Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем 5.7 хеми

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Rockauto. Има и кой да ти ги внесе, ако не ти се занимава сам.

Като питаш за конкретни части ще ти се отговори за конкретни марки. За почти всичко най-добре оригинално, но цената на някои оригиналности е твърде перверзна, а пък други трудно се намират.

Като за начало - гарнитури Mahle или Victor Reinz са ОК. Основни и биелни лагери - Mahle 3-metal, аз съм с помпа и водни съединения Gates, оригинална верига, долно зъбно колело и банан, Cloyes обтегач. Ако ще разглобяваш до там - сложи му маслена помпа от Hellcat с повишен дебит (номерът и е 68195993AD).

Споделяй тук, ще помагам колкото мога.

ПП: Източената боза вече е съвсем еднозначно масло в антифриза. За това че ври - ако е било без капачка е нормално. Мотора нормално работи на 105-108 градуса и ако капачката е в ред, кипва при нещшо като 125 градуса. Дано е гарнитура (по-скоро на там водят признаците), а не нещо спукано.

ППП: Важно е маслото да отговаря на MS-6395 стандарт. Варианти има от 0W20 до 10W30. Оригинално маслото е Mopar 5W20, аз карам с AMSOIL 0W30 и според мен това е маслото. По-масово има Motul EcoLite 8100 5W30 и Bardahl XTEC RC 5W30, но са малко по-гъстички при 100 градуса спрямо AMSOIL-а. Второто съм го пробвал - според мен AMSOIL-а е по-добър.
    Последно редактирано от sparkybg; 30-07-23, 10:48.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      За Мале съм съгласен с теб,за Реинз не съм,много хора се оплакват от тия.

• sparkybg
      sparkybg коментира
      Редактиране на коментар
      Говорим за конкретен двигател и гарнитури, които съм купувал.

Освен това вече е едно и също и може да получиш Mahle, а вътре да е Victor Reinz.

Друга част от Victor Reinz пък е спбственост на Dana - пише го на опаковката на сивия силикон например.

С една дума - мазало.

Лично до сега не съм имал грижи с Victor Reinz продукти, след рвмонт на 3 возила.

• BENZBOSS
      BENZBOSS коментира
      Редактиране на коментар
      Като нищо може да си прав,но ревящите от Реинз поне тук и поне от това което съм чувал са повече от Мале,а че е мазало ясно,21 век,мамка им

Това поръчах като части
    до 10 дена трябва да са при мен

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Rockauto. Има и кой да ти ги внесе, ако не ти се занимава сам.

Като питаш за конкретни части ще ти се отговори за конкретни марки. За почти всичко най-добре оригинално, но цената на някои оригиналности е твърде перверзна, а пък други трудно се намират.

Като за начало - гарнитури Mahle или Victor Reinz са ОК. Основни и биелни лагери - Mahle 3-metal, аз съм с помпа и водни съединения Gates, оригинална верига, долно зъбно колело и банан, Cloyes обтегач. Ако ще разглобяваш до там - сложи му маслена помпа от Hellcat с повишен дебит (номерът и е 68195993AD).

Споделяй тук, ще помагам колкото мога.

ПП: Източената боза вече е съвсем еднозначно масло в антифриза. За това че ври - ако е било без капачка е нормално. Мотора нормално работи на 105-108 градуса и ако капачката е в ред, кипва при нещшо като 125 градуса. Дано е гарнитура (по-скоро на там водят признаците), а не нещо спукано.

ППП: Важно е маслото да отговаря на MS-6395 стандарт. Варианти има от 0W20 до 10W30. Оригинално маслото е Mopar 5W20, аз карам с AMSOIL 0W30 и според мен това е маслото. По-масово има Motul EcoLite 8100 5W30 и Bardahl XTEC RC 5W30, но са малко по-гъстички при 100 градуса спрямо AMSOIL-а. Второто съм го пробвал - според мен AMSOIL-а е по-добър.
      Благодаря

Коментар

Маслената помпа за 70 евра по-добре не я слагай, освен ако ще продаваш возилото. Неоригиналния термостат също.

Не разбирам защо питаш, а после си правиш каквото си си наумил. Явно много държиш сам да откриваш топлата вода.

Болтове на главите също бих слагал само оригинални или много проверени.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• taf
          taf коментира
          Редактиране на коментар
          ..

• taf
          taf коментира
          Редактиране на коментар
          Извинявам се но с писане ми е много трудно може ли Тел номер да се чуем.
          Моя е 0988885271

• дядо владо
          дядо владо коментира
          Редактиране на коментар
          0877170727 ако питаш мен

Ще си я карам

Късно видях отговорати
        благодаря ти за съветите като пристигнат ще видя каквое е и какво ще слагам
        Не съм си ги поръчвал лично аз поръча ми ти човек който се занимава стова
        дано не са най голямото менте

Коментар

Помпа, дето става, няма по-евтина от 130 долара. Помпа, която си сърува да сложиш вместо оригиналната, е пак оригинална, ма с номера, който ти написах, и струва 160 долара в амврика.

Коментар

• Dilyan Zagorchev
            Dilyan Zagorchev коментира
            Редактиране на коментар
            В Рокауто си остава най-евтина, т.е 138 зелени.

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            152 зелени:
            https://www.rockauto.com/en/moreinfo...=5564&jsn=1144

Да разглобиш до там и да не сложиш Hellcat-ска помпа е кощунство, при 20 долара разлика.

• Dilyan Zagorchev
            Dilyan Zagorchev коментира
            Редактиране на коментар
            На мен пак ми показва $138🤣, но няма значение. Важно е колегата да я смени

Първоначално публикуван от taf Преглед на мнение
          Това тече от казването на рашерителя
          Това в казанчето не означава че мотора е умрял! Виж цвета на щеката за маслото и на капачката за доливане на масла
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

• taf
            taf коментира
            Редактиране на коментар
            Дядо Владо Извинявай може ли телефон за контакт със теб

• kameno karp
            kameno karp коментира
            Редактиране на коментар
            Първото нещо над твоя коментар е телефона на дядо ти!!! 😘

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Може да не е пуснал подписите да се показват от настройките на профла си.

0877 17 07 27 е на Дядо Владо телефона.
            Последно редактирано от sparkybg; 31-07-23, 14:19.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X