И дойде майстора и отсече датчик колянов вал . Няма импулс до дюзите . Все още нямам грешки , а и той не откри с неговата диагностика . Къде се намира това животно и трудно ли се сменя ?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
WJ 2.7 crd не пали
Свий
X
-
Намира се нейде по блока, дето е коляновия вал. Обикновено са на два винта и един куплунг за кабела.Първоначално публикуван от bmwww Преглед на мнениеИ дойде майстора и отсече датчик колянов вал . Няма импулс до дюзите . Все още нямам грешки , а и той не откри с неговата диагностика . Къде се намира това животно и трудно ли се сменя ?Ford Maverick II 2.3 XLT
Ford Mondeo MK5
Коментар
-
Има я някаква с тая помпа , но тъпия болт от долу беше превъртян , та не можех да я сваля . Млъквам и се оставям на майстора . Сега макар , че нямам грешки в двигател и кутията , а и майстора не намери с неговата диагностика се почва , сензор КВ , сензор РВ , дюзи, горивопроводи и накрая познайте кой плаща сметката
Последно редактирано от bmwww; 30-10-21, 19:23.
Коментар
-
И аз имах подобни проблеми само че, на Мл 270.
Първия път се оказа датчик коляно вал.
Втория път след година време въздух в системата.
Понеже нямам видими течове на гориво и всички връзки са абсолютно сухи а гумичките на тръбички са сменени с оригинални заедно с половината тръбички(които никак не са ефтини) не ги рових този път.
Въздуха го излекувах с един магнит вентил за бензин от газова уредба поставен на входа на горивния филтър да не позволява на горивото да се връща в резервоара, заедно с една гумена ръчна помпа за по удобно обезвъздушаване ако се наложи.
(МЛ - ла няма поне този който аз имам помпа в резервоара и е драма като взима въздух)
Вентила го свързах в таблото в двигателния отсек като опитно издирих предпазител на които има напрежение след като двигателя заработи и при гасене напрежението да се губи. Сега при загасен двигател клапана затваря на 100% горивото и отваря в момента в който двигателя заработи.
"Кръпката" се оказа успешна и сега паля без проблем и след престой една седмица.
Снимките са примерни от нета за нагледност.Последно редактирано от Николай Колев; 31-10-21, 05:27.Всичко което човек иска и търси през целия си живот е :
Място и хора към които да принадлежи ...
Коментар
-
Просто се слага възвратен механичен клапан. Не е нужно да е електрически. Ръчната подкачваща помпа също има възвратен клапан.Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Око за око, паста за зъби!
Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!
Коментар
-
Аз сложих такава онзи ден и след като напомпам докато стане твърда , след няколко секунди пак е мека . Яд ме е само , че майстора ще я вземе другата седмица и можех да ревизирам помпата през това време , но за да я сваля трябва да махна радиатора за да имам поне малко място да набия камъче и да развия болта . Стандартното Е10 т.е. външен торкс превърта , 8мм шестостен превърта , 8мм 12 лъча влиза най-здраво , но пак превърта , 7.5мм шестостен не влиза , а болта не изглежда толкова зле .

Тоя датчик за налягането в рейла има ли как да се провери с мултицет ?
Коментар
-
Може ли примерно регулатора на налягането в рейла да си стои отворен , само него не съм гледал . Той излиза ли като грешка ? Но пък се чудя защо не ми записва грешка ниско налягане в райла от датчика който е от предната страна ??? На по Елм327 и WjDiagPro налягането е 0 бара като въртя на стартер , а грешка не записва .
Коментар
-
Цената му е около 10лв:Първоначално публикуван от Николай Колев Преглед на мнениеИ аз имах подобни проблеми само че, на Мл 270.
Първия път се оказа датчик коляно вал.
Втория път след година време въздух в системата.
Понеже нямам видими течове на гориво и всички връзки са абсолютно сухи а гумичките на тръбички са сменени с оригинални заедно с половината тръбички(които никак не са ефтини) не ги рових този път.
Въздуха го излекувах с един магнит вентил за бензин от газова уредба поставен на входа на горивния филтър да не позволява на горивото да се връща в резервоара, заедно с една гумена ръчна помпа за по удобно обезвъздушаване ако се наложи.
(МЛ - ла няма поне този който аз имам помпа в резервоара и е драма като взима въздух)
Вентила го свързах в таблото в двигателния отсек като опитно издирих предпазител на които има напрежение след като двигателя заработи и при гасене напрежението да се губи. Сега при загасен двигател клапана затваря на 100% горивото и отваря в момента в който двигателя заработи.
"Кръпката" се оказа успешна и сега паля без проблем и след престой една седмица.
Снимките са примерни от нета за нагледност.
Jeep Cherokee KJ, 2.8crd LIMITED Auto, 2004г. & TABBERT Jeunesse 560
Око за око, паста за зъби!
Когато вярата срещне надеждата, животът намира начин!
Коментар
-
Направих 2 снимки на контакт и при въртене . Можете ли да ми кажете на по тях какво виждате . Тая при която Елм-а заби е при въртене на стартер , на първата (на контакт) го няма Output сензора , но след като го намерих , на контакт преди да завъртя показваше 0% . Не знам защо сензора на рейла ту показва 0 ту 1.8бара , мени ги сам докато съм на контакт .

Последно редактирано от bmwww; 31-10-21, 19:57.
Коментар
-
Добре де , на по тези снимки може ли да е сензор колянов или разпределителен вал или не ? Ако не , останаха 3 варианта - ГНП,Датчик налягане в рейла или регулатор налягане в рейла .
Коментар
-
Тая барака с каква помпа е? Ако е с Делфи - твърде вероятно е подкачващата част да е умряла. Тогава гориво нанайси.
След като синхронизацията колянов/разпределителен вал е ОК , не се занимавай с датчиците им.
Ако помпата е делфи - може да се сложи външна ел. подкачваща помпа и ако запали - ниското налягане е умряло.
Ако е Бош - или дюза/дюзи или регулатор на налягане.Фиат Купе
Опел Фронтера В
Мицубиши Паджеро Пинин
- 1 like
Коментар
-
Не я знам каква е , механична е , зацепена , общо взето и подкачващата е зацепена за РВ и доставя гориво на ГНП-то . Маршрута на горивото ми е филтър-подкачваща-ГНП-рейл-дюзи . Та като развия изхода на ГНП-то от там капе , предполагам , че трябва да си излиза гориво под налягане , все пак отива в рейла ....
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар