Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показания на километража - WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Показания на километража - WJ

Масовият случай е точно обратното. ГПС показва по- ниска скорост от скоростомера на колата. Явно си сложил сериозни гуми, дано окачването и трансмисията ти ги понесат нормално.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
      ... Явно си сложил сериозни гуми, дано окачването и трансмисията ти ги понесат нормално.
      Колко пък толкова да са сериозни? 31.6" и то чисто шосейни, дето започват да пробуксуват при най-банално бордюрче.

Че ГПС-ът показва повече от километража не е изненада. Въпросът е защо от един момент нататък ножицата се разтваря така драстично???
      Ние не сме неутрални!

Коментар

Абе, за мен си е изненада, че ГПС показва по- висока скорост. От една страна, някъде по- горе казаха, че фабрично скоростомерите са "леко преувеличени" и моите наблюдения са такива. От друга страна ГПС измерва изминатото разстояние по... ъ-ъ-ъ-ъ, ще го нарека "водоравната проекция на пътя", която съвпада с реално изминатият път само ако се движиш на равно (дано съм достатъчно ясен). Обикновено реално изминатият път, който се е изтъркалял по периферията на гумите е по- голям. За скоростите, които цитираш изключваме фактора буксуване. А "ножицата" е нормално да се отваря. Пример : Фабричната Ви гума е с периферия 1 м., но Вие сте добавили към тази периферия 10 см. Как ще се промени изминатото от Вас разстояние при 5 оборота в секунда? А при 6 ? А при 20 ? После е лесно.

Коментар

Има ЕС директива за максималните отклонения на километража - като допустимата грешка зависи от скоростта.

The speed indicated shall not be less than the true speed of the vehicle. At the test
          speeds specified in paragraph 5.2.5. above, there shall be the following relationship
          between the speed displayed (V1 ) and the true speed (V2).
          0 ≤ (V1 - V2) ≤ 0.1 V2 + 4 km/h
          Последно редактирано от turtey; 15-06-10, 18:41.
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Хммм, явно и аз съм от "нестандартните". Километража ми показва с 10 км под реалната скорост. Сравнението е правено с два GPS-а, които отчитат еднакви стойности. При мен до 140 км/ч все 10 км е разликата, нагоре не съм гледал дали дава по-голямо отклонение. Лошо, че ме снима стационарна камера на КАТ в село Подслон (Старозагорско) преди да установя това коварно отклонение. Хубаво, че цялата система на КАТ за тези камери блокира и изтри базата данни и явно и моята снимка, че я чакам вече 3 месеца . Белия кахър беше факта, че си мислех Jeep-а да ми харчи повече...а аз просто съм карал с по-висока скорост. Ще се търси лек някакъв при всички положения.
            Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

При мен също на няколко различни автомобила GPS - а ми (Tom Tom GO 920) показва по - малка скорост от показанието на километража.
              При мен също отклонението в километри над 120 км/ч нараства, но всъщност в проценти е едно и също.
              Примерно:
              90 км по километраж, а на навигацията 80-81 км (прибл. 10%) - разлика в километри 9-10;
              130 км по километраж, а на навигацията 115-117 км (отново прибл. 10%) - разлика в километри 13-15.

Коментар

Твоя вариант е по-добър ако изобщо има добър вариант при разминаване

Коментар

При мене винаги е 9- 11 км/ч разликата между GPS-а Garmin 1390t и километража след 40км/ч. На 140 на километража ми показва 131 на GPS-а. Около 10км/ч средно е разликата винаги.
                  R 727cc BB KIT
                  ZJ V8
                  WK2 V6

Коментар

Да повторя. Нормално е ГПС да показва по- ниска скорост от скоростомера на автомобила. Обратното, обикновено, се дължи на "външна" намеса, но не и извънземна.

Коментар

Да повторя. Нормално е ГПС да показва по- ниска скорост от скоростомера на автомобила. Обратното, обикновено, се дължи на "външна" намеса, но не и извънземна.
                      С това съм абсолютно съгласен.

Коментар

За външната намеса, сте прави,на колите на които съм въртял километража за продажба,след това почват да показват в повече.Ако вдига 210км,след това спокойно показва 230км/ч.

Коментар

а стойноста на компютъра превърта ли се лесно, защото на мен тази стойност съвпада с показанието на километража

Коментар

Диското ми е със нормалните за тая кола гуми - 235/70/16 . Гармина показва с 5 км по-ниска скорост от километража а Том Том с 4 .Това без значение от скороста с която се движа .Гранда е с 285/75/16.Гармина показва точно по километраж до 100-тина км/ч . От 100 на горе показва с 3 км повече от километража .Том Том показва с с 1 км по-малко Гармина .
                            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Аз съм с 245/75/16 BFG AT и километража ми показва с 3-4% повече от ГПС-а. Не съм забелязвал да има нарастване на разликата (в проценти) до към 150км/ч.

На Дайхугера съм с 31/10.5/15 и показанията на километраж и ГПС съвпадат.
                              “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                              Walter Rohrl
                              GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Абе, за мен си е изненада, че ГПС показва по- висока скорост. От една страна, някъде по- горе казаха, че фабрично скоростомерите са "леко преувеличени" и моите наблюдения са такива. От друга страна ГПС измерва изминатото разстояние по... ъ-ъ-ъ-ъ, ще го нарека "водоравната проекция на пътя", която съвпада с реално изминатият път само ако се движиш на равно (дано съм достатъчно ясен). Обикновено реално изминатият път, който се е изтъркалял по периферията на гумите е по- голям. За скоростите, които цитираш изключваме фактора буксуване. А "ножицата" е нормално да се отваря. Пример : Фабричната Ви гума е с периферия 1 м., но Вие сте добавили към тази периферия 10 см. Как ще се промени изминатото от Вас разстояние при 5 оборота в секунда? А при 6 ? А при 20 ? После е лесно.
                                След малко сметки установих, че при надлъжен наклон на пътя от 7% (което е доста голям наклон, характерен за планински терен) разликата в дължините на реалния път и хоризонталната му проекция е 0.24 % С други думи може да се приеме, че GPS-а отчита реалния път и повече да не се задълбочаваме в това.
                                От друга страна ми дойде на ум следното : При чисто нови джипови гуми грайферът е 18 мм. След като ги търкаляш да речем 30 хкм грайферът вече е 8 мм. Това означава 10 мм по-малък радиус и оттам около 63 мм по-малък път при 1 оборот на гумата. Изразено в проценти (при 235/75/15) е 5.4% Т.е. при по-износените гуми километражът би показвал с около 5 км/ч повече от реалната скорост при скорости близки до 100 км/ч.
                                Но както и до го погледнем, става дума определено за линейна зависимост и по никакъв начин не може да обясни явлението при Чавдар. Моят опит показва, че при Голф, Терано и Опел Астра скоростта по километраж е по-висока точно с 8 км/ч (при скорост около 90) от тази, която дава GPS-a. Мисля, че Чавдар трябва да търси причината в километража на колата.
                                И накрая малко анализ.

1. Производителите "послъгват" и правят така, че километражът да показва по-висока скотост от реалната, да речем с 5 %
                                2. При по-износени гуми неточността е със същия знак. Още 5 %
                                3. По-меки гуми радиусът се намаля допълнително, което поражда нова порция неточност и то пак със същия знак. Да речем още 5 % (това е 1 см по радиуса)

И какво излиза, че нашият километраж при едновременно действие на горните три фактора би показвал 115 при реални 100. Греша ли някъде?
                                Ако някой от компанията мълчи, причините може да са две : Или няма какво да каже или няма на кого да го каже.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X