Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Слави, въпреки, че нищо не разбирам от автомати ще ти обесня нещо и то напълно безплатно. На снимката от последния ти пост си объркал соленоида със сензора. Обратно са. Соленоида е това което е отдолу, с двата кабела. Сензора е това отстрани, с трите кабела. По горе говориш, че си сменял соленоид. Да не си сменял сензор? Сериозно, не се заяждам, просто и Кинекс пише за К56027562, а това е сензор, не соленоид. Само, че номерът с които може да се сбърка К56027562 е 56027720 които се слага след 1996г. Обаче 56027720 е с четери пина. Да не би да сте сложили по-погрешка сензор 56028196AA които се слага след 2000г. Обаче тои също май е с четери пина. Внеси малко яснота, да не става объркване.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Колега Onufriz, със сигурност сменихме соленоид. Снимката съм я правил отдавна и утре ще погледна и ще кажа със сигурност, може да греша като показвам кое къде е, така съм разбрал. Но пак казвам със сигурност сменихме соленоида. Относно сензора - до 1996 г. е кръгъл с 3 пина, след 1996 е кръгъл с 4 пина, ат 2000 мисля е правоъгълен с 4 пина. Трябва да отбележа, че това инфо го имам от линк, даден ми от теб. Не мисля, че има как да се объркат сензорите, просто няма да станат. Утре ще се опитам да снимам и самият соленоид, който сменихме. За сравнение, правоъгълният сензор, който се слага на WJ 3.1 e около 150 лв. в БС, а моят кръгъл с 3 пина там струва 313 лв. Сега след като отбеляза объркването на Kinex се замислям, че като говорихме по телефона, той точно на това наблегна, че е възможно да е объркан соленоида, а той всъщност е имал предвид сензора. Нека и той да каже, но не мисля, че има как да се обърка соленоида, щом го монтират същият и на WJ 3.1, няма логика на ZJ да има различни видове. В този ред на мисли се сещам, че номера на соленоида, го изкараха в БС без рама (бях забравил да взема документите и докато колегата ми изпрати рамата на sms, успяхме да намерим самият соленоид), но сензорите излизаха няколко. Благодарение на линкът даден ми от теб аз им казах, че кръгъл с 3 пина, и като получих рамата проверихме и точно такъв излизаше.

P.S. Kinex да се самосезираш за какво говориш и недей да ми разправяш за чужди пити, OK?
      Междудругото, без да се заяждам, мисля че оттук идва и недоразумението за разлика в грешките 21 и 14. Ти говориш са сензор, а аз за соленоид. Дано помогнем на някой колега с тези наши спорове.
      Последно редактирано от slav_iliev; 12-12-10, 23:25.

Коментар

Значи все пак първия соленоид които сте сложили е бил повреден, не грешен, така ли?

Между другото това, че си премахнал лок-ъпа трябва да се "забелязва" от компа. При теб така ли е? И въобще отваряна ли е тази турбина - ти видя ли я преди отварянето, след него, личеше ли си заваряване...
        Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Значи първият път сменихме цялата плочка, която виждаш на снимката - соленоида и сензора заедно. Факт е, че колата вече не я даваше тази грешка 21, но вървеше само на първа (мисля, че някъде по-нагоре съм описал, че вече излизаше една грешка 11 - че няма сигнал за оборотите на двг до скоростите и се почна едно чудене, после обаче се усетихме, че докато го тествахме, джипът гаснеше на газ, предполагам заради лоша такава и скоростите отчитат движение, а пък оборотите на нула, след като изчистихме грешката го пробвахме на бензин и вече нямаше такъв проблем). Като се замисля е напълно вероятно соленоида на тази плочка да е здрав, а сензора да е проблемен. Но така или иначе след това си взех нов соленоид и го сложиме на моята си плочка с моят сензор и нещата се оправиха. Относно lock-up, дали се забелязва от компа, да ти кажа не знам, ще го чекна по-късно през ключа. По спомен обаче мисля, че в списъка с грешки, няма такава за неработещ lock-up! А дали е отваряна турбината, не съм изследвал самата такава, но моят човек със сигурност я е отварял за да я оправи. Още повече, доколкото вече ми е известно ако джипът не иска да върви нито напред, нито назад най-вероятно е турбина или помпа, нали така?

Коментар

Колегата onufriz е прав, на снимката, която съм качил не съм описал правилно соленоида и сензора. Моля модераторите да изтрият снимката от пост №58 и да сложат тази.

P.S. Onufriz, благодаря за поправката. Честно казано грешката ми е доста глупава, при положение че в горния пост обяснявам с какви букси са сензорите! :-) Погледнах сменетата част - точно соленоида сме сменили!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:051220103116.jpg
Прегледи:1
Размер:143.2 КБ
ID:5234367

Коментар

Здравейте колеги,
              желая на всички само хубави моменти, здраве, късмет и щастие през новата година,

Имам едно питане - вчера джипът ми направи нещо странно, както си карах той сам изключи Overdrive-а (лампата светна) и имах от първа до трета, без четвърта, като колкото и да натисках копчето O/D не искаше да се включи. Спрях загасих го и веднага го прочетох с ключа, но не дава никакви грешки. Запалих го и всичко си беше наред, по-късно пътувайки към София, ми направи този номер още 2 пъти, спирам гася го, паля и всичко е наред. След това не го е правил, но все пак явно има какво да се погледне.

Ако някой има какво да сподели, моля нека го направи

Коментар

Погледни нивото на маслото...
                А/Т не рапортува грешки към компа и няма как да разбереш за тях. Ако е след 1995-та в БС могат да прочетат грешките. Най-вероятно е само електрически проблем.
                LZ1RED

Коментар

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
                  Имам едно питане - вчера джипът ми направи нещо странно, както си карах той сам изключи Overdrive-а (лампата светна) и имах от първа до трета, без четвърта, като колкото и да натисках копчето O/D не искаше да се включи. Спрях загасих го и веднага го прочетох с ключа, но не дава никакви грешки. Запалих го и всичко си беше наред, по-късно пътувайки към София, ми направи този номер още 2 пъти, спирам гася го, паля и всичко е наред. След това не го е правил, но все пак явно има какво да се погледне.
                  И моя го прави това няколко пъти в годината. Така и не разбрах причината. Ако откриеш проблема сподели да видя дали при мен е същото.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X