?Нали, ако е с предно кардана изобщо няма да предава въртящ момент отзад? Какво ще кажат по този случаи колегите? Карали ли сте същия без кардан ??? Вярвам, че все пак колегите са прави, но в много малки изключения. И другото, което ще допълня. Жали му съединителя, както и си провери маслата на диференциалите и скоростната кутия, направо ги сменяй, че аз позакъснях и имаше малко стужки на предния !!!
      Никаде в тази тема не видях мнение че Фриландъра не е ФулТайм.
      Така че какво спестяваш на колегата не ми е ясно.
      Точно обратното. Объркваш понятията още повече защото в случая процентите за разпределяне на въртящия момент са от огромно значение.
      Доказателството което даваш че е ФулТйм защото си го карал без заден кардан е точно доказателство че не е ФулТайм.
      ФулТайма има освободен междуосов диференциал. Махнеш ли единия кардан не може да мръдне. Освен в случаите когото в ПАРАЛЕЛ на този диф има нещо което да ограничава насочването на целия въртящ момент към единия мост, като виско муфа или многодисков съединител. Тогава без един кардан може и да направи метър два.
      При Фриландъра случая изобщо не е такъв. Няма междуосов диф, камоли виско муфа в паралел.
      Фриландера е с пасивен On Demand. Силата към задния мост минава ПРЕЗ виско муфа която има относително еднаква степен на преплъзване. И въпроса колко процента минават през нея е много резонен.
      Колко сила минава през съединителя когато е натиснат на половина?
      Колкото вятър можеш да направиш с мрежа.
      Последно редактирано от kinex; 14-01-08, 19:34. Причина: неточност

Коментар

При внимателен прочит на изказванията по темата мисля, че няма да има човек на който да не му стане ясен принципа на on demand пре Free. На мен ми звучи много приятно опростен и напълно достатъчен за нуждите за които е направена колата - ето и аз придобих самочувствие за да изкажа собствено мнение
        Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
        „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
        LZ1EMS

Коментар

Малко уточнение че горния ми пост май не е много ясен.

Ако системите 4х4 се делят на два вида, фултайм и парттайм то определено Фриландера е фултайм.
          Да ама те отдавна не са два а три вида защото On Demand си е отделен вид. Даже си има и подвидове.
          И въпреки че в някъв тъп сайт с .ru пишеше че On Demand е автоматизиран ПартТайм всички производители го определят като Фултайм.
          Никаква временна употреба няма в On Demand

Коментар

Ето Ви линкове към страници на английски и руски език, в които са описани всички 4х4 системи и принципът им на работа.

Коментар

А може ли някой да каже нещо и за РР Р38А 97-принцип на 4х4 не е автоматик,благодаря предварително.
              Бъдете здрави

Коментар

До stanimirbg:
                Колега РР "Р38А" е пълен 4х4 с междинен диференциал. Аз си взех такъв миналата година - 98, а се насочих към този модел именно заради това. От личен опит знам, че в сняг и кал винаги има по едно колело от предния и задния мост минимум които се въртят постоянно.При по късните модели от 1999 нататъка има и тракшън контрол който допринася за равномерното разпределяне на въртящия момент към всички колелета чрез АВS -а. Някои от по старите модели също се предлагат с тракшън към задният мост, но опционално.
                Между другото Lazar точно преди теб е дал линк на руски и английски за различните системи 4х4. Там пише и за РР.

Коментар

И аз го потвърждавам тази зима го тествах както пише по книгите и съм много доволен
                  [SIGPIC][/SIGPIC]Нека да не бъркаме "хубавите" пътища в България със самолетни писти. Колеги карайте бавно нека се виждаме по-често.:cool::D

Коментар

Благодаря за отговора.Просто ми беше интересно на какъв принцип му е раздатката,понеже при скорост от 140км имам една вибрация и незнам от къде е.Сменях карета на предния кардан защота се бяха разбили от тази вибрация,докато бях без него един ден я нямаше.Когато върнах кардана (отремонтиран и балансиран ),вибрацията пак се появи и така си карам.
                    Та помислих си да не би проблема да е в раздатката?
                    Бъдете здрави

Коментар

Темата е за 4x4 режима на Freelander. Така че ти потърси проблема си по теми за РР и може би ще ти отговори някой. А може и да се е раисквал вече такъв проблем. Потъси и прочети повече!
                      [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

От: Как работи 4Х4 режима при FreeLander

Здравейте,
                        При включване на ТС и системата за спускане под наклон се чува едно чаткане.
                        От какво може да е това?

Съобщение от модератор:
                        Моля, напишете си в профила от къде сте.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-02-11, 19:38.

Коментар

То не че има как, но опитай се малко по-точно да опишеш това чаткане, постоянно ли е , само като го включиш ли, откъде се чува.... Със сигурност при работата и на двете се чува специфичен звук от абс-а, при спускането да не натискаш спирачка?
                          Последно редактирано от kekek; 26-02-11, 22:52. Причина: куц правописец
                          VW Touareg, Honda CBF 1000 ABS, NissanTerrano 33" , RIB390 20hp

Коментар

Според мен това е звук при буксуване, което се чуваше и при мен преди да сваля кардана Нещо като рррррррр при боксуване ли е ??
                            [U][I]Land Rover Freelander 2.0 D [/I][/U]

Коментар

Това е самият TC - когато сработва (приплъзване на колело) се чува този звук.
                              Chevrolet Aveo, 1.2 - 4 х 4, почти
                              „Ако Дракула беше веган, щеше да се казва - Брокула..."
                              LZ1EMS

Коментар

Първоначално публикуван от emanuilis Преглед на мнение
                                Това е самият TC - когато сработва (приплъзване на колело) се чува този звук.
                                Да точно това е деиствието на TC когато боксуват колелата.Аз забелязах че продължителната му употреба натоварва доста спирачките - дисковете доста се загряват но като цяло е полезен в съчетанието с мувата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X