Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обратно към калта - прераждането на едно Диско 1

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Обратно към калта - прераждането на едно Диско 1

Здравейте колеги, миналата година си купих 1 вият си джип, а именно позапуснато диско 1 с екстри - ел. пакет, клима . Купих си гуми за кал ( регенератчета верно, ама яки ), а днес след доста спестяване ми пристагнаха много части от Англия - а именно. Окачване +2'' с нови спирачни маркучи ( по дълги с оплетка от неръждаема стомана, купих си нови лагери на главините ( предни ) + ремонтни комплекти за уплътненията на сферите на предният мост.
    Всиски възможни тампони - политеренови, нови кормилни накраиници , носачи и т.н ( абе цялото окачване кажи речи без стабилизиращите щанги) . Взех си и комплект за усилване на предните амортисиори . Защита за предният диф. защита за кормилната щанга , аз си направих сам шнорхел вече, нова гарнитура за капака на клапаните ( малко масълце тече), турбото е сменено с рециклирано, ангренажен ремък, крик 5фута и още доста с една дума направих 2 ра та стъпка в офф роуда след самото закупуване на подходящия автомобил. Тези дни ще направя снимки на частите и на това как протича процеса на монтажа им и ще се радвам да ми отговаряте на достата въпроси които ще ви задавам .

От: Обратно към калта - прераждането на едно Диско 1

Всиски възможни тампони - политеренови
    Колега аз съм фен на новото, дай снимки да ги видим тез ПОЛИТЕРЕНОВИ тампони, за първи път чувам за такива. Да не би да са някакви за всички видове терени ?
    Тази земя, по която тъпча сега,
    тази земя, която пролетен вятър пробужда,
    тази земя – не е моя земя,
    тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Ти ли смени турбото и ако да, от къде и за какви пари се сдоби с рециклирано?

Коментар

Полиританови моя грешка. Турбото е сменяно, с такова 2 ра ръка, но май пак заминава полека. Когато почнат да играят аксиално няма оправяне .

Коментар

Първоначално публикуван от Elrond Преглед на мнение
          Полиританови моя грешка.
          Айде да кажем "полиУрЕтанови"
          А "комплект за усилване на предните амортисьори" какво е?
          Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

http://www.paddockspares.com/pp/OFF_...28each%29.html
            ето това е, иначе комплекта за +2'' е този http://www.paddockspares.com/pp/KITS..._winch%29.html ( има снимки в основната категория на окачванията ) ако някой си е купил такъв ще съм благодарен да чуя мнение, за полиуретановите тампони съм си нямал и на идея как точно се пройзнася.

Коментар

Аз съм с такива амове от около две години, за парите са си супер. И пружинките си ги бива.
              Тази земя, по която тъпча сега,
              тази земя, която пролетен вятър пробужда,
              тази земя – не е моя земя,
              тази земя, простете, е чужда.

Коментар

Амове, пружини, марки... В някои отношения, все тая. Аз съм с TJM окачване. Многое яко, наистина. Обче вчера го загледах и познайте, мииии.... ръждесАло е... Това определено не му пречи да си работи добре... Та мисълта ми е/май се налага често да уточнявам, каква ми е точно мисълта/, всяко окачване не е вечно и реално си е консуматив, а аз не мисля, че има диско в Бг дето да е на повече от 10 години /та и по-малко/, дето да не му е за смяна окачването. Новото си е ново. Сменяй смело, 0", 2, 3 10 " лифт, няма значение, стига да направиш всичко грамотно, ще е по-добре от оригиналното на незнайни километри и в незнайно състояние...

Коментар

Маисторите които ми го правят джипчето, го почвеат сериозно във вторник или сряда ( ГЕА офф роуд) много коректни пичове са и супер много ми помогнаха при избора на всичко необходимо, за момента са ми останали само 2 по големички дилеми, а именно : Ролбара ми е паркетен и е пълен боклук, дали да си търся готов ( след всички покупки на части за 2000лв съм доста утънял финансово) или да си купя дебелостенна тръба 4-4.5 мм на фи-40-50мм и да почна сам да майсторя ( аз съм професионален заварчик така че това не е голям проблем ) - по този повод ако колеи са си правили сами ролбарите на дискота, ако имате снимки или още по добре чертеж с размери ще съм ви страшно благодарен. 2 рият ми дерт е че нямам лебедка няма да мога да си позволя чисто нова и вероятно ще се ориентирам към 2 ра ръка ако някой продава нека каже аз гледам във форума обаче не изкачат много често.

Коментар

Здравей,
                    погледни моята тема за моето Диско 1. Аз си направих броня от ф76, Ф50 и Ф 25. Разгледай снимките, а особено щом си заварчик няма да имаш проблеми.
                    Land Rover Defender 110SW 300tdi

Коментар

В тая тема също има хубави брони:

Предна броня за Land Rover Discovery

Интегрирай плоча за лебедка, защита на кормилната щанга и броня. Ама трябва да търсиш лебедка на заем, или да преснемеш размерите.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 22-04-11, 19:24.

Коментар

Не че искам да се заяждам, но:
                        Ролбар(roll bar) е това:

и не виждам къде ще бъде монтиран на едно Диско!

Ролкейдж(roll cage) е това:

А булбар(bull bar) това:

в повечето случай с бронята...

Та мисля е коректно да се уточни за какво става въпрос,
                        защо доста често ставам свидетел на подобни писания с неясен
                        характер........
                        "Bis dat qui cito dat"

Коментар

Като гледам този ролбар е само пудра
                          Samurai Gemax

Коментар

Ама пък е 3000 лв. Кво искаш? Едното за сметка на другото.
                            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Различни цели - различни булбари. Всичко зависи от предназначението - на ARB е идеален за Австралия - по-точно за предпазване от кенгура, а моя например тръбния е направен така, че да събарям дървета с него. На ARB булбара не го харесвам, защото намалява свеса, но ако джипа се ползва само за софт си е чудесен.
                              "Обичам България, само по една причина - защото си е моя! А иначе, кой би живял доброволно в кучи ..."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X