Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тунинг на Лендровер-Дифендър.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Тунинг на Лендровер-Дифендър.

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
    Пружините са по - дълги , но след монтажа им джипката се втвърди. Това е специфичното при T. Master.
    По-мекото возене в следствие монтажа на фланците е това, което ме изненада. Окачването явно "работи" различно след разширяването, а това е не ми е много ясно. Определено не си внушавам.
    Може! Това субективното усещане е ГолЕма работа аз никога не разбирам, какво се случва, дори и да нямам амортесьор, но явно съм си такъв.
    И при мен обаче (на Тойота-та) след смяната на окачването (TJM +2.5") возията се Втвърди, доста осезаемо и стабилността в завой се увеличи, Сложна работа е това окачването, а изглежда толкова просто

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
      Всъщност точно така и следва да бъде. Затова всяка промяна по окачването изисква и респективната промяна на излета на джантите и смяна на размера на гумите. Най-общо казано от една страна се променя рамото на лоста а от друга гумите с по-голям диаметър трябва да застанат и по-навън за да може да компенсират свиването на следата... Трябва много да се рисува за да бъде по-ясен но в момента съм страшно ангажиран... В момента в който ми остане малко време ще го направя...
      В момента гумите са 235/85/16 , новия размер е 265/75/16. Разлика в диаметъра почти няма (на което държах), но новата ширина на протектора ще засили допълнително споменатия ефект.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
        Като правиш тунинг на окачването предназначението може да е само едно. Никои не прави лифт за да кара джипа на асвалт.
        ...
        За за да не се заклещва между дърветата трябва от ЛандКрузер да направиш Самураи. Еи тва вече е много сложно.

Естествено, че не се прави за асфалт, а за офроуд. Ама какъв точно офроуд? Руски блата с преобладаващо по-равнинен терен или rock crawling, или тесни и стръмни нашенски дерета, или ... ? Каране само или предимно офроуд, или on/off road?

Ето ти примерче за ситуация, където иначе много проходимата силно повдигната джипка има проблем.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
          Естествено, че не се прави за асфалт, а за офроуд. Ама какъв точно офроуд? Руски блата с преобладаващо по-равнинен терен или rock crawling, или тесни и стръмни нашенски дерета, или ... ? Каране само или предимно офроуд, или on/off road?
          За всякакъв онроуд и офроуд. Въпроса е какво позволява базата и колко може да се подобри.

Коментар

аз съм на мнение че по - високата джипка е по - удобна за офроуд, а тази ситуация на снимката не е нищо повече от един леко подгънат таван и няколко драскотини, от там тази УАЗка минава за секунди. истинските проблеми идват когато стигнете до ужасен дълбок коловоз дълъг 500 м с изкачване и там собственика на ниска джипка започва едни безкрайни лебедки, което обикновено при по тежките 4х4 води до изгаряне или чупене на лебедката. по - високите джипки минават от там без да разберат за проблема.

ако се кара в стил крос кънтри височината е проблем, но за разходка е огромно предимство.

разбирасе по - големия лифт създава технически проблеми, но това е положението
            drive alive

Коментар

Първоначално публикуван от go go go Преглед на мнение
              аз съм на мнение че по - високата джипка е по - удобна за офроуд, а тази ситуация на снимката не е нищо повече от един леко подгънат таван и няколко драскотини, от там тази УАЗка минава за секунди. истинските проблеми идват когато стигнете до ужасен дълбок коловоз дълъг 500 м с изкачване и там собственика на ниска джипка започва едни безкрайни лебедки, което обикновено при по тежките 4х4 води до изгаряне или чупене на лебедката. по - високите джипки минават от там без да разберат за проблема.

ако се кара в стил крос кънтри височината е проблем, но за разходка е огромно предимство.
              Принципно си прав за по-високите джипки. Ситуацията на снимката, естествено, не е страшна. Просто това имах под ръка за илюстрация. Иначе има далеч по-сериозни места със странични наклони, където ще ти се иска да си залепен за земята, а прекомерно високата и широка джипка определено ще бере ядове по завоите в някое тясно дере с хубави странични наклончета.

Та затова приказката ми беше за мярката и търсенето на баланс.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Тунинга продължава:

Първа точка е слагането на по-големи гуми.

LZ1VMH

Коментар

Второто е защита на дифовете.
                  После идват усилените спирачни маркучи
                  ,предна броня , предна защита и др.
                  LZ1VMH

Коментар

LZ1VMH

Коментар

Бронята и грила отдолу са много приятни на вид.
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

LZ1VMH

Коментар

Работата започва...

LZ1VMH

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Бронята и грила отдолу са много приятни на вид.
                            Да и на мен ми харесват, освен това бронята е и сравнително лека 32кг. С тази броня ъгъла на заход става перфектен, само едно не ми дава мира - къде ще отиде номера, така че да не стана абонат на катаджийте.

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                              само едно не ми дава мира - къде ще отиде номера, така че да не стана абонат на катаджийте.
                              Ами някъде нагоре . А за "абонамента" - не знам ... Онзи ден ме спряха и полицайката разправя "Гледаме джип без номер, пък той бил горе на капака" ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Не знам дали ще бъда в нарушение ако го сложа върху единия от капаците за въздух под чистачките на предното стъкло?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X