Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Питане за автоматик Гранд 4.0 1994

Първоначално публикуван от slav_iliev Преглед на мнение
    След няколко консултации тази сутрин се стигна до извода, че най-вероятно кутията е в сервизен режим и си тръгва на 3-та затова не усещам да превключва и е мудна с малка скорост. Въпросът е знае ли някой кой може да прочете кутията. Мисля, че за начало трябва да се прочете и да се смени маслото. Приемам разбира се всякакви идеи.
    Не съм чувал за сервизен режим, в който да тръгваш от 3-та предавка .... Сгрешил си консултанта. Най-добре е да намериш някой с такъв джип да го покара и да сравни.

ПС: моя е 5.2, но и твоя трябва да е нискооборотен мотор, така че не знам за какви 5000 оборота говориш. Аз това мога да го постигна за много кратко време само след двоен кик-даун по цариградско шосе ....
    ZJ'96 5.2

Коментар

От София съм колеги. От Овча Купел. Може и да не се нарича сервизен режим, но определено джипа когато е на D тръгва от 3-та или 4-та и ускорява до към 100-120 без да сменя нито една скорост. Когато тръгна от 1 или 2 джипа тръгва по-пъргаво и като дам на D сменя една нагоре. Така че общо взето мисля, че имам само 2-ра и 3-та предавка. На място когато дам D колата едвам потегля, а на 1 или 2 тръгва по-добре. Днес ходих на газаджия и на D не можа да мине едно прагче пред сервиза - давам му газ, а колата на място, дадох на 1 и го минах. Също така като съм на по-горната от двете предавки които имам, и натисна газта до долу, не ми връща една предавка надолу. Възможно ли е да няма кикдаун?

Коментар

Не е нормално. Моя е 4.0 и потегля нормално. Аз пък имам проблем от 2-ра на 3-та не включва. Като пусне 2-рата и започва на свободни обороти все едно съм натиснал съединител. Ако го правиш ми кажи къде си го дал и дали ще си доволен от майстора.

Коментар

..... Възможно ли е да няма кикдаун?
          По-скоро не!

.... Приемам разбира се всякакви идеи.
          Да споделиш нещо за нива на маслото, цвят, мирис....или да дойдеш да ме повозиш, щот` дистанционната диагностика е трудна
          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

От София съм колеги. От Овча Купел. Може и да не се нарича сервизен режим, но определено джипа когато е на D тръгва от 3-та или 4-та и ускорява до към 100-120 без да сменя нито една скорост. Когато тръгна от 1 или 2 джипа тръгва по-пъргаво и като дам на D сменя една нагоре. Така че общо взето мисля, че имам само 2-ра и 3-та предавка. На място когато дам D колата едвам потегля, а на 1 или 2 тръгва по-добре. Днес ходих на газаджия и на D не можа да мине едно прагче пред сервиза - давам му газ, а колата на място, дадох на 1 и го минах. Също така като съм на по-горната от двете предавки които имам, и натисна газта до долу, не ми връща една предавка надолу. Възможно ли е да няма кикдаун?
            и аз съм в ОК до Кауфланд............не че толко разбирам, но може да пробваш моя как се държи, пък аз да пробвам как е при теб

кикдауна се регулира със жилото, може да го няма при натискане на педала

Коментар

До slav_iliev. Приеми поканата на Дядо Владо а ако се наложи компютърна диагностика можеш да се обърнеш и към Vladi_333 (http://www.autoexpress-2.com/contacts.html). Поне за моя Jeep извади необходимото оборудване.
              Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

Дядо Владо, благодаря за поканата. Ще се възползвам със сигурност, само че май ще е другата седмица, защото утре ще се сменя изпарителя. Относно маслото на скоростите - червеникаво на цвят, бистро, на максимум и не загрява (т.е. май е добре, кутията не грее). Днес бях при един приятел, който работи при Недко и той каза, че маслото е добре и че най-вероятно са селеноиди. Колега Иван Иванов със сигурност ще ти звънна и на теб да ги сравним.

Коментар

Първоначално публикуван от Todor_Ninov Преглед на мнение
                  До slav_iliev. Приеми поканата на Дядо Владо а ако се наложи компютърна диагностика можеш да се обърнеш и към Vladi_333 (http://www.autoexpress-2.com/contacts.html). Поне за моя Jeep извади необходимото оборудване.
                  Благодаря за инфото. Сигурно ще се възползвам. Само да те попитам, на теб скоростите ли ти диагностицираха там?

Коментар

Дядо Владо, благодаря за поканата. Ще се възползвам със сигурност, само че май ще е другата седмица, защото утре ще се сменя изпарителя. Относно маслото на скоростите - червеникаво на цвят, бистро, на максимум и не загрява (т.е. май е добре, кутията не грее). Днес бях при един приятел, който работи при Недко и той каза, че маслото е добре и че най-вероятно са селеноиди. Колега Иван Иванов със сигурност ще ти звънна и на теб да ги сравним.
                    До тук разбрахме, че си от Софето... чакаме продължение
                    Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                    Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                    ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

На мен ми направи обща диагностика преди да купя Jeep-а. Дано имат необходимия софтуер и за твоя случай. Успех
                      Jeep Cherokee Liberty 2.8 CRD

Коментар

на ZJ до 1998г. трябва да може да се прочетат грешките с ключа, ето линк на руски за кодовете

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                          на ZJ до 1998г. трябва да може да се прочетат грешките с ключа, ето линк на руски за кодовете

Сега погледнах линкът, но за съжаление на разбирам руски! Виждам обаче, че лампата за O/D играе важна роля, а при мен странното е, че O/D не работи, но веднъж тръгна и можех да го включвам и изключвам! Дали няма някаква връзка, ако евентуално проблемът на скоростите е в компютъра?

Коментар

Сега погледнах линкът, но за съжаление на разбирам руски! Виждам обаче, че лампата за O/D играе важна роля, а при мен странното е, че O/D не работи, но веднъж тръгна и можех да го включвам и изключвам! Дали няма някаква връзка, ако евентуално проблемът на скоростите е в компютъра?
                            Иди в Балканстар да и пуснат диагностика.

Коментар

Колеги, колата вчера спря напълно! Отидох при Дима Quadrata и в момента, в който му звъннах, че съм на уреченото място, джипът спря и не поиска ни напред, ни назад. Ще се гледа нещо по мозъка, селеноиди и т.н., а иначе дава грешка 21 - прекъсната връзка на селеноид. Ако обаче не се оправи по лекият начин, просто не знам, ще се свалят скорости, рипеър китове, .....

Коментар

Грешките на червената лампа на километража ли ги гледаш или на лампата O/D OFF. Щото в първия случай ,, 21 e ламбда сонда. Няма общо с автоматика.

Докато не отидеш в Балканстар, няма да е 100% сигурно от къде е проблема.
                                Последно редактирано от kinex; 29-06-10, 08:19.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X