Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как работи 4Х4 режима при FreeLander

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Не знам за колко години, това са тайни знания за метеоролози, Волф и Дитц. Колко сняг, колко сол ... В Питер изгниват за три години, вярно там е несравнимо по-влажно от София.

Коментар

Въпрос за LR Freelander - full time 4x4 ли е?

Искам да попитам,Фрееландера Фулл Тайм ли е . Не мога да преценя когата го напъна предните въртят а задните не , а понякога и обратно ???
      Някой ако знае ще съм му много благодарен.

Коментар

фултайм е, а въртят когато си искат щото 4х4 ти е през ABS-a когато прецени тогава зацепва, а не когато ти искаш.
        no signature no problems

Коментар

Това не е много хубаво щото може да се подведе някой път .

Коментар

Повече е на предно-т.е. Предното е 100% винаги а задното е през вискомуфа на кардана, която осигурява въртящ момент до определена стойност и позволява приплъзването на предния спрямо задния мост в завоите по асфалт.
            http://www.agentura.ru/specnaz/gru/spezi_1.jpg
            Lancia Kappa TDS (такъв...италиянски петак) / Land-Rover 88 Series 3 FFR, 2.25Petrol

Коментар

Първоначално публикуван от Asen - Dezki
              Повече е на предно-т.е. Предното е 100% винаги а задното е през вискомуфа на кардана, която осигурява въртящ момент до определена стойност и позволява приплъзването на предния спрямо задния мост в завоите по асфалт.
              А знаеш ли дали има междинен диф.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                фултайм е, а въртят когато си искат щото 4х4 ти е през ABS-a когато прецени тогава зацепва, а не когато ти искаш.
                Пълни глупости.АБС-а няма нищо общо със зацепването.Това го прави тракшънконтрола в следствие на вискосъединител(поне при мен е така).Но АБС-а участва само когато се спира.
                Renault Scenic RX4 2.0 16V 140hp

Коментар

Първоначално публикуван от Bobkata
                  Пълни глупости.АБС-а няма нищо общо със зацепването.Това го прави тракшънконтрола в следствие на вискосъединител(поне при мен е така).Но АБС-а участва само когато се спира.
                  Мм, май не си прав. Тракшън контрола действа като прихване боксуващото колело (с ABS-a) за да прехвърли към другото от същия мост.

Коментар

Егати "толерантния" форум.

Коментар

В момента не мога да взема нито една от страните защото все още не съм наясно със тази цялата бъркотия (Виско Муфа , Тракшън Контрол ,.... и тем подобни).

Коментар

Аз казвам как е при моята,защото съм разучил действието.На Ровъра може и да е малко по-различно.Самия АБС не действа,само датчиците които пращат сигнал кога колелото боксува.Но според мен едно е да дойства 1 датчик,друго е да действа целия АБС.

Коментар

При мен когато пробуксува предно колело,въртящия момент се прехвърля към задния мост,а не към съседното колело.

Коментар

Порови се малко във форума,много се изписа за тази система(еле па Я колко изписах ).Но с две думи:постоянно 4х4,с водещо предно и виско-съединител(на кардана),без раздатка(бавни нЕма,ама не му и трЕбват ),с ABS и ТС,система за спускане.Много готино SUV-че.
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

При мен когато пробуксува предно колело,въртящия момент се прехвърля към задния мост,а не към съседното колело.
                              На теб системата ти е Японска,на Нисан.И Хонда я ползва(а твърдят че е тяхна разработка).Фрийлендъра няма нищо общо,съвсем различно е...
                              0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Дано да си го карам дълго . На пътя и извън него .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X