Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гранд Чероки 2007г 4.7 - Гасне внезапно?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Гранд Чероки 2007г 4.7 - Гасне внезапно?

Първоначално публикуван от inyan Преглед на мнение
    ...
    1. Да изгасне в движение – изписва се 100% грешка за проблем с датчика.
    2. Да не иска да запали - изписва се 100% грешка за проблем с датчика.

...
    Ами това просто не е вярно.
    Практиката показва, че при проблем с датчика на КВ както си караш по магистралата колата загасва, и след като истине си пали без проблем, НО без да записва грешка в компа. Причината - когато няма сигнал от датчика, блока на мотора си мисли, че по една или друга причина мотора просто е изгаснал и се спира подаване на гориво и/или искра към цилиндрите.

Това е характерен проблем с тези датчици - не се скапват тотално, а правят келяфи само като са горещи. Въпросът е, че в това, че когато почнат да правят келяфи те подават грешна информация - че коляновия вал е спрял да се върти.
    Най ме е страх от хора без мечти...

Коментар

Onufriz, точно в момента има едно Grand Cherokee, с повреден датчик на коляновия вал – пали като е студено и гасне, след като загрее. Датчика струва 270лв. в Балканстар. Обзалагам се с тебе на 270лв., че компютъра записва 100% грешка точно, както аз казвам. Ако си толкова сигурен в твърденията си, значи може да спечелиш 270лв., ако ли не престани да пишеш празни приказки.
      Jeep Grand Cherokee 5.2; GSM - 0892-757-619

Коментар

Хайде да се обадя като черна станция: зависи от повредата на датчика, грешка може да се отчете или да не се отчете. Това за всеки датчик.

Компютърът не може магически да отпише някой сигнал като погрешен, той има заложени някакви граници, в които този сигнал да се изменя, както и някои зависимости между този сигнал и другите сигнали. Въпрос на късмет е сигналът от гледна точка на компютъра да е съвсем наред, само че да е безполезен за работата на двигателя.

Коментар

Виждам, че мислиш себе си за много запознат с проблематиката.
          Поясни моля те какъв е типа на датчика - индуктивен, резисторен, датчик на Хол или някакъв друг.
          Сподели ако може каква грешка забива и какъв е алгоритъма (условията) за забиването на грешката. Щракни и една снимка на тази грешка.
          Довери каква е причината датчика да се "саморемонтира" като истине.
          Кажи също как блока на мотора проверява дали датчика е здрав - мери му съпротивлението или какво.
          Разясни и каква е формата на сигнала - правоъгална, синусоидална или друга някаква.
          И най важното - каква е формата на сигнала когато каляновия вал не се върти. И каво ще се получи ако към блока на мотора се подаде изкуствен сигнал наподобяващ този при нула обороти. Какво се получава при липса на 5-те волта или липса на маса. Какво се получава при окъсяване на различните кабели помежду си, кън маса или към 12 волта.
          И защо мислиш, че щом си решил проблема на една кола по този начин, това обобщава всики проблеми от този тип. Не знам дали си видял че Джипа не е WG.

Всъщност това няма никакво значение - човека вече каза, че не е от този датчик.
          Няма да се хващам на бас с никого в този форум, защото тук не е мястото да си мерим пишките, а да споделяме опит.
          Аз споделих моето мнение още в 13 пост. Така или иначе се оказа грешно за конкретната кола, така че по-нататъшни дискусии за датчика на КВ са излишни. Логично е в следващи мнения да се опитаме да помогнем на barty до колкото е възможно с други предположения.

Коментар

Onufriz, за твое сведение не съм се регистрирал във форума нито с цел да си меря нещо с някого, нито с цел да заблуждавам някого с „компетентни” съвети - за справка Barty, нито с цел да обвинявам някого, че лъже – за справка мен,

Мнение на inyan
            ...При проблем с датчика на коляновия вал, компютъра записва 100% грешка ...

Това не е вярно.

Мнение на inyan
            ...
            1. Да изгасне в движение – изписва се 100% грешка за проблем с датчика.
            2. Да не иска да запали - изписва се 100% грешка за проблем с датчика.

...

