Пиша тази тема с закъснение,но не мога да допусна и друг колега да изпита същите "приятни емоции",които се стовариха и на моята глава.Започвам хронологично:голямата мечта-Grand Cherokee 4.7.След доста търсене и четене преди около 2 месеца най-накрая го откривам.Джипът е на колега от форума,а именно на Михаил Войнов 2.С колегата се чуваме по телефона,прави ми впечатление на много отзивчив и коректен,веднага изпраща допълнително поискани снимки,гарантира за състоянието на джипа.Понеже пътя от София до Приморско не е малък,същия заявява,че ако не харесам джипа ще ми плати разходите по пътуването
.И така се стига до датата 26.10.10г.,когато аз заедно с мой приятел се затъркалваме до Приморско и.......виждаме страхотен автомобил,истинско бижу.Състоянието на машината е наистина перфектно.Няма забележки нито по интриора,нито по техническата част,абе направо виждам моята кола!Колегата ми разказва същата история,която виждам и в друга тема(че е притиснат от банки и др.)Коментираме цената,прави ми отстъпка и стискаме ръцете
.По обратния път карам джипа-няма такъв кеф,машината върви превъзходно,чак изключвам музиката и се кефя на звука от двигателя.(забравих да вметна ,че преди да го купя го проверих-не се издирва и няма запори)И това щастие продължи цели......2 дни.Като чели шестото чувство ме накара да извикам един експерт да го погледне,преди да отида в КАТ за смяна на номерата.Оказа се че Grand-а има Grand проблем,а именно поVIN-а,който е набит в багажника до резервната гума има интервенция,изглежда като търкан с шкурка.Направо леден душ.Предполагам се досещате,какво щеше да стане ако бях отишъл в КАТ.Оттам звънкам на колегата,той ми вади версия,че е знаел,ама мислел,че кората го е изтъркала и не било проблем.Да да,ама не.Въобще не знам как тая кола е регистрирана в КАТ Бургас
,всеки да си вади сам извода.За всеки случай се консултирах с още двама специалисти,бяха единодушни-няма как да мине каналите.Оттам аз помолвам колегата да развалиме сделката,той обаче казва,че пари кеш не може да върне и в последствие ми предлага спасителен вариант-да му дам още 1000 лв.и да взема от него едно Ауди Оллроуд 2.7 би-турбо.Удавник за сламка се хваща и аз отново отивам с приятелчето до Бургас.Вали сняг,оглеждаме го пред КАТ Бургас.Колата отвътре има много забележки(счупен подлакътник,тотално съсипана кожа на предна дясна седалка и доста смачкана и протрита на шофиорската седалка,счупено копче за стрничните огледала и др.),които аз предвид създалата се ситуация съм склонен да преглътна.Изрично го питам за състоянието на прословутите възглавници-казва,че са здрави и не спадат.Диагностиката не показва сериозни проблеми(1-2 грешки,не помня дори какви)Колегата ми казва,че ми дава колата на тая цена,защото за толкова я е взел и той,и знаейки,че членувам в форума ме моли да не разгласявам случката.Съгласявам се с единствената мисъл,че можеше да си остана с горепосочения джип в който да си блъскам главата и потеглям към София благодарен за проявената човечност.Още в първите километри на магистралата ми прави впечатление,че температурата рязко падна-термостат,ама си викам...майната му.Пристигам в София благополучно.На другата сутрин колата е легнала(3 спукани възглавници-2 предни и задна дясна),ама мен повече ме вълнува да мина КАТ.За щастие тук няма проблем и ставам горд собственик на...2 тона скрап.Паркирайки пред нас след КАТ изведнъж констатирам,че задната скорост е избягала.На следващия ден тръгвам към майстора по автоматиците и стигам до бензиностанция Лукоил на Суходол,където оставам на 3-та колонка

,колата не пали...следва пътна помощ и много псуване.В крайна сметка състоянието е:заминал моторен компютър(преди това отварян),ремонт на авт. скоростна кутия,3 спукани възглавници,от двигателя тече масло(беше старателно измит)и доста други проблеми,ремонта се върти около 5хиляди
.И ако за всички тези неща не мога категорично да докажа,,че са били прикрити от колегата,то за липсата на десния ксенон няма друго обяснение,тъй като на снимките,които ми беше пратил десния фар светеше,а в София установих,че крушка няма
Освен да е паднала по пътя!!??!!Да добавя,че между седалките открих и табелата от автокъщата,от която колегата беше купил Аудито(по негови думи за14 000),да ама на нея пишеше 11 990.В крайна сметка не пиша тази тема за да ви се оплаквам какво дърво гризнах,а за да предпазя други колеги от покупката на въпросната кола,която виждам,че колегата отново щедро предлага.Надявам се че съм ви бил полезен

Коментар