Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Показания на километража - WJ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Показания на километража - WJ

Тъй като съм с по-големи гуми е нормално километражът да показва с около 7 км/ч по-малко от реалната скорост. До около 120 км/ч точно това и става - при 120 по километраж ГПС-ът показва около 125-127. При по-висока скорост обаче, грешката започва да расте прогресивно.
    При 130 по километраж GPS-ът отчита вече около 144 км/ч - разминаването е вече около 14 км.
    При 150 по GPS стрелката на километража е съвсем малко над 130.
    Общо взето, километражът като че ли спира да отчита там някъде.
    Иначе няма индикации за някаква неизправност и при тест стрелката си изминава пълен ход по скалата.

Как е при вас?
    Ние не сме неутрални!

От: Показания на километража - WJ

А точно с какъв размер гуми е джипа?
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Виждал съм таблица от метрология и стандартизация за отчитане на километраж(тахограф) за преминаване от гуми 9Х20 на гуми 10Х20 и 11Х20 на 12Х20 без пренастройки ще показват с 9 процента по малка скорост и няма да покажат максимална стойност.
      Проблема се решава по два начина смяна на червяка в ск или пренастройка на самия уред ако е с електронен датчик на ск.
      Не знам с каква марка уреди(педполагам VDO) е автомобилът но ако имаш време отбий се до някоя фирма която се занимава с ремонт и настройка на тахографи може и да свършат работа.
      За всеки ден прекаран в риболов господ дава по два
      0878 79 20 61 Борис

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        А точно с какъв размер гуми е джипа?
        265/70 R16
        Ние не сме неутрални!

Коментар

А примерно този конфигуратор:http://www.avtogumi.com/bg/tires_config/index.php
          каква разлика дава спрямо стоковите и сегашните гуми?
          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

А примерно този конфигуратор:http://www.avtogumi.com/bg/tires_config/index.php
            каква разлика дава спрямо стоковите и сегашните гуми?
            7 км/ч, но това е нормална и очаквана разлика. Макар че на Патрула с 33-ки си показва почти 1:1 с GPS-а.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Грешката не може да расте прогресивно, а пропорционално. Ако примерно при 120 км. по километарж по GPS ти показва 127 км , при 150 км по километраж по GPS трябва да ти показва 159 км. Така,че грешката е най вероятно в километража или GPS-а.

И между другото, имам усещането , че ГПС-ите дават грешка надолу, в смисъл показват по ниска скорост от реалната. Преди година имах Нуви 250 и при 100 км. отчетени по километраж той показваше 94-95 км. Това е при три различни автомобила на които съм го поставял. Сега съм с Нуви 255 и е същото положение.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 15-06-10, 13:20.
              Диян Димитров

Коментар

Във фирмен сервиз на VW ми обясниха, че от производителя се залага показанието на скоростомера да е с по-високи стойности. Не се споменаваше за процентна или пропорционална разлика, но това си било с цел да не се превишава максималната разрешена скорост, т.е. безопасност от една страна и от друга- да не се пропускат обслужванията, като се отчита по-голям от реалния пробег.

П.П. И на двете коли ми показва по-голяма скорост от ГПС-то. Измервал съм я с две различни ГПС устройства.
                edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Първоначално публикуван от edoors Преглед на мнение
                  Във фирмен сервиз на VW ми обясниха, че от производителя се залага показанието на скоростомера да е с по-високи стойности. Не се споменаваше за процентна или пропорционална разлика, но това си било с цел да не се превишава максималната разрешена скорост, т.е. безопасност от една страна и от друга- да не се пропускат обслужванията, като се отчита по-голям от реалния пробег.

П.П. И на двете коли ми показва по-голяма скорост от ГПС-то. Измервал съм я с две различни ГПС устройства.
                  Тойотата на жена ми показва точно като ГПС измерено при 100 и 140 км/ч.
                  Джипа ми с със старите гумета Той Транспат С/У 255/65/16 при 100 км/ч ГПС показваше 102, при 140-144.
                  Сега го обух с Дженеръл Грабър АТ2, отново 255/65/16, които ми изглеждат по големи на диаметър. Трябва да го замеря и с тези гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от sunny88 Преглед на мнение
                    ... И между другото, имам усещането , че ГПС-ите дават грешка надолу, в смисъл показват по ниска скорост от реалната. Преди година имах Нуви 250 и при 100 км. отчетени по километраж той показваше 94-95 км. Това е при три различни автомобила на които съм го поставял. Сега съм с Нуви 255 и е същото положение.
                    Точно обратното. По-скоро километражите са направени да показват по-висока от действителната скорост.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Точно обратното. По-скоро километражите са направени да показват по-висока от действителната скорост.
                      При германските автомобили е точно така. Колегата е обяснил по-горе.

Коментар

При германските автомобили е точно така. Колегата е обяснил по-горе.
                        Бе то и при Хамериканския ми е същото.
                        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

Бачкам във фирма пишеща софтуеъра за 80% от познатите марки коли. Та на всички скоростомера се прави така че да показва малко повече от реалната скорост.
                          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                            Бачкам във фирма пишеща софтуеъра за 80% от познатите марки коли. Та на всички скоростомера се прави така че да показва малко повече от реалната скорост.
                            Значи тогава и на ГПС-а ми софта е объркан, т.к. показва еднакво с Тойота Корола.

Коментар

То явно зависи и от гумите, но за Форд, Рено, Мерцедес, ПСА и фолксваген мога да гарантирам. Въобще това си е стандарт всички го правят.
                              Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X