Ами това просто не е вярно.,

както направи ти в тази тема.
            За мен по-логично беше по-горният ти пост да съдържа, едно „ Извинявай”, поне за колегата Barty, който си хвърли парите на вятъра за нов датчик, вместо да замазваш положението, вече с по-логични въпроси, след като веднъж си написал

Нямам идея защо, но не отчита грешка.,
            но явно си евтин на съветите, особено когато не ти струват нищо и си скъп на извиненията, защото ги плащаш със самолюбието си.

Коментар

Мнението за проблем в датчика на КВ беше изказано в пост #7 от Ясен (той също ли трябва да се извинява?) , аз просто се съгласих с него в пост #13.

И не ме цитирай избирателно защото в пост #18 освен, че нямам идея защо не записва грешка, подробно съм обяснил:
              "Нямам идея защо, но не отчита грешка.
              Това за датчика на КВ е само предположение. От една страна колата гасне в движение, няма предшестващи признаци, после като запали все едно, че нищо не е било и не отчита грешка, което накланя везните за датчик на КВ, но пък от друга страна когато този датчик е повреден обикновенно гасне само когато колата е заграля и запалва едва когато изстине - след час-два."

Но с тези детски приказки въобще не помагаме. Аз лично ще пиша в тази тема само ако имам някакво предположение за конкретния проблем на колегата.

Коментар

Onufriz, поне за едно нещо дотук си прав, наистина е детинско да заблуждаваш, да обиждаш и да накисваш някои друг, заради грешката си -

Мнението за проблем в датчика на КВ беше изказано в пост #7 от Ясен (той също ли трябва да се извинява?) , аз просто се съгласих с него в пост #13.,

но в крайна сметка да не поемаш отговорност за думите си.

Коментар

Благодаря за мненията ви, но колата днес тотално отказа да запали.... и то насред ШЕЛ. Чакам Пътна помощ за да я откарам при Генади на бул.В.Вазов 120 и другата седмица ще пиша ако има развитие...

Пичове, честно казано повече не бих си купил американска кола! И причината не е само в това гаснене.

Коментар

Е, сега поне има ясна повреда.

Коментар

оправихте ли го, какво му беше ? Казваш че повече няма да повториш американец, би ли дал подробности че от много време ги гледам тия грандове 2005+ , досега съм на японско само и съм нямал проблеми....
                      Grand Vitara 2005g- за работа
                      Honda CR-V 2.2 2008- грижа се за нея
                      Lexus RX200t -2016г.-евридейката

Коментар

Забавих се с отговор за да видя какво ще стане през последният месец:

1. След смяната на датчика колата изгасна 2 пъти, като вторият път е т.2

2. Изгасването насред ШЕЛ е всъщост отказ да запали! Оказа се заминал стартер.... Сменен е с/у 180лв с чисто нов

За последният месец нямам никакви проблеми

Коментар

180 лв. за чисто нов стартер?
                          Звучи доста ниско, откъде го взе?
                          Grand Cherokee ZJ 96 5.9 Limited + 4'' Rubicon Express Coils. 4'' Rough Country 2.2 shocks, MAxxis Mudder 33/12.5/15

тел. 0897818449

Коментар

Първоначално публикуван от joro_cska Преглед на мнение
                            180 лв. за чисто нов стартер?
                            Звучи доста ниско, откъде го взе?

Колата като цяло се сервизира при Генади, бул.Владимир Вазов 120. Но напоследък не съм доволен.... Взимат скъпо а правят грешки

Коментар

Първоначално публикуван от damianski Преглед на мнение
                              оправихте ли го, какво му беше ? Казваш че повече няма да повториш американец, би ли дал подробности че от много време ги гледам тия грандове 2005+ , досега съм на японско само и съм нямал проблеми....
                              Добре че навреме се включвам Колата беше продадена преди 1 година, а по темата: сменихме датчика на КВ и проблема се появи само веднъж, след което всичко беше наред. Проблема на ШЕЛ-а беше стартер - умря от раз.

Сега карам от време на време АУДИ Q74.2 дизел: по-слаб офроудър е от Черокито но пък е по-луксозно

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X