Само да кажа, че никак не е лошо от време на време да се преглежда спирачната система, на мен ония ден почна да ми дрънчи нещо на задно дясно колело, свалям колелото какво да видя- накладката ми опраля в диска. Няма какво да я държи тъй като спирачния апарат се е износил от вътрешна страна и сега трябва да купувам нов.
.......Сутрин след тръгване, при първото натискане на педала на спирачките, същият пропада до около 1/2 от хода докато се задействат спирачките. При следващите натискания има нормален свободен ход от около 2 или 3 см. ...............свободен ход на педала сутрин. Някой да е срещал нещо подобно???
Предположение-серво, но по-скоро системата след сервото.
По книжка, на всеки 80000км. трябва да се прави основен преглед на спирачните апарати. .......
Това важи за НОВИ коли. Много явно. Да споделя ....... леко: за споменатите километри съм правил ремонт на спирачни апарати 6 пъти, сменил съм 2 к-та задни спирачни дискове и накладки, предни накладки и дискове, ремонт на главен спирачен цилиндър, накладки, ремонт и реглаж на ръчна спирачка-2 пъти и "леко подобрение" на пневматичната система на сервото. Забравих да спомена и заден сп. апарат /нов/ от Падок, а предния го поръчах но не го взех по препоръка на Сър Илиев, ш'от 'ноо скъп танспорта Май имаше и друго, но нямам толкова дискова памет Така че това за ревизия на 80000 км. важи с пълна сила при дъртите коли, само че на 10К км.
само да кажа, че никак не е лошо от време на време да се преглежда спирачната система, на мен ония ден почна да ми дрънчи нещо на задно дясно колело, свалям колелото какво да видя- накладката ми опраля в диска, няма какво да я държи тъй като спирачния апарат се е износил от вътрешна страна и сега трябва да купувам нов
Браво! Поне си погледнал. Сторил си труд за самодиагноза.
А много по-лесно беше да питаш във форума: "Бе нещо дрънчи отзад бе. Да 'н съм Just Married, a????
Преди време и аз имах проблема на колегата alexstoilov . Външните накладки и на двата спирачни апарата на задния мост заради износване не се задържаха на необходимото място и вследствие на това си триеха спокойно в основата на работната част на диска. Колко време съм карал така незнам, но канала издълбан от накладката в диска е около 2 милиметра.Така че както е споменал колегата , проверка му е майката. На новите накладки разпробих по един отвор централно в горната част на плочката малко под ушенцето, така че при поставени накладки в нормално положение да може да се прокара електрод /неръждавейка при мен / 4 мм , който опирайки в горната част на апарата ограничава пропадането на накладката. За закрепването на електрода към апарата няма как да го обясня,но в общи линии се получи нящо '' S '' -образно / един вид пружина / , което се захваща доста здраво. Най вероятно никой няма да разбере нящо от написаното,но само толкова си мога. Така си карам вече повече от година. Тези дни ще сменявам масла и ще гледам да направя някоя снимка на ТНТМ-то.
Ако и след обезвъздушаването на системата задържа,проверка на спирачни маркучи.Особено опасно е ако задържането е съвсем леко-след 15-20 км каране,спирачната течност завира.И оставаш без спирачки.
Преди време и аз имах проблема на колегата alexstoilov . Външните накладки и на двата спирачни апарата на задния мост заради износване не се задържаха на необходимото място и вследствие на това си триеха спокойно в основата на работната част на диска. Колко време съм карал така незнам, но канала издълбан от накладката в диска е около 2 милиметра.Така че както е споменал колегата , проверка му е майката. На новите накладки разпробих по един отвор централно в горната част на плочката малко под ушенцето, така че при поставени накладки в нормално положение да може да се прокара електрод /неръждавейка при мен / 4 мм , който опирайки в горната част на апарата ограничава пропадането на накладката. За закрепването на електрода към апарата няма как да го обясня,но в общи линии се получи нящо '' S '' -образно / един вид пружина / , което се захваща доста здраво. Най вероятно никой няма да разбере нящо от написаното,но само толкова си мога. Така си карам вече повече от година. Тези дни ще сменявам масла и ще гледам да направя някоя снимка на ТНТМ-то.
+1. Аз имах същия проблем, но го лекувах с кинти - дискове, накладки и щифтовете за фиксиране, чужд труд. Трябва да се подхожда като колегата, а не като мен да се отнасям с Ленд Ровър като с А-класа. Срам, Сраааам.
Ако и след обезвъздушаването на системата задържа,проверка на спирачни маркучи.Особено опасно е ако задържането е съвсем леко-след 15-20 км каране,спирачната течност завира.И оставаш без спирачки.
Това ми го сподели преди време. Изключително опасна работа.
Колега ако можеш да направиш снимка на апарата с този електрод, ще съм ти благодарен, иначе трябва да купувам друг!
До края на седмицата ще снимам , но не съм в час с качването във форума на снимки .
... Тук е показано как става,опитай ще помагаме. ... ЦЪК
Land Rover Discovery:
- ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.". Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!
Да-м, работата се оказа тривиална. Остаряла спирачна течност - разложени гумички на спирачната помпа - задържат буталцата....., то някъде пише спирачната течност да се сменя на 2 години, ама колко от нас го правят, а?!
Да-м, работата се оказа тривиална. Остаряла спирачна течност - разложени гумички на спирачната помпа - задържат буталцата....., то някъде пише спирачната течност да се сменя на 2 години, ама колко от нас го правят, а?!
Да го направя, добре. Но как да изтояа старата течност от системата ?
Тази земя, по която тъпча сега,
тази земя, която пролетен вятър пробужда,
тази земя – не е моя земя,
тази земя, простете, е чужда.
Отговор по пътя на логиката.Отвинтваш четерите маркучета на всяко колело и отваряш капачката на казанчето, останалото го върши гравитацията и времето.След като се източи завинтваш маркучите,наливаш новата спирачна течност, обезвъздушаваш и готово.
Коментар