Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Здравейте.Става въпрос за Гранд Чероки 1994 4.0 автоматик.Проблема е че на директна от място не тръгва на втора много бавно(волана е прав),на първа почти нормално но пак не както трябва.Няма скърцане или някакъв шум от скоростната кутия ,но пък и неуспях да го покарам много,че много му бягаше предницата.Според вас проблема в скоростната кутия ли е?

От: Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Здравей. Сменявани ли са консумативите...масло, филтри? Имам предвих сменявани с правилните. Нивото на маслото как е? Като тръгнеш на първа и след това включиш на директна всички скорости ли реди нагоре и надолу?
    Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Ами нищо не е сменяно,той все още не е мой.И се колебая.Колата изглежда добре като цяло и ми го дават на бартер много изгодно(за голф 3).Немога да кажа дали ги изрежда,защото карах само напърва около 500метра и мотора работи много добре,а тягата е като на газка.

Коментар

Разбирам те, но....защо не прежалиш някой лев да смениш консумативите за твоя сметка (вярвам, че колегите от Бургас ще те насочат към добър сервиз) и да видиш дали ще се оправи. По-добре да дадеш 200 лева отколкото 5000. Тъкмо ще се огледат и други неща. Иначе просто изчакай тук някой колега с подобен Jeep да ти каже колко би излезнал ремонта за да си подготвен психически.

Коментар

Като включиш на директна и без газ би трябвало да си тръгне спокойно. Трябва да е някой баир, че да не тръгва без газ. Нещо има дето не е наред. Ама не знам какво точно. моя е в сервиз за една боя отзад в момента, ако се колебаеш може да идем да го пробваме ако не е вкаран вече в клетката, да имаш сравнение поне.
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

как тръгваш на втора????? той винаги си тръгва на 1-ва, а после трябва да ги реди нагоре......... на задна тръгва ли? а на бавни??? я най-добре отиди с някой, който е карал такъв да го види...... а да сменяш масла сега е безмислено

по принцип може да го прави и само от жило, но по-вероятно не е толкоз прозз проблема

Коментар

Значи грешката е моя,не съм се изказал правилно.Когато скоростния лост е на D и волана е в права посока и колата е на равно,въобще не тръгва.Когато е на 2,едвам едвам,само на когато е на1,тръгва но без тяга.Ако проблема е в скоростната кутия ,не би ли трябвало да има някакви звуци,стържене и т.н.Възможно ли е по някакъв начин да прескача първите предавки и колата да се мъчи да тръгне направо на 3 или 4 .....

Коментар

Първоначално публикуван от bozdugan Преглед на мнение
                Значи грешката е моя,не съм се изказал правилно.Когато скоростния лост е на D и волана е в права посока и колата е на равно,въобще не тръгва.Когато е на 2,едвам едвам,само на когато е на1,тръгва но без тяга.Ако проблема е в скоростната кутия ,не би ли трябвало да има някакви звуци,стържене и т.н.Възможно ли е по някакъв начин да прескача първите предавки и колата да се мъчи да тръгне направо на 3 или 4 .....
                Не усещаш ли дали иска да тръгне на 3 или 4 или пък приплъзва?Форсира ли се?
                Jeep Grand Cherokee 4.7 V8 Quadra Drive...отново
                0877стоидевет215–Радослав

Коментар

Я за всеки случай си провери нивото на маслото на скоростната кутия при запален и загрят мотор и на положение "N".
                  ________________________________________________________________________________________
                  Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
                  HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Здравей Радо , утре ще издиря телефона на един преподавател в ВМЕИ който се занимава с автомати - мисля че взимаше 20-ина лева за диагностика и ще го поствам. А относно бартера за голфа си заслужава дори Гранда да няма СК
                    Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                    Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

0887627089 - Стефан , намира се в двора на ВМЕИ
                      Grand Cherokee ZJ V8 0887493336
                      Желязото се кове докато ...се закове...

Коментар

На задна върви ли си ок? Ако не върви и на задна има голяма вероятност да е хидро-конвертора. Рециклират се за около 300-400лв, но трябва да се свали скоростната.

ПС: Априори предполагам, че нивото на маслото си го проверил първо и е ок....иначе...
                        ZJ'96 5.2

Коментар

Колеги здравейте, отскоро съм собственик на същият Jeep 4.0 1994 г. с фултайм, има нещо много интересно относно скоростите - на директна и на задна тръгва леко, което мисля е ОК, но като изляза на асфалта и му дам газ стига до 2000 оборота и започва да набира бавно до 80 км/ч, а оборотомера едвам се покачва малко над 2000 оборота а пък колата ускорява (дори не усещам да сменя скорости), после след 80 км/ч нагоре вдига и оборотите. Като че ли в началото не може да се изфорсира дори до 3000 оборота, а мисля трябва поне до 5000 оборота да стигне като го настъпя и след това да сменя. Знам че е много странно оборотомера почти да не ти мърда, а пък скоростомера да се увеличава. Не съм много сигурен, но възможно ли е да не тръгва от 1-ва, от 2-ра, а директно от 3-та, защото над 90 км/ч колата вече започва да се изстрелва?

Коментар

След няколко консултации тази сутрин се стигна до извода, че най-вероятно кутията е в сервизен режим и си тръгва на 3-та затова не усещам да превключва и е мудна с малка скорост. Въпросът е знае ли някой кой може да прочете кутията. Мисля, че за начало трябва да се прочете и да се смени маслото. Приемам разбира се всякакви идеи.

Коментар

Откъде си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